Ahojte. Keď mám auto v servise konkrétneho značky po škodovej udalosti, kde ho budú spravovať ( nie mojim zavinením) Mám pravo na vypožičanie auta zo servisu na ten čas ? Ďakujem
Z pzp vinníka... Napríklad:
https://www.setcar.sk/prenajom-auta/?gad_source...
"Je Vaše vozidlo poškodené po dopravnej nehode, ktorú ste nezavinili? Máte nárok na náhradné auto po dobu opravy – bez Vašej finančnej účasti. Náklady na požičanie auta si uplatníme u poisťovne vinníka. Budete potrebovať záznam o dopravnej nehode, veľký technicky preukaz poškodeného vozidla, vodičský preukaz vodiča v čase nehody a potvrdenie o platnosti STK."
Pred časom sa jedna pani oprela manželovi do kufra a počas pobytu jeho auta v servise sme mali náhradné vozidlo. Nakoľko to išlo v servise cez poisťovňu, tak to riešila tá istá spoločnosť, ktorá robila aj obhliadku poškodenia. Nepamätám si názov, preto som vyššie uviedla len príklad.
@tanyan a prosím požičali vám ten istý typ vozidla? Alebo iný
Nárok určite nemáš, musíš to mať v poistení
@luliu neveim aké je tam poistenie, to vybavuje muž. Ale je to drahé auto.
Ahoj, nedostaneš ten istý model.pozri ,čo máte v poistke, myslím ,či vôbec máte nárok na náhradné vozidlo
@pe_mi asi to tam bude. Dúfam že to bude aspoň ta ista značka. Nejazdím ničím iným
Ak by mal servis požičiavať rovnaký typ auta, ako je to vaše, musel by vlastniť na tento účel všetky typy u nás používaných áut, alebo aspoň väčšinu.
@ivka225 tak bavíme sa o Porsche Cayenne
Neboj, lepšie na Octavii ako MHD 🙂 prežiješ
Na rovnaký typ vozidla zabudni, dostaneš čo majú, ak vobec
určite ti dajú Porsche Cayenne 😂
@buberova asi nie 🙂
Máš nárok na náhradné vozidlo ale nie rovnaký typ vozidla
Snad nemas len jedno auto? Ja skrknem porsche, berem rolls, alebo S klasse, podla toho v akom poradi ich mam v garazi. Snad by som sa na nejakych servisnych nevozila
@sense som si spomenula, ze u nas vela krat behaju na takom aute velkosti vw lupo alebo seat ibiza a este aj popisane ze servisne auto aby
bolo vidiet 😂😂😂
@prasiatko30 vieš čo moj ex mal raz jeho Audi v servise v podstate bolo auto ešte v záruke, a keďže nemali žiadne náhradné po ruke, tak mu dali najnovší model nejakej športovej audimy ktorá stála asi trojnásobok jeho. Takže možno aj autorka bude mať stastie
@sense aj to je mozne len sa bude treba pripravit na vsetky alternativy
My máme havarijku na audi a dostali sme v podstate rovnaké audi. (miesto Q8 sme dostali Q7)
@mk1111111111 máme 3 autá 🙂 no ďalšie 2 využíva muž a syn. Ja som nič neškrkla, na kruhaci do mňa vrazila nejaká tupá tetka na fabii, ktorá nemala ani havarijko.
@procrastique Ďakujem za info ☺️
A dokonca sme tam nemali ani trápnu nálepku že ,, náhradné vozidlo" 😀
@procrastique o to lepšie 😄😄
Mas narok na nahradne vozidlo, bezohladu na to, aku mas ty poistku. Riesi sa to z pzp vinnika.
Ak auto budes mat zapozicane len v case opravy, tak nedoplacas. Pozor na denny limit km.
Mas narok na vozidlo v rovnakej triede pripadne nizsej. Auto si nemusis pozicat len od servisu v ktorom auto opravujes.
Manžel dával do servisu Hondu HR-V a ako náhradné si vybral Ford Fiesta, lebo chcel manuál, aby som mohla jazdiť aj ja (neznášam automat).
@luliu
@mondolina dámy, to vážne tieto komentáre? Predstavte si, že je úplne normálne, ak má človek prémiové auto, tak také dostane aj ako náhradné. Ak máte auto za 120 000 či viac, dostanete také aj ako náhradné. Úplne bežná záležitosť pri týchto značkách. Ja som dokonca pri Mercedese GLE dostala ako náhradné S klasu za skoro 200 000 pretože všetky náhradné boli nižšia trieda ako moje GLE.
Ak to máš v poistení ako súčasť poistenia, tak áno. Bez poistenia je to možné, pokiaľ máš auto v autorizovanom servise a ten túto službu ponúka. Ale ak to v poistení nemáš, tak nárok nie je, je len vôľa servisu.