Mame maly problem,som tehotna (4.mesiac) a chcem steniatko,manzel trva na bulterierovi,je to jeho sen.citala som vela o tomto plemene ale nikde som nenasla odpoved na svoju otazku.jeden manzelov znami povedel,ze az po narodeni,ale ja si skor myslim,ze lepsie teraz,stenatu sa treba venovat a po narodeni babatka uz to bude zlozitejsie.
Psikovi sa treba venovat vzdy, aj ked uz nie je steniatko...Ja osobne by som doporucoval psika kupit par mesiacov po narodeni dietatka, najlepsie steniatko s hygienickymi navykmi. Vo vseobecnosti by malo platit, ze pre psika je lepsie, ked pride do kompletnej "svorky" a zvykne si na vsetkych jej clenov, nez aby bol prekvapeny z noveho cloviecika 🙂
Ale bullterier je inak psik, ktory byva velmi dobry k detom, cize pokial sa o neho budete pekne starat, tak by nemal byt problem, ani ak by ste si ho zaobstarali pred narodenim.
ja by som ti to určite odporúčala my sme si kupili stafordsirsky bulterier a je to veľmi dobrý pes celkovo tieto psy su povahovou verný svojim majitelom a maju veľmi radi deti inak sa im hovorí aj pestúnky 🙂
Dieťa a pes do bytu nepatria. Môj osobný názor. Ale každý nech si robí ako cíti.
no ber to tak ze to budes mat ako dalsie dieta..ja osobne by som do toho nesla...kym sa narodi babo,psik este nebude dospelak aby robil vsetko podla tvojich predstav...jasne da sa vycvicit kazdy psik,ale do roka je to stale len stena,niektore sa jasia aj do dvoch....uprimne,neviem si to celkom dobre predstavit..ine je ked uz mas zabehnuteho a zvyknuteho,vycviceneho psika a potom pride babo...ja som cakala az doteraz a to ma mala necelych 5 rokov a starsi 7 kym ma prehovorili ,mame vonku a stale je to teda o drzku 🙂🙂 fakt si dobre premysli...steniatku treba venovat fakt dost vela casu....
steniatko je tiez svojim sposobom "babatko" 🙂 tak si predstav, ze po narodeni dietatka budes mat doma deti dve...myslim si, ze by ste mali radcej pockat a casom uvidis ci to budes zvladat aj so psikom...
chceš SI kúpiť psíka a plníš vlastne manželov sen....tak by som sa zamyslela,aký je manžel,či sa o psíka sám postará /lebo ty spočiatku pri bábetku nebudeš vedieť kde ti hlava stojí/..aby to nedopadlo,že psík bude na príťaž....alebo manžel sa bude venovať psíkovi a ty budeš naštvaná,že má pomáhať tebe s dieťatkom....počkala by som na tvojom mieste....
Ja by som do toho tiez nesla.. Si predstav ako sa vytrepes von aj s kocikom aj so psom, pojdes do potravin , a co snim...ja som mala psa( yorka) 2 roky pred dietatom a nedavno som ho dala kamaratke.. to sa nedalo, aj ked sme v dome, vecer som ulozila maleho spat, muz nebol doma , pes chcel ist von na prechadzku a co teraz...ale ak ho fakt ze chcete , ste psickari a je to vas sen, a muz sa mu bude venovat tak si ho kupte.. len aby ta to neotravovalo...Ked sa babo narodi budes rada ze sa osprchujes a nie este riesit psa😉
Stena treba vychovavat nebudes mat cas...tym padom budes mat psika co ti bude na zataz cely zivot...psa byd pred dietatom aspom tie dva roky alebo az okolo veku dietata ccca 4-5
Z vlastnej skúsenosti najprv vypiplať bábo minimálne 6.mes. potom šteňa a druhá rada psíčkarky 😀 kupujte ho na jar, lebo šteniatku trvá cca 4mes. naučenie hygieny (je to tiež bábätko a má malý mechúr a stále ciká) na jar a v lete sa vela chodí von, je nálada na učenie a hry pre šteniatko, učiť privolávanie.... do jesene máš ako tak naučené šteňa a ak si dáš záležať aj poslušné.
Suseda kúpila napriek mojej rade psa na jeseň a furt nadávala a vrieskala na psa, že ciká a kaká a že s ním musí furt chodiť von a že prší a fúka a je zima a šteňa sa trasie a pýta sa domov. No chúďa vystresované. Tak som krave poradila nech ho radšej niekomu dá. 😒 to len rada z môjho pohladu 😉
vsetko sa da...je vsak pravda, ze psikovi sa treba venovat...poznam matky vo svojom okoli a dokazu zladit prechadzky s dietatom, aj psom.Toto je "stary" problem, psi predsa s nami ziju uz niekolko storoci a vzajomne sa "respektujeme"....dieta, ktore vyrasta popri psikovi je zodpovednejsie, rozumne vyplnuje cas, vela sa hybe a nakoniec, je velmi empaticke....
@luciannka83 to si dobre napísala, že dieťa a pes do bytu nepatria 😀 😀 ale chápem 🙂
Ahoj my mame doma yorkshirskeho teriera . Mame ho uz 5 rokov a je namna tak naviazany a ziarlivy, ze prve co ma pri otehotneni napadlo bolo.. ten psik a to babo .. to dokopy nepojde.. Tiez uz to bol taky bytovy domaci maznacik a hodci ju mam aj ja rada dieta je na prvom mieste ..takze ci sa jej to paci alebo nie.. musela ist von z bytu. Mozno dost zalezi od povahy toho psika. Ten nas nervak zautoci na vsetko co prednim uprednostnim 🙂 Takze nebudem riskovat aby zautocil aj na moje dieta. Neviem .. ale psom asi netreba verit . Nikdy nevies co si zmyslii a potom uz bude neskoro :/ ...
Ak si uz predtym mala psa a dokazala si ho vycvicit, tak ano. Ak to bude tvoj prvy pes, tak skutocne odporucam pockat.
My sme si vzali psa, ked mala dcera 8 mesiacov, to uz sa celkom dalo. Ale zas brali sme si takeho maleho krizenca z ulice, ten nepotrebuje velmi behat, pokojne vydrzi cely den spat doma. Teriera by som brala az ked by som si bola ista, ze mu viem poskytnut dostatok pozornosti a vychovy. Terier nie je lenivy a ked nema dost riadenej akcie, tak nastane ta "neriadena". Bulterier na dieta nezautoci, ale rozhryzie vam celu domacnost, ked sa bude nudit. 🙂
Inak ak ma dost pohybu, tak je mu jedno, ci je v byte alebo v dome na zahrade. Su plemena, co su radsej vonku a su plemena co su radsej co najblizsie so svojou svorkou, preferably na kolenach 😀 Odporucam nastudovat si povahu a charakteristiku plemena, popytat sa na psich forach a potom sa rozhodnut.
chceš psa ty alebo manžel? ... podľa toho by som si vyberala plemeno ja ...a že si tehotná a chceš psa, ešte k tomu šteňa, tak to nekomentujem ... ale možno budeš celé dni doma sama bez manžela, tak aspoň budeš mať ako zabíjať čas 😉
podľa dátumu tvojej registrácie uvažujem nad tým, že toto je len blbý fór