Mám povedať novej priateľke môjho bývalého, že ju podvádza?

7. júl 2020

Dievcata, idem si k vam po radu s chulostivym problemom. Trosku sa rozpisem. S byvalym sme boli spolu 10 rokov, nebol to zdravy vztah, bola som hlupa, nie zamilovana, ale asi posadnuta. Od zaciatku ma podvadzal, v roznych urovniach. Ci uz to bol skutocne sex, bozkavanie, pisanie si so zenami o sexualnych temach. Vzdy som mu vsetko odpustila. Skoncilo to nedavno, kedy mu jeho nova znamost pravdepodobne dala ultimatum, ze so zadanym nic mat nebude. Zo dna na den sa so mnou rozisiel, ja som sa zrutila uplne. Dal sa s nou dokopy, samozrejme som si to davala za vinu ja, premyslala som, co viac som mala pre nas urobit. Potom som sa sla k nemu pobalit a nejako sa stalo, ze sme sa spolu vyspali. Toto mi uplne otvorilo oci. Teraz viem, ze problem nebol vo mne, tak isto ako problem nie je v jeho novej priatelke a aj tak ju podviedol so mnou, navyse v obdobi, v ktorom by mali byt silno zalaskovani. Odisla som a pred 2 dnami mi zacal pisat. Mam niekolko hodinovy sexting, jeho nahe fotky, konkretne plany, kedy a ako si to mame rozdat znovu (nemam to v plane). Tu prichadza otazka, konik raď! Povedat alebo nepovedat to jeho priatelke? Nechat ju v nevedomosti, alebo jej otvorit oci teraz, kym v tom este nie je po usi? Uz ho zoznamila s rodicmi, s priatelmi... Su spolu mesiac a uz ju podvadza, ak to nebudem ja, bude to dalsia a dalsia. Baba ma takmer 30, nechat ju, nech zisti sama, co za chlapa zi zavesila na krk? Nech sa s nim trapi dalsich mozno 10 rokov? Lamem si nad tym hlavu uz druhy den, keby som na jej mieste, chcela by som o tom vediet, ale nepoznam ju osobne, neviem aka je, neviem, ako zareaguje, len na mna zo socialnych sieti posobi ako mila baba, ona za nic nemoze. Dokazoveho materialu mam na 3 rozchody. Mam to nechat tak? Je mi jej luto... Nechcem to urobit preto, aby sa vratil ku mne, to v ziadnom pripade, mozno by v tom bolo trocha pomsty, asi by ma potesilo, keby skoncil sam, z toho dovodu som si s nim teraz pisala, potom som zacala uvazovat a premyslat o nej, poradte mi, zvozte ma, ako uznate. Dakujem vam uz len za precitanie romanu

dollyzv
7. júl 2020

Hovorí sa: nehas,čo ťa nepáli...osobne na jej mieste by som chcela vedieť s kým trávim čas,popripadne plánujem budúcnosť,len aby si z toho aj tak nevyšla ty ako tá najhoršia..na tvojom mieste by som s ním úplne prerušila kontakt a svoju pozornosť upriamila inam..ak je naozaj taký ako si opísala,baba skôr či neskôr príde na to aj sama...už by som nechcela byť súčasťou v jeho živote..ani ako niekto kto,zachraňuje ostatných..ale je to na tebe..

nika3136
7. júl 2020

Kedysi som mala za potrebu vsetko riesit, kazdeho upozornovat, kazdeho som lutovala.
Teraz sa rozhodne nestaram do inych, pretoze nakoniec skoncis zla ty, to ti hovorim 😉 obrati to proti tebe.
Kazdemu sa vsetko vrati. Ked nie teraz, o mesiac, ked nie o mesiac, mozno sa vezmu a pride na to o 10 rokov.
Cudzi ludia ta uz nemusia trapit, zahod to za hlavu, aby ti bolo lahsie. Urob to pre seba

cawes
7. júl 2020

Na rovinu a z vlastnej skusensto nerob to!
Ja som mala kamosku presne jej priatel pisal mne taketo veci, dokonca bol u mna akoze obzriet byt do podnajmu ja som ho nahrala na diktafon kde sa vyjadril ze s npu nic nema ze su od seba a ze chce len mna. Pustila som jej to, ukazala spravy a nakoniec som bola aj tak ja ta co ho zvadza.🤦‍♀️

lintu
7. júl 2020

Tento druh pomsty by ťa asi dlho netešil, keďže chalanovi na súčasnej partnerke zjavne veľmi nezáleží. Ak nebude podvádzať ju a teba, nájde si na to ďalšiu. A potom ďalšiu a ďalšiu.... Ty mu chceš síce uškodiť, ale on to bez problémov môže obrátiť ešte proti tebe a vyjsť z toho ako víťaz. Navyše tým, že s ním tráviš čas (a plánuješ kadejaké pomsty), mu dávaš najavo, že ti na ňom stále záleží. Si preňho ľahký cieľ. Stačí sa len ozvať. Hrá sa s tebou a ty pravidlá jeho hry prijímaš. Chceš mu vyčítať, že podvádza, ale teraz to istým spôsobom robíš s ním sama...
Tá jeho priateľka vedela, že sa okolo nej motá zadaný chlap? V jej veku by už mohla byť trochu ostražitejšia. Nechaj to tak. Nemontuj sa do nich. Vôbec. Sústreď sa na vlastné problémy alebo niečo iné prínosnejšie pre svoj život.

