Dávame byty naše do prenájmu a samí Ukrajinci volajú.
Teraz chcú dve ukrajinky a my nevieme či prenajať či nie.
Či s nimi nebude problém….Nevieme sa rozhodnut
@zeldia 🙈🙈🙈🙈🙈
urcite nie... su s nimi same problemy, osobna skusenost
Nie všetky ukrajinky sú zlé. Treba dať šancu.
Ja by som im neprenajala.
A kde by akože mal byt problém? Keby to boli Madari, Rakusania, Svedi, to by nevadilo? Ja prenajimam jednej ukrajinskej rodine. Ponukli ešte o 150 E viac, než som chcela. Slusná pracujuca rodina, dcera chodí na VŠ...........
poznám pár ukrajinských rodín a sú to slušný ľudia. Ak sa bojíš, daj si podmienku deposit na 3 mesiace a zmluvu tak, aby si ich v prípade neplatenia mohla vyhodiť. ( napr len na 6 mesiacov, platba za mesiac dopredu....) Ak bude všetko ok, zmluvu ieš vždy predĺžiť. Myslím si, že ty sama by si nechcela byť na mieste tých ľudí. Vyskúšaj, uvidíš.
na národnosti nezáleží, porozprávaj sa s nimi, čo sú zač, čomu sa venujú (profesne), stretnite sa osobne. aj pár desiatok minút o človeku dosť napovie. my napríklad slečnu z Ukrajiny zamestnávame ako upratovačku, je to veľmi milé, slušné a precízne dievča, nebojím sa ju nechať ani doma samú. okrem toho, nevychovaných a nespoľahlivých Slovákov a Čechov poznám viac, než nevychovaných a nespoľahlivých Ukrajincov 🙂
@levandula7 jedny z tých naších známych sú tak, že ona bola vysokoškolská profesorka, teraz je pomocná sila v kuchyni, druhá bola interierová dizajnérka. Pol roka tu bola bez práce, ani len do Tesca ju nechceli zobrať. Teraz našťastie opäť robí svoju profesiu. Aj u nás v práci máme v kuchyni pomocnú silu Ukrajinku, predtým bola zdravotná sestra. Veľa týchto ľudí tu zoberie hocijakú prácu, len aby mali nejaký príjem.
@btus no je to niečo príšerné, naozaj, neviem si to ani len predstaviť. a ešte na nich mudrlanti na Slovensku pozerajú cez prsty len preto, že sa narodili na Ukrajine :(
Ahoj, ja prenajimam ukrajinkam. Su to mama s dcerou a su veľmi slušné, platia včas,
upratujú... Naopak, predtým boli v tom byte slováci - mladý pár a katastrofa. Tak špinavý byt som ešte nemala a samé sťažnosti susedov.
Skús sa s nimi stretnúť a uvidiš ako na teba budú pôsobiť a rozhodneš sa.
Ja poznam dvoch ludi, co prenajimaju ukrajincom a nemaju ziadne tazkosti s nimi. Slusni a platia nacas. Ved ak nebudu ok, mozes ich vyhodit.
Slovaci su tiez vselijaki.
v mojom okoli zopar znamych prenajima a ziadny problem a rovnako prenajimali aj pred tym s vyskytol sa problem aj so slovakmi, podla mna to nie je o narodnosti, ved sa stretnite a uvidis aky budes mat z nich pocit
Prenajímame dva byty. V oboch mame ukrajinov. Jeden je sam, ale žije tu dlhšie (skôr ako začala vojna). Druhý je mladý pár. Nemáme zatiaľ problémy. Platia na mesiac dopredu. Depozit samozrejmosť. Zmluva o krátkodobom prenajme. Pravidelne byt treba kontrolovat. Pri výbere museli na nás zapôsobiť. Dodržiavali sme žiadne deti, striktní nefajčiari, žiadne domáce zvieratko a VŠ vzdelaný ľudia, ktorý pracujú v korporátoch. Dôležité je ako na vás pri obhliadke zapôsobia. Nikdy nevieš či s nimi budú problémy, ale to je aj tak so Slovákmi, či inými narodnostami. Ak sa ti niečo nepozdáva, je všeobecne lepšie ak mesiac budeš mat voľný byt, ako si tam nasťahovať problémových nájomníkov, keďže v tomto prípade budú väčšie škody.
