Dobry den.
Na svojom ucte mam v minuse dost casto debet. Teraz planujeme zobrat uver na byvanie. Chcela by som sa opytat, ked chce zobrat s partnerom uver na byvanie ci robia banky problemy s debetom pokial ho mam v minuse. Kto ma s tym niekto skusenosti.. ci s tym robia problemy ci nerobia ... ak ano ako to mam riesit. prosim Vas pomozte mi s tym....dakujem
@smejulinko podľa mňa by to ne´mal byť problém, veď ti to oni ponúkli a za to že si v debete im platíš. Ale v banke ti na to odpovedia, či je lepšie to vyplatiť.
A ja si myslim ze by to nemal byt problrm je to sluzba k uctu a to uz je na mne ci ju vuyzijem casto ci nie.. ved si za to platim.. nema s tym skusenosti ale ked uz chceme uver tak to chcem riesit
Aj ked som momentalne na MD som zamestnana v banke...nie je s tym problem, len sa ti to rata ako splatka teda celkova suma/12... Teda aspon u nas to tak funguje a to sa ti zapocita ako mesacna splatka "uveru"( debetu). Takze ako problem to nevidim
Mne to problem robilo,vyplatit som to musela.
samozrejme ze je to problem, a problem je uz len samotny fakt ze mas povoleny debet na svojom ucte, ja som musela doniest potvrdenie o zruseni povoleneho precerpania, inak by mi vysla horsia bonita klienta
@smejulinko my sme ziadali uver od jednej banky a oni si zistili, ze v druhej banke mame minus na beznom ucte a tak sme uver nedostali. cize problem to moze byt. beru to ako uver, aj ked je to len sluzba k uctu. pokial budete chciet brat uver, tak budte v pluse, to by mohlo pomoct. ze presne v tom case, ked si to oni budu zistovat, tak nebudete mat nikde minus na ucte.
@smejulinko ahoj, my sme brali v SLSP úver na bývanie teraz v novembri a žiadny problém to nebol🙂 v žiadosti bolo treba uviesť čo všetko splácame a okrem leasingu na auto sme uviedli aj prekročený limit karty - z možných 1500 eur bolo minutých cca 600 eur - a to nám vyškrtla, že to tam nepatrí. Dokonca po schválení úveru nám o tú časť neposlali menej - úver nám poslali na úplne nové číslo účtu, s ktorým my nemáme možnosť hýbať. Bankou povolené prečerpanie osobného účtu u nás do úvahy ako dlh nebrali, ale to závisí od každej banky - treba pozrieť podmienky pre získanie úveru danej banky - každá má iné 😉 😉
Treba uviest vsetko, co splacate....oni to aj tak vidia v systeme, kedze banky su prepojene cez uverovy register.......znamej to spravili tak, ze z hypo jej hned po prevode penazi na ucet stiahli tu debetnu ciastku na ucte (samozrejme s ich suhlasom). Zalezi to od babnky....vsade su ine podmienky....len im vzdy treba povedat vsetko......
Potrebujem to cim skor vediet.. ci to mam vyplstit alebo neriesit... dakujem moooc