ildiko36
7. júl 2020

Keď chceš napíš mi internú poštu, ja som to tiež prežila pred cca 4rokmy, my sme boli 11r spolu..napisem ti svoje skúsennosti keď chceš.
Ale keď ti môžem poradiť zabudni na neho..nič sa nestane náhodou a ešte ťa čaká krásný život .Treba ho nechať ísť..venuj sa viac sebe a nechaj ich..každy dostane to čo si zaslúži😉 ver k tomu ona tiež nie je nevynna keď bola toho vedomá že ma partnerku..nemáš ju čo lutovať

erikaa09
7. júl 2020

Nieco ine som zazila. Povedala som frajerke mojho ex co a ako sa veci maju. Dotycna povedala ze sa nemame starat. Ok nestarali sme sa a popalila sa a riadne

syslik81
7. júl 2020

nie nestaraj sa ... byvaleho si zablokuj kde sa a .. neodpisuj ignoruj .. ona vedela ze ide do vztahu so suknickarom sama bola milenka tak hold chlap sa nemeni ... ty sa sustred na seba daj sa dokopy najdi si normalny vztah ..uzivaj si slobodu alebo zacni robit nieco zaujimave a o nich nechci nic vediet ...

thoughtfulweirdo
7. júl 2020

Ja by som to na mieste tej novej chcela vediet a bola by som rada, keby mi neverneho chuja niekto odhalil hned na zaciatku, aby som nemusela stracat cas. Ale vacsina ludi je akasi nedotkliva a nechcu, aby sa o nich niekto "staral" 😅

moonlight1210
7. júl 2020

Teraz je zalubena. Aj keby to nou otriaslo, on ju ucicika. Presne ako kedysi vedel ukecat teba a ty si odpustala.
V duchu jej podakuj, ze bola cielavedoma a vytrvala a prinutila ho od teba odist. Inak by si sa v tom s nim placala este dalsich desat rokov a nemala silu odist sama. Stale by si chcela verit, ze... (su frajerky, ale ty si ta najdolezitejsia).

Ona vzala na seba tvoje bremeno, tak ju nechaj, nech si s tym poradi. Teoreticky moze byt odolnejsia nez ty (kedze mu vedela dat ultimatum a on ta preto naozaj opustil), a ked mu sama na nieco pride, sama ho opusti.
Toto by ale mohla brat ako pokus ohrdnutej exky a nic by si nedosiahla, akurat by ta aj ona poohovarala.
(Bohvie, ci ked zisti, ze sa s nim nevyspis, tak ju vopred neinformuje, ze mu nedas pokoj a kontaktujes a zvadzas ho ty).

Kasli na to. Mozno ak casom sama vyciti, ze ju podvadza kadial chodi, tak sa ti aj sama ozve. A vtedy mu uz mozes pravoplatne (a s chutou) podrezat konar, ked jej ukazes, co tebe pisal tesne po tom, ako zacali spolu zit. Ze hned skusal rozhadzovat siete, aby ta mal v zalohe. A ze si jej to nepovedala, lebo bola cerstvo zalubena, tak by ti aj tak neverila.

Ale dovtedy si odloz material do trezoru a chod zit a uzit si svoj zivot, ktory si ziskala naspat (a nemusis zivorit v strese, kde zas a s kym sa on vala, ako si zila doteraz).

larisalarisa
7. júl 2020

Povedz jej

zuzzqa
7. júl 2020

V 99% takych otazok by som povedala ze sa nestaraj sa do druhych, v tomto jednom by som ale urobila výnimku a povedala to. Mam skisenkat z okolia, kamoska tak po 4r vztahu po svadbre uplnoi nahodou zistila ze jej muz chodi do bordelu, a ze asi dalsi zraja ludia z partie o tom vedeli a nic nepovedali. Keby to bola vedela skor ani si ho nevzme, no... bol to skaredy rozvod...

krisbar
7. júl 2020

Nechapem naco si s nim pises. Len sa valas nadalej v tej jeho toxicite, jeho nevere, samolubosti a egoizme. Ja by som tie spravy vymazala, zablokovala si ho a vyrazila do "sveta" za novym zivotom bez takychto ludi ako je on. A jeho aj ju nechala nech si riesia svoj zivot.
Lebo kazdym dnom ked sa v tom valas sa oberas o to krasne, co ta moze stretnut. Obetovala si mu 10r zivota. Nedavaj mu uz ani den!