Známy prenajíma byt Ukrajincom. Je to pár, obaja študujú vysokú školu a popri tom pracujú. Nemá s nimi absolútne žiadne problémy. Kamoška prenajíma byt ukrajinskej rodine. Pani je psychologička, muž IT, jedno dieťa, tiež bez problému. Všetci sú na Slovensku od leta 2022 a všetci sa veľmi slušne naučili slovensky. Neriešila by som národnosť, ale čo sú to za ľudia, aké majú zamestnanie, či majú príjem a tieto veci by ma skôr zaujímali, nie to, či sú z Ukrajiny.
Osobnú skúsenosť nemám, ale kamarátka tak poskytla ubytovanie jednej dievčine z Ukrajiny.
Bývalo ich 5 dievčat v 1 izb.byte...boli jej ich ľúto, že sa tam tlačia ako sardinky.
Tak sa s nimi dala do reči, rozpráva výborne rusky a pi nejakom čase si jednu z nich si vybrala ako spolubývajúci k sebe.
Neboli s ňou žiadne problémy, pracovala, bola milá, slušná a veľmi čistotná.
Dievča pi nejakej dobe odišli aj na skusy do zahraničia, potom sa zase vrátilo, nakoniec sa vydala vrátila naspäť na Ukrajinu.
Ale kamarátka (šesťdesiatnička) povedala, že tie ostatné dievčatá sa jej nepáčili, že tým by ubytovanie určite neponúkla.
Je to lotéria🤷.
Vsak im daj najprv kratkodoby prenajom s vyhliadkou na trvaly. Na 3 mesiace a budete predlzovat ked budu dobre skusenosti
Je mi smutno ked vidim slovakov s takymto zadubenym myslenim.
No tak ak si vyberate podnajomnikov na zaklade statnej prislusnosti tak sa priprav na problemy.
Pravdepodobne nic neviete o tom ako hladat najomnika. Obradte sa radsej na realitku nech vam niekoho najde.
Mame momentalne podnajomnikov ukrajincov a su to najlepsi akych sme kedy mali.
@andreatytler Nemyslím si, že je to o rasizme, treba si uvedomiť, že cez SK išlo veľmi veľké množstvo Ukrajincov a teda ľudia s nimi naozaj zažili všeličo...to je proste realita 🤷.
Pokiaľ viem vy žijete v Kanade?
Takže si treba uvedomiť, že tí ktorý sa do tej Kanady dostali sú asi veľmi schopný pravdepodobne aj vzdelaný...
no to máš 50:50, či budú slušné nájomníčky alebo nie. Tak isto ako so Slovenkami alebo inými národnosťami
@cajomila To ze ma niekto zlu skusenost s par ukrajincami ho neopravnuje mat takyto postoj ku vsetkym ukrajincom a ak takyto postoj ma, tak to je rasisticke myslenie.
Ale to je uz vec kazdeho ako chce rozmyslat. Len ak sa k tomu hlasi verejne, tak potom musi byt pripraveny na to ze ho za to ludia odsudia.
Je to o šťastí na akých ľudí natrafíš...ale ja osobne by som im byt neprenajala.....Slovák ak ti zdevastuje byt, stále to vieš riešiť súdne....Ukrajinec sa ti vychytí zo dňa na deň a už ho tu niet, potom ho dohľadávaj po celej EU alebo aj mimo EU....
Ja mam kolegov Ukrajincov a mozem povedat,ze su svedomitejsi, pracovitejsi a podctivejsi ako niektori Slovaci. Maju byt v prenajme,aj deti a kedze pani rada upratuje tak u nich mozes z podlahy aj jest. Platia vsetko nacas. Ked narazis na vychcanych ludi,nepomoze ti ani,ze su Slovaci.
dobre ale aj s nimi sa podpisuje daka najomna zmluva.. tam musia byt udaje OP ci pasu...
takze vravite ze je to risk?...
@bublinka1426 a kde ich budeš hľadať keď zmiznú zo dna na deň? v Ukrajine? či dáš to na súd na SK a čo? ten ich bude zháňať?
@gemerka17 Ahoj, prosim Ta davala si nieco navyse do najomnej zmluvy kvoli zomu, ze buduci podnajomnici su zahranicni? Dakujem
@janababana ahoj, nie.
A hľadáš vešticu so sklenenou guľou? Pošli mi na účet tisíc eur a mailom datum narodenia ukrajiniek a ja ti napisem či s nimi budú problémy.