Mám si kúpiť telefón na splátky?

13. aug 2023

Celý život používam Android, už dlhšie ale pokukujem po Iphone, ale je to drahý mobil a nemôžem dať zaň toľko peňazí naraz. Preto rozmýšľam, či ho kúpiť na splátky? Nie je to finančne hlúpe? Žiadny tovar som nikdy na splátky nemala, razím teóriu, že sa prikrývam perinou na akú mám. Nemám žiadne dlhy, nič nesplácam, ale rozmýšľam, či by to bol dobrý krok vziať si telefón na splátky. Poradíte?

harrisson
13. aug 2023

Je to blbosť. Kúp si radšej prémiový android 🙂 pripadne skus posetrit. Ešte tu je možnosť zobrať ho na paušál. Tam sa platí mesačne menšia suma, ale nejdeš cez kadejaké splátkové agentury

gabriela2952
13. aug 2023

Nevidím na tom nič zlé, bud si zobrať k paušálu alebo v nejakej predajni. Na začiatok napr zaplatíš 300-400€ a zvyšok posplacas 👍

janai1
13. aug 2023

Ak je to bez navýšenia tak v pohode, zobrala by som

stellarstar
13. aug 2023

Keď nemáš peniaze tak nekupuj

autor
13. aug 2023

@stellarstar Mám peniaze, aj úspory mám, len tie úspory odkladám na dôležitejšie veci ako mobil.

lucia147852
13. aug 2023

Skús pozrieť na začiatok nejaký repasovaný napr na swapie, aby si videla či ti bude vôbec vyhovovať a sú lacnejšie

ivka225
13. aug 2023

iPhone je naozaj dobra volba, ale jeho skutocne vyhody ocenis az ked mas aj ine Apple produkty - MacBook, iMac, AppleWatch ... Ak to nie je tvoj pripad, alebo ak z nejakych dovodov nepotrebujes, nieco, co ide vylucne na iPhone, tak by som sa nezadlzovala.

autor
13. aug 2023

@lucia147852 Ja som videla aj použité napríklad na alze, ale nie sú nejaké poškodené, prípadne nemôže tam byť nejaká chyba?

autor
13. aug 2023

@ivka225 Nič od Apple nemám, ale Android mi vždy vydržal 3 roky a potom som musela kupovať nový a o iphone som počula samé chvály, preto ho chcem skúsiť.

nikola188
13. aug 2023

Nikdy viac na splátky brala som iPhone 13pro max.. a stal cca 1459€ ale splácam 2650€

hennyinnsbruck
13. aug 2023

Nevidim na tom nic zle…. Viem si dovolit kupit na hotovost ,ale dala som na splatky bez navysenia samozrejme.mam tak druhy iPhone.

lucia147852
13. aug 2023

Ja som mala prvý repas zo swapie, vybrala som z tých v top prémiovom stave a super. Nemal žiadne chyby. Ja som ho mala 3 roky, potom som si kúpila iný iphon ale ten predchádzajúci je stále funkčný. Posunula som ho v rodine

nelca84
13. aug 2023

@autorka a ten android si mala tiez z cenovej kategorie 1000e+ ked ich porovnavas?

mirka414
13. aug 2023

Moja rada neber použitý iPhone podľa mna je lepšie vziať na splatky ak sa da s 0% navýšením nový iPhone a potom máš naozaj roky kvalitný telefón ktorý ti bude dobre sluzit a neskôr ho budeš môcť ak sa rozhodneš (a budeš staršia a mat viac financií ) pre lepší iPhone tak tento budeš ešte vedieť za dobrú cenu predať ďalej

martyzpp
13. aug 2023

Ja som si kupila svoj iphone v predajni Apple tak, ze polovicu som zaplatila na mieste a druhu polovicu som splacala po 14€ dalsie dva roky. Bez navysenia. Stal nejakych 450€, netrebalo mi nejaky extra. Ale 450€ naraz sa mi vtedy nechcelo davat.

niekto2hy
13. aug 2023

Teraz nájdeš na 10m bez navýšenia.

nikus93
13. aug 2023

Brala som si tak stale iphone. Prvy v nayke na splatky a potom cez telekom k pausalu. Prepocitaj si splatky kde sa ti oplati viac. A urcite s 0% urokom ak bude ponuka, zvyknu mat v tych elektrach.

vevapeto
13. aug 2023

Prečo nie? Úplne v pohode . Telefón máš za 2 roky splatený a vydrží ti niekoľko rokov ( osobná skusenost)

miriam_s
13. aug 2023

Ja v tom nevidím problém, tiež som bola v decembri v rovnakej situácii, a zvažovala sim či prejsť na iPhone a ak tak ako ho kúpiť, vtedy momentálne dosť klesli ceny tak ma iPhone 13 vyšiel 800€ , tak som ho zobrala s plnou platbou ale spätne asi by som isla do splátok za podmienky nulového navýšenia, myslim že nay toto ponuka ale nie som si istá. Každopádne vôbec neľutujem he som dala “toľko” za iphone, chcela som už lepší mobil a ak mám dať 500€ za android tak radšej priložím 300 a mám iPhone, do Androidu sa neoplatí investovať vyššie sumy

elanor
13. aug 2023

skus pozriet repasovane v mobil shopoch. Castokrat su este v zaruke, pripadne ako nove, lebo povodny majitel ich vyuzival velmi malo.
Ja mam tak´iphone z mobil shopu, sice starsi model, lebo som chcela hlavne co najmensi chytri mobil, a to stare SEcko z 2016teho splnalo, za 150e
uz ho mam 2 roky, a fici jak nove...

