Ahojte maminy, budúce maminy a zatiaľ aj tie, ktoré nie sú maminy 🙂
chcem sa Vás opýtať na Váš názor alebo skôr radu ako sa zachovať. Dala som výpoveď v práci, nakoľko som tam bola dva roky a chcela som sa posunúť niekde inde, nájsť si nové zamestnanie a zmeniť ten stereotyp, však to poznáme 🙂 Avšak stala sa mi taká vec, že do konca novembra musím opustiť svoj terajší byt a hľadať si niečo nové a s tým som nepočítala a peniažky, ktoré mám teraz našetrené mi stačia na pokrytie kaucie do ďalšieho bytu a ešte tak na mesiac, preto som nútená vrátiť sa naspäť, aby som mala istotu peňazí.... V práci som skončila ku koncu septembra a tri dni na to ako som sa túto informáciu dozvedela som písala šéfovi, či by bolo ešte možné vrátiť sa naspäť, lebo sa stalo to, čo sa stalo... Šéf mi povedal, že chápe moju situáciu a bol so mnou vždy spokojný a preto ma berie späť. Ale od svojej bývalej kolegyne, ktorá tam ostala som sa dozvedela, že to tam rieši celá firma, že som teraz téma, č. 1 medzi všetkými zamestnancami (teda skoro všetkými). Že sa smejú na tom, že som odišla a zase sa vraciam, že mi to dlho nevydržalo s tým odhodlaním odísť a tak. Samozrejme, že to väčšinou riešia zakomplexované kolegyne a v tomto prípade to nie je výnimka... Muži to ževraj berú v pohode a beru to tak chlapsky 🙂
A moja otázka teda znie, či mám byť z toho smutná, čo teda som, lebo ma mrzí, keď ľudia o mne takto poza chrbát hovoria alebo sa mám na to vykašľať a neriešiť ich názory, lebo oni za mňa účty neplatia?
Ďakujem za Váš názor 🙂
@lampazelena kašli nato, čo si kto myslí. Ak bol šéf spokojný a vzal ťa späť, ber to ako výhodu. A čo kto rieši ťa nemusí zaujímať, hlavne, že budeš mať z čoho žiť. V práci môjho manžela tak dvaja odišli s tým, že na lepšie. Ešte aj sa prišli zopár krát pochváliť, ako im je dobre. Dokonca dostali "rozlúčkové" - kolegovia sa poskladali na dar. A po pol roku najskôr jeden a o ďalšie tri mesiace aj druhý sa vrátili. Všetci to týždeň dva rozoberali, naštvaní, znechutení... ale už sa nerieši.
Ahoj. Nuz, asi tie zakomplexovane nemaju vela inych tem na diskusiu. Obvykle byvaju chlapi dobrym indikatorom. To, co sa stalo je uplne v poriadku. Nezabudaj, ze Ty pracujes pre niekoho, ze zamestnavatelovi vytvaras hodnoty, vykonavas pracu, ktora je potrebna. To je podstatne v zamestnani. Nie kolegovia, ale Tvoja praca. Sef je isto rad, ze nemusi hladat nahradu a zaskolovat. Ako radi by sme vzali naspat kolegynu ktora odisla.
moja mam hovorila - Lepšia krava od teba ťa nekopne, vždy len horšia....
vysvetlenie ohovára vždy len ten čo závidí popr. je od teba "horší"
@lampazelena tiež som odišla zo svojho bývalého zamestnania, bola som unavená zo šéfky, potom ju vyhodili a ja som sa chcela vrátiť, ale tiež som"riešila", že čo povedia na to kolegyne... keďže som dostala aj odstupné..mm mi na to povedal, že každé hovno smrdí tri dni a ak chcem,nech sa vrátim..tak som sa vrátila a do mesiaca som ostala tehotná 😁
@deti95060810 pekne povedané
@lampazelena nerieš to, veď sa keď sa presťahuješ, tak aj tak odídeš 🙂
Ďakujem Vám baby za pozitívne rady a názory, moc ste ma tým potešili, presne toto som potrebovala počuť 🙂
@lampazelena v prvom rade ste nemala ujoncovat pracu bez toho aby ste uz mala najdutu druhu so 100% istotou ze ak ukoncite prvu hned nastupite do druhej. Isto viete ze nastupne platy niesu bohvie ake vysoke a ze sa to postupne zvysuje.
To co riesia vase kolegne by som brala jednym 👂 dnu a druhym von. Nikto si vas nebude zastavat a ani lutovat to snad necakate od nikoho. Co ste chcela robit po tu dobu keby ste odisla z prace a hladala si druhu ? Bola by ste vedena na urade ?
Jedine co mate velke stastie je zhovievavy sef ktori vas automaticky na zaklade vasich schopnosti prijal späť.
Tu situaciu ktoru mate v praci nerieste a nech sa do toho nikto ani nestara. Nevravte nikomu v akom stave sa nachadzate je to len vase sukromie.
Praje pekny den a drzim palce.
@lampazelena kasli na to .. skorej uvidis ako sa budu chovat tebe priamo do oci.. nechcem vraviet ze je jedno co vravia poza chrbat ale viac zaboli ked ti budu davat pocitit .. hlavne ak by to nebodaj boli vseci ale ako pises chlapi to beru chlapsky... ako sa vravi kto nic nerobi nic nepokazi... ja by som neriesila... tiez sme mali kolegynu co odisla vybavila si dokonca neplatene volno jeden rok na zarobky do danska a dosla po 2 mesiacoch lebo sa jej vobec nedarilo ako cakala no stava sa... ved ked sa prestahujes mozes vo svojich planoch pokracovat.. sef pravdepodobne uz aj tak bude vediet ze mas taketo umysli.. hlavne to by som nezastierala pre dnim skorej korektne pracovne vztahy su dolezite... ostatne su iba reci...
Ale prosím ťa, vôbec nerieš čo si k to myslí a podobne.. Nastala taká situácia aká nastala a z môjho pohľadu si urobila dobre.. Veď čo si mala zostať na ulici len aby si sa "nestrápnila", že sa chceš vrátiť späť? Pokiaľ je s tým šéf v pohode tak si z toho absolútne nerob hlavu 🙂
prečo by si sa ty mala cítiť hrozne? nech sa cítia hrozne tie ženy čo majú potrebu ťa ohovárať a rozoberať tvoj život lebo nemajú nič lepšie na robote. každý normálny človek čo nechce zostať na ulici by na tvojom mieste urobil to isté.
Postradam akúkoľvek logiku tejto temy.....????
No podla mna pracovné prostredie a vzťahy v nom dost ovplyvnia ako sa budes citit. Zial intrigy su v kazdej firme, ak tam mas aspon jednu blizku osobu tak sa vykasli na ostatnych.