Ahojte baby taká odveci otázka možno… ale idem sa sťahovať zo zdieľaného ubytovania kde som bývala cca rok, bolo nás tu pomerne dosť a z mojej prace bol vyradený toastovac, ktorý som priniesla na užívanie všetkým… teraz by som si ho však chcela vziať so sebou, myslite že to bude blbe a nevhodne? Priateľ vraví že kašlať na to, nechať ho tam veď sme ho neplatili, ale v novom ubytovani nebude a keďže si hrianky robíme pomerne často museli by sme si my kúpiť novy.
To, že vec používajú aj iní ľudia, neznamená ze už nie je tvoja. Doniesla si, tak si ber.
Áno, zober si ho. Doniesla si ho na užívanie pre všetkých, ale teraz odchádzaš, tak prečo by si ho tam mala nechať? Keď si ho ty doniesla?
Ako viem, ze je to tvoje, ale ak by to nebol neviem aky znackovy a hodnotny, nie, nebrala by som si ho a kupila si novy. Vsak novy toastovac stoji kolko- 20-50e?
ja keď soim sa stahovala, vzdy som si brala so sebou, čo som si tam doniesla, či toustovač, či mixér, konvica.
V podstate je tvoj, i ked si ho mala zadarmo (podobne ako darcek mas zadarmo).
A to, ze si ho ponukla na spolocne zdielanie po dobu tvojho pobytu, neznamena, ze uz je to erarny majetok, alebo ze ostatnym nan vzniklo pomyslene pravo vydrzanim.
Nikto sa nema dovod nahnevat a myslim, ze sa ani nenahnevaju, ale vezmu to ako normalnu vec, ze si ho odnesies.
Ine by to bolo, keby ste sa nan tam vsetci poskladali a spolu ho kupili. Vtedy by bola otazka, kto si ho smie vziat (i keby ostatnym vratil zan ich zvysok investovanej sumy).
Máš plné právo si ho zobrať, veď je tvoj. Ale ja by som to nerobila. Je vyradený z tvojej práce, používal sa viacerými ľuďmi v zdieľanom bývaní... Teraz sa sťahujete do vlastného, kúpila by som si nový.
ja by som im ho tam nechala na rozlúčku 🙂 ak vyložene triete biedu tak, ale ak máte nejaké € v ruke, tak by som si kúpila nový
Je Tvoj, tak si ho zober.
Mas pravo si ho vziat.ja osobne by som ho tam mozno ale nechala,aj podla toho v akom bol stave,ci mas peniaze na novy,ako si vychadzala so spolubyvajucimi...aj toto by zavazilo v mojom rozhodovani.ale samozrejme vziat si ho mozes.
Fakt od veci otazka 😆
Napríklad ja by som ho tam nechala, už ste ho mali v práci, potom v zdieľanim bývaní, milión ľudí si na ním robilo hrianky.......neviem teda ako vyzerá. Nový stojí 19 eur čo som narýchlo pozrela.
Už by som si kúpila nový.Tolko ľudí ho používalo ,že už ju som ho nechcela.
Ten toastovac používalo v práci a v zdieľanom byte veľa ľudí. Ja by som ho už tam nechala a kúpila si nový. Veď to nie je drahá záležitosť
Ja osobne by som ho nebrala , ked bol tak pouzivany moze sa coskoro pokazit…
Chapem ze pre niekoho moze byt aj kupit novy toastovac narusenie rozpoctu , skus pozriet bud tu na MK alebo na FB ci niekto nepredava
ja som kupila uplne novy hriankovač za minimalnu cenu kedze dotycna sa toho chcela zbavit ( nevhodny darcek )
@minesasubu Podľa mňa nepôjde o peniaze, veď to je ozaj lacná záležitosť. Skôr má možno k nemu vzťah, je jej obľúbený, zvykla si naňho.
Nechala by som ho tam a kúpila si nový. Jasne máš právo si ho zobrať a však ja by som im ho nechala na "pamiatku".
Ja by som do noveho byvania isla s novym toastovacom... ak mate navyse 20e, teraz je v lidli v akcii toastovac 3v1 a ten isty mam uz roky, robim tam toasty, zapekane kaiserky, gril.klobasky.... proste vec ktora sa za tu cenu oplatila. Ten stary by som im nechala v byte, presiel uz tolkymi ludmi ze ja by som ho fakt nechcela.
Osobne by som ho tam nechala. Do noveho by som si proste kupila novy. Ako ale ak si ho chces vziat, tak si ho vezmi, ked sa to tak vezme, tak na to pravo mas
Vôbec to nie je blbe, ak ho chces vziat
😀 zobrať si ho samozrejme môžeš ale ja by som ho nechcela do nového bytu, tento predaj (aj 5e poteší) a kúp si nový 😉
Čo si do bývania doniesla, to aj si aj môžeš odniesť 🙂