Mám problém komunikovať

11. dec 2022

Mam naozaj problem komunikovať a veľmi ma to obmedzuje v budovaní noveho vztahu. Vždy som bola ticha osoba no keď som sa s ľuďmi citila dobre, vedela som sa po nejakom case rozkecat. Mala som vzťah ktorý sa skončil pred pol rokom. Trval sedem rokov. Zo zaciatku som bola skoro cely prvý mesiac ticho a skoro stale rozpraval len ex. Potom som sa nejak rozkecala ale stale to nebolo nic extra. Casom sa to zlepšilo ale potom znovu prišlo take obdobie že som už nemala co povedat. Dokonca som raz povedala priateľovi že ak by sme nemali spoločných kamarátov asi by sme sa nemali veľmi o com rozpravat… to je ale jedno, teraz prejdem k veci.

Spoznala som teraz jedneho muža do ktorého som sa zaľúbila ako taka pubertiacka. Veľmi by som chcela byt s nim a myslim že aj on so mnou. Keď sme spolu von už nemam problem rozpravat, dokonca aj keď spolu voláme, minule sme volali 2 hodiny co sa mi v zivote s nikym nepodarilo. Pri ňom sa citim naozaj neskutocne dobre ale mam zase problem. Keď nie som s nim (chodí pracovať do zahraničia) neviem udržať komunikáciu. Vacsinou je on vždy ten ktorý sa viac snaží, ktorý rozvíja tie slova, ktorý dáva otázky a mna to trápi. Neviem o com mu mam pisat. Z mojej strany vnímam to písanie ako zbytočnosť, silené a neviem si s tým dať rady. Hoci sa tesim na každú jeho spravu, je to pre mna trápenie. Teraz sme si dlhšie nepísali a chcem sa mu ozvať lenze neviem ako. Neviem co mu mam napisat, ako začať. Ako to zmeniť? Ako rozvíjať konverzaciu cez správy? Niekedy mam pocit že keď sme spolu rozprávame toľko že už sme pomaly vymíňali všetky témy.

sorayaardente
11. dec 2022

Dá sa rozoberať veka tem,buď aktuálne zo sveta alebo. Minulosti,život,spomienky,zážitky,skúsenosti ..ozvať sa napríklad s tým,čo robí,že ty máš chuť n apizzu napríklad a že keď príde pôjdete niekam,atd..moznpsti je veľa,ale to práve nemá byť silene ,ale spontánne

autor
11. dec 2022

@sorayaardente myslim, že silené z mojej strany, keď sa ma napríklad spýta akú knihu citam tak len odpisem že akú a moc sa nerozkecam. Proste len odpoviem na otázku a cakam kym pride dalsia… niekedy sa mi samozrejme podari trochu to obkecat ale len výnimočne. Proste akosi nevidim význam v tom písaní ale mam strach že ho pre to stratím a to urcite nechcem

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sorayaardente
11. dec 2022

Komunikácia je veľmi dôležitá, pokiaľ vie o tvojom probléme,tak by to mal brať v pohode ,ale môže sa stať,áno aj to,že je nebude baviť sa ťa stále dookola niečo pýtať a ťahať z teba ako z chlpatej deky. Ale určite sú aj takí ľudia v spoločnosti a majú vzťahy. Spýtaj sa partnera,či ku to nevadí ,skús začať s tym,že sa mu otvoris s tým problémom viac a viac

dominikamacakova
11. dec 2022

Tak si nájdi ukecaného chlapa s ktorým sa budeš mať stále o čom baviť

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. dec 2022

@dominikamacakova on praveze je ukecaný. Aj ja som sa už rozkecala pri ňom keď sme spolu, keď voláme. Ale to písanie mi furt nejde

dominikamacakova
11. dec 2022

@autor tak si nepíšte, ja si tiež s chlapom nepíšem neviem aké správy. Nevidím v tom žiadny problém. Zo začiatku vzťahu sme si písali iba dobré ráno, milujem ťa a podobne.. ale zas boli sme spolu každý deň