Mám problém s kupujúcou

stoke
3. mar 2014

Dobry den mamicky, budem rada ak mi pomozete. Zacnem od zaciatku, predala som jednej mamicke na dobierku topanocky - sandalky next s visackou. Pani sa pytala lne na podrazku ci je pevne, napisala som, ze ano. V inzerate som mala, ze topanoky maju taku a taku vonkajsiu a vnutornu dlzku. V podmienkach mam ze tovar spat neberiem, pretoze aj ja mam 100 chuti viackrat tu zakupeny tovar vratit ale to takto nefunguje... Pani sa mi vyhraza, ze som jej predala poskodene topanky, pretoze nejde o standard velkost ale ona asi nepozna next, kde nejde o slov.velkost.

Toto je text interatu:
uplne nove, nestihli sme vynosit, C4
Vnutorna ma 12.5cm.
Vonkajsia 13cm
Su s pevnou podrazkou

Zena sa mi vyhraza sudom a inspekciou obchodnou a SOI, pretoze mi ich poslala na dobierku spat a ja som ich neprebrala, pretoze som ich predala uplne nove a bez vady, cize som mala ciste svedomie. Admin mi odpisal, ze ak som predala tovar taky aky som mala v inzerate nemam co riesit ale ona ma napada, ze som ju ako z pohladu ochrany spotrebitela neupozornila na to, ze tovar je poskodeny tym, ze nejde o standard velkost - C4 je oznacenie pre next, absolutne nerozumiem.
Chce ma navstivit doma ako pisala a ist ma "udat".
Stretli ste sa uz s takou milou zenou aj vy???
tu su fotky POSKODENYCH topanok

stoke
autor
3. mar 2014

prosim vas o rady.

miku1
3. mar 2014

@stoke Ja by som to neriešila. Je to nepríjemné, ale je to jej problém, nie tvoj. Všetko si mala v inzeráte napísané, takže si to mala poriadne prečítať. Ty môžeš mať svedomie čisté.

stoke
autor
3. mar 2014

@miku1 ona ma ide obvidnovat, ze ziadne podmienky neodklikla a tym padom s nimi nesuhlasila a ma pravo na vratenie do 7dni

maribell
3. mar 2014

@stoke pokial ti aj sam admin povedal ze to nemas riesit tak to neries..viem ze je to tazke ale ty si mala v inzerate jasne napisane ze je to velkost C4 a aj na topanockach je vidiet 4-ka .. pokial si aj pridala miery pomerane dokonca aj vnutornej strany topanocky tak potom nevidim problem ... inak topanocky su krasne ..ale drzim palce a prajem pevne nervy

tilly
3. mar 2014

@stoke vykasli sa na nu, pravo vratit tovar do 7 dni ma od internetoveho obchodu, toto je sukromny predaj, len vymysla a snazi sa ta vystrasit, posli ju do ...
C4 je standardna velkost... v UK

stoke
autor
3. mar 2014

@maribell dakujem...ale moze sa mi vyhradzat sudom? je to vobec mozne??? ked je to bazar?

mummy01
3. mar 2014

@stoke predala si jej to na bazari,predpokladam ze nie ako podnikatelka.Tak vyhrazky typu Soi a neviem aka udanie su bezpredmetne...navyse ak si udala rozmery a nesedi jej velkost je to jej problem a nejedna sa uz vonkoncom o poskodeny tovar.Ignorovala by som ju.

tappetty
3. mar 2014

jezis!! to je strasne co tu nakupuje za ludi,,, to by ma vo sne nenapadlo 😀 drzim palce nech da pokoj a ja si nabuduce styri krat rozmyslim ked budem chciet nieco inzerovat 😀

tilly
3. mar 2014

@stoke myslis, ze nejaky sud by sa zaoberal 7 € polozkou? 😀

stoke
autor
3. mar 2014

@tilly toto mi presne tvrdi manzel... ze to je bazar...a neboli vobec poskodene a velkosti mala, tak co?

miku1
3. mar 2014

@stoke Tak ak chce mať také práva, nech nenakupuje v bazári ale riadne v obchode. Či nebodaj čaká, že bude mať u teba aj 2 ročnú záruku ???? Kašli na ňu. Má si poriadne pozrieť jak podmienky, tak text inzerátu. Je to jej chyba a nie tvoja. Osobne si myslím, že na teba robí len také bububu.....Celkom by ma zaujímal aj nick tej dotyčnej 🙂

jankatt1
3. mar 2014

Absolútne na pani nereagujte... ! To sú len obyčajne vyhrážky, ignorujte to. Z

fuska
3. mar 2014

@stoke Viem, ze je to neprijemne, ale ak si tam mala napisane aj dlzky v cm, tak ma podla mna smolu. Neries to. Ignoruj ju. Nikto pre par eur nepojde s takym na sud alebo sa trepat niekolko km, aby ta "navstivil". Drzim palce, aby dala pokoj.

stoke
autor
3. mar 2014

@tilly stali 13e a posta 3e na dobierku, cize 16e

katy1979
3. mar 2014

Nic si neurobila. Vsetko dokonale nafotene popisane. To ze si to ona rozmyslela nie je tvoj problem.