nepic
13. aug 2023

Tiež na tom nevidím nič zlé,veď to budeš ty splácať,tak prečo si neurobiť radosť. Kopu ľudí dnes všeličo spláca,na čo reálne hneď nemá,ale chcú to mať.
Napr moji šéfovci čo majú oficiálne na finstate zisk minulý rok milión eur, tak aj tak majú všetko na splátky.

mooonika1975
13. aug 2023

ja beriem k paušálu vždy , aj samsung je pomaly tak drahý ako iphone , beriem vyšši paušal, takže mne to vyjde fajne , odprúčam, ak máš tablet android, potom aj mobil, ak máš zase od apple niečo, ako tablet, či pc, tak sa oplati iphone

zmrzlinka2021
13. aug 2023

Nie je to nevyhnutné. Mám slušný plat ale mobil za 200 eur. Úvery predstavujú mimo hypo 95 percent zlých finančných rozhodnutí.

st_277
13. aug 2023

@nikola188 a preco si si nevzala na pausal? Tak toto je iný level 🤣

nikola188
14. aug 2023

@st_277 tak isto to vyjde že budeš musieť zaplatiť viac ..: nemám o koliečko menej a najprv som si to pozrela

sabina230
14. aug 2023

Ja mám IPhone 13 pro max na splátky (2 roky) a neľutujem. Je mi jasne že dosť preplatím ale vyhovuje mi to, tiež som si zaň nemohla dovoliť zaplatit plnú sumu. Spolu so splátkami platím aj paušál (nekonečné dáta). Platila som akontáciu okolo 500€ a kazdy mesiac doplácam podľa dohody. Predtým som mala repasovaný iPhone (starší model) a už nikdy viac. Po pól roku mi postupne začali odchádzať všetky funkcie a tlačidlá. Ale Iphone je určite dobrá investícia, som veľmi spokojná, nádherne fotí, má kopec skvelých funkcii takze ja už sa určite k Androidu nevrátim. 😅 Po jednom roku používania mám zdravie batérie 93% čo je úplne super. Takže 1 rok splatený, ešte jeden ma čaká. 😊

mane01
15. aug 2023

Iphone sa oplati len ked vyuzivas vsetky tie ich vychytavky. Ja Iphone mam a uprimne, nic moc… ale zas ja nie som taky ten nerd, co ma na kazdu blbinu appku a bez telefonu nevie ani ako vyniest smeti pomaly… zvaz si to a tiez ci mas aj ostatne veci od Apple ako macbook, apple watch a tak… lebo ak nie, tak je blbost kupovat to.

domculaa
21. aug 2023

Podľa mňa určite choď do iPhonu a ak môžeš zobrať na splátky tak prečo nie. Ja som mala niekoľko Androidov a ani s jedným som nebola na 100% spokojná, či sa začala kaziť baterka, mobil bol spomalený a po 2 rokoch “odišiel” a trebalo brať nový. Potom som sa po dlhšom uvažovaní rozhodla, že skúsim iPhone a prvý bol SE 2020, ktorý som mala 2 a pol roka (vydržal by kľudne aj viac), to bola proste mašina a povedala som si, že už Android určite nechcem, telefón som mala na splátky k paušálu. Teraz mám iPhone 14 a rovnako spokojnosť na 100%, hlavne mi vyhovuje, že tu je face ID a väčšia obrazovka v porovnaní s SE 2020. Tiež je na splátky k paušálu. Takže rozhodne sa oplatí investovať 🙂

kiwi3
21. aug 2023

nikdy by som si nekupila tak drahy telefon. naco? zachvilu je ovela novsi a lepsi model na trhu, po dvoch/troch rokoch je po baterke, zaplnena kapacita a koniec. navyse sa nemusim bat o nic cenne, ze mi niekde padne, niekto slohne... podla mna fakt blbost, ani netusim, co na tom ludia robia... na co to tak strasne potrebuju? a fakt to nie je to tom, ze by som na neho nemala.

kakcka1020
28. sep 2023

@kiwi3 jak sa hovori neskusis, nevies. darmo ti tu budeme vypisovat preco iphone a nie android. zaplnena kapacita - nie je pravda, da sa to vyriesit cez iCloud, mam treti rok iPhone 12 Pro Max a stale nie je po baterke :D :D a dalsie roky ho budem vyuzivat. ked mi ho niekto slohne? tak si mam davat pozor a nie ho nechavat na pofidernych miestach. sak ale co ti budem vypravat, to sa neda porovnat, hlavne o zazitok z pouzivania a jeho dalsie vyhody.