Mám si urobiť kozmetický alebo kadernícky kurz?

galita
5. jan 2015

Ahojte baby,
chcela by som sa opytat skusnenejsich na nasledovne:

Mam 26 rokov a rada by som sa stala kozmetickou alebo kadernickou.
Mam vystudovanu ekonomiku a v tom obore aj pracujem:(

Venujem ale dost vela penazi a casu liceniu kamaratok a studujem vyrobky dekorativnej aj pletovej kozmetiky taktiez vlasovej.
Mam k obom odborom vztah, no ked chcem robit nieco poriadne musim si vybrat jeden z nich.

Pre cokolvek sa rozhodnem bude to formou kurzu.
Prosim poradte mi , aby som sa konecne rozhodla a zacala s tym.. ked uz o tom tolko snivam. 😉

Tu su moje pre a proti.

Kozmeticka+licenie:
Pre:
+ uz mam s tym ake take skusenosti poznam vyrobky, licenie mi celkom ide..
+ kurz trva kratsie
+ rada sa dotykam tvare, masaze ma bavia...
Proti:
- v dnesnom svete lekarskej kozmetiky maju kozmeticky asi velku konkurenciu, kedze zrejme ukony ktore mozu robit v lekarskej kozmetike su menej obmedzene ako v beznej kozmetike. Myslim tym pouzivanie botoxu, k. hylauronovej a laserove pristroje atd.. opravte ma ak sa mylim..
- neviem presne ci ludia navstevuju castejsie kadernicku alebo kozmeticku a kde sa klientela vracia v pravidelnejsich intervaloch aby som zaplatila aspon prenajom stolicky na zaciatok..
- da sa kozmeticke ukony robit aj doma v byte? Mam jednu izbu celu volnu...

Kadernicka
Pre:
+ mam pocit ze sa s tym skor uzivim, ze ludia beznejsie navstevuju skor kadernicku ..
+ mam na to priestor aj doma, keby niekto chcel...
Proti:
- kurz trva samozrejme dlhsie - je aj drahsi
- nie som si ista ci ludia neuprednostnuju skôr vyucenu kadernicku ako kurzovu :/
- este som nikdy nestrihala len farbila a fukala zehlila ...

Dakujem velmi pekne kazdej z vas, ktora prispeje svojim komentarom k môjmu rozhodnutiu. 🙂

svetluska82
5. jan 2015

Asi kadernicku

ena70
5. jan 2015

mam pocit ze si sa tu uz registrovala ako "arlisa" pred par dnami a riesila toto uz predtým....ci mas ist studovat dialkovo popri zamestnani za kadernicku alebo kozmeticku.... no nechapem....

alaguema
5. jan 2015

ku kozmetičke chodím, chodia k nej aj známe, ktoré si už pomohli aj botoxom, alebo inak, napriek tomu, ku kozmetičke chodia, pleť vyzerá pestovaná a jemná vďaka bežnej pravidelnej starostlivosti, kam patrí aj ošetrenie u kozmetičky. Estetická chirurgia rieši iné veci, jedno druhé nevylučuje, skôr naopak - ideálne je to kombinovať, ak už teda. Čo sa týka kaderníčky, tak bez tej sa zaobídem, je už toľko super produktov, že raz za čas dobrý prestrih a všetku ostatnú starostlivosť zvládam sama doma. Ešte spomeniem, že kozmetičku som si vyberala dlho, som náročná zákazníčka, očakávam okrem odbornosti, čo je samozrejmosťou, aj profesionalitu, takt - kozmetička, ktorá nevie, čo sa hodí a čo nie, alebo trepe celý čas, čo na tebe pracuje, je pre mňa horšia ako zlý sen. Tiež očakávam 100% hygienu, hlboké vedomosti o pokožke, svaloch na tvári, nič trápnejšie, ak zákazníčka tieto veci pozná lepšie než kozmetička...nie žeby som ju skúšala 😀 , ale ak dôjde na preparáty, o ktorých mi bude tvrdiť kam až prenikajú a sama nevie o čom hovorí, tak viac neprídem. Tiež nemám rada nenápadné, ale vytrvalé ponúkanie produktov. To tam nemá čo hľadať. Takže tak...kozmetičiek je ako maku, ale len málo skutočne dobrých a tie majú agendu stále plnú. K moje sa objednávam mesiac dopredu.

stary_ujco
5. jan 2015

Veď pohoda, vtedy riešila či diaľkovo alebo kurz. Už sa rozhodla, že pôjde na kurz a teraz vyberá, že na aký. Ak to chce robiť oficiálne, nebude stačiť jedna izba v byte zariadená ako salón. Byrokracia je v tomto bohužiaľ trochu pozadu.

kleopat
19. okt 2018

@alaguema dobry vecer. Viem ze je to uz stara tema, ale zaujimala by ma akou kozmetikou si davate osetrovat pleť?

natalisamko
7. jan 2022

Kde robia v Nitre rekvalifikačné kurzy kaderníctva. Respektivne chcem odporúčanie aby som sa vedela rozhodnúť.