stoke
autor
3. mar 2014

@fuska
@jankatt1 mna este normalne pobavilo, ked napisala, ze ked som matka...sama dobre viem, ze topanky treba skusat... vsetky spravy mam ulozene

miku1
3. mar 2014

@stoke Myslíš, že niekto by ťa vážne dal na súd kvôli pár drobným ??? Myslím, že by ju tak akurát vysmiali.

jakubik
3. mar 2014

Je to síce nepríjemné, ale každý nakupujúci cez internet má právo do 7 dní vrátiť tovar bez udania dôvodu.

stoke
autor
3. mar 2014

@katy1979 ja si tiez myslim, su to topanky od nextu s visackou za min.cenu a este chce robit problemy lebo jej nesadli, povedala, ze pojde na SOI...chapete baby?

tilly
3. mar 2014

@stoke jasne... neries, posli ju kratkou cestou do...

staford
3. mar 2014

@stoke nerieš všetko si mala napísane v inz. mala čítat a že ti ich poslala na dob. jej problém ked ste sa na ničom nedohodli 😉

elizaaa
3. mar 2014

@stoke nie nemôže ti nič, keďže je toto bazár, tak kupuje veci z druhej ruky a s rizikom, ja som sa tiež párkrát popálila, ale nikdy som neriešila, proste som vedela, že ťahám za kratší povraz
a súd 😀 😀 😀 😀
ty nie si firma, nemá žiadny doklad o tom, že ich má naozaj od teba, navyše si jej dala všetky potrebné informácie, takže je to len jej chyba, samozrejme chápem, že je to nepríjemné, ale bohužiaľ aj takýto ľudia žijú, treba ich vytesniť zo svojho života a ukonči komunikáciu s ňou, nemá to význam, robí len bububu

jankatt1
3. mar 2014

@stoke Tak nech si ich premúdrelá ide kúpiť do obchodu!Takéto mudrlantky, ktoré sa zmožu na hlúpe vyhrážky kvoli SVOJEJ VLASTNEJ HLUPOSTI zbožnujem... ešte nech si toto prečíta a udá aj mňa za urážku na cti a ohováranie a budeme dve🙂 Nebojte, s takouto "hlúpusťou" nikde nepochodí...na SOI by ju akurát tak dobre vysmiali🙂)))

maribell
3. mar 2014

@stoke presne ako pisu baby .. vyhrazky su neopodstatnene pretoze tresny cin vznika az vzniknutou skodou 230eur ku ktorym sa tych 7 ani len nepriblizuje .. tak isto toto nieje internetovy predaj ako taky cize ziadne podmienky ani pravidla internetoveho predaja pod neho nespadaju a ani sa nimi neda riadit.. je to sukromny predaj tak isto ako keby my dve sa stretneme a ja ti predam pouzivany kybel za 1 euro ..tak isto by si si nemohla uplatnit vratenie tovaru do 7 dni ani reklamacnu dobu 2 roky 🙂 ..neboj len sa vyhraza asi je to nejaka spekulantka

dejka77
3. mar 2014

Skor ona ma poskodeny mozog.... To, ze topanky nesedia, nie je poskodenie. Ak uz ani podla mier si nebola schopna zvazit ci budu dobre, je to jej problem.
Sudom sa ti asi tazko moze vyhrazat pre par eur. Ak sa nemylim, toto nie je ani na priestupok..... a kedze to ani nie je tvoja chyba tak o priestupku nemoze byt ani reci.
Ved kolko tu uz bolo prispevkov, ze napr. poslali peniaze a tovar nedostali. Jasny podvod. Myslis, ze s tym policia nieco spravila?

aduskatt
3. mar 2014

@stoke NO, ako nahle kupujuca nieco riesila cez konik, tak mudrovat, ci odklikla, alebo neodkliklla Tvoje obchodne podmienky jej nepomoze, pretoze suhlasila so Všeobecnymi podmienkami pouzivania MOdreho konika a tam sa uvadza:
Pravidlá medzi kupujúcim a predávajúcim
Kupujúci rešpektuje podmienky predaja predávajúceho.
takze nech sa ohana niecim inym, aj tak sa nema cim, preto ze jednorazovy predaj nejakej veci nespada pod povinnost mat zivnost, ani ziadne ine povolenie, takze neviem na zaklade coho chce kontaktovat SOI😨) drzim palce, ale tu si jednoznacne Ty " na koni"🙂

stoke
autor
3. mar 2014

@jakubik pytala som sa admina a napisal mi, ze ak som predala tovar ako bol v inzerate uvedeny a na obrazku, nemam na nu reagovat

lucenka911
3. mar 2014

Niektori ludia su fakt...ja by som si z toho nic nerobila, je to bazar nie obchod a vsetko tam bolo uvedene mala sa opytat pokial nevedela co je C4, ja som minule za svoje postovne poslala jednej mamicke balik, lebo ze je v zlej financnej situacii a ani bu ani mu takze taki sme my ludia kazdy by chcel vsetko zadarmo no comment

jankatt1
3. mar 2014

No a čo keď si ich skúšala ONA??? A nie jej dcéra? Tak to je potom jasne, že nesedia :D

stoke
autor
3. mar 2014

KRASNE VAM DAKUJEM BABY za rady, ste zlate ozaj