snowflake07
7. júl 2020

A tebe nevadilo s nim trtkat v case ked uz daval vidly do ineho hnoja??!

sissy27
7. júl 2020

Nehraj sa na samaritánku a story o tom ako chceš zachrániť milé dievča od toxického vzťahu rozprávaj vieš komu 😏 pred mesiacom si bola zrútená a zrazu toľká charita? Veď s ním chrápeš, posielate si sexuálne správy - po 10 rokoch podvádzania 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ak ti tie baby pripadali ako ludry, čo sa neštítia ísť so zadaným, tak gratulujem, stala si sa jednou z nich.
Ty si porieš v prvom rade seba a nestaraj sa do druhých, to potrebuješ oveľa viac ako hrať sa na spasiteľka. Ak mu skutočne dala ultimátum, tak veľmi dobre vie s kým si začala. Mimochodom, ty si 10 rokov vedela čo je zač a keby ťa nekopol do zadku, tak si s ním naďalej aj keby si bola len jedna z mnohých.
Takže ešte raz - tvoju pomoc potrebuje tá ktorá sa na teba ráno pozerá zo zrkadla.

danica2711
7. júl 2020

nechal ťa kvôli nej a tebe jej je ľúto? To čo chceš nám a sebe samej nahovoriť? Mám pocit, že vo vzťahu k nej jediné, čo chceš, mať zase ty nad ňou navrch. Ale toto nie je dobrá cesta. Natrafila si na hovado, bola si s ním pri jeho chovaní asi o 9 rokov dlhšie než bolo treba. Buď rada, že taký človek ti už neotravuje život, urob hrubú čiaru za ním a všetkým, čo sa ho týka a ži normálny život.

budembabka
7. júl 2020

Ty si vyliečená a otvorili sa ti oči. A svoju hubu nech si každý rozbije sám.

sense
7. júl 2020

Nie,aj tak ti nebude verit

osky
7. júl 2020

Co tu tak citam,dnes si kazdy hladi svojho a s nikym nic nechce mat...
Lepsie zavriet oci,neriesit...len klud.
To je tak sebecke.
Ja byt v jej kozi,urcite by som bola vdacna za taketo upozornenie.
A keby som casom zistila ze to niekto davno vedel a nic neoovedal,bola by som velmi sklamana,nahnevana.
Ja by som jej to povedala.
Mozes jej napisat aj anonymny list,ale moze i vediet kto jej pise...to je jedno.
Ja keby som vedela taketo nieco a mala kontakt na osobu,ktorej sa deje nieco zle,urcite by som ju upozornila.
Nemohla by som pokojne zit,spat...
Aj za cenu,ze sa dotycna nahneva.
Ale mala by som ciste svedomie.
A nechodil by za mnou stale ten pocit viny,ze som vedela a nechala som ju traoit,stracat drahocenny cas...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. júl 2020

Dakujem, za kazdy jeden nazor, uz sa s nim nebudem kontaktovat, a jej nic hovorit nebudem. Kaslem na to, nech sa kazdy stara sam o seba, mate pravdu.

tinapa
7. júl 2020

Ja som za to, aby si jej otvorila oči a povedala jej to tak, aby sa to neobrátilo proti tebe.. Práve preto, aby nestrácala život s debilom 10 rokov..
Z ľudí sa vytráca empatia k druhým.. Nehas, čo ťa nepáli.. Super. Tak budeš vedieť napr. o týraní dieťaťa a pretože ťa to nepáli, že áno, necháš to tak..veď to je cudzie dieťa.. Alebo nejaký debil bude biť na ulici ženu. Prejdeš okolo len tak, bez povšimnutia, nech sa stará iný.. No áno, ono reálne môže ísť pri tom aj o život, je mi to jasné.. Ale tak policajtov aspoň zavoláš??? Možno by som tej dotyčnej poslala dôkazy anonymne, nech s tým naloží ako uzná za vhodné.. Sama sa rozhodne, či s ním ostane a potom to je už na nej. Ale rozhodne by som ju na to upozornila, ak o nej vieš..

deti95060810
7. júl 2020

povedať môžeš, len či to padne na úrodnú pôdu... Mne tiež kde kto povedal aký trúba je môj ex - bolo to na začiatku vzťahu a čo myslíš dala som si povedať? NEDALA. Videla som to inak. Však lebo láska....
Ale hubu som si časom nabila teda poriadne....😉

lucka_ke
7. júl 2020

aj keby si povedala, s touto sa rozíde a bude klamať ďalšiu a potom ´dalšiu, nedokážeš zachrániť všetky

autor
7. júl 2020

@tinapa
@osky dievcata, premyslala som, ze jej len z uplne cudzieho cisla napisem, nech si prezisti, o com si jej priatel pisal s byvalou v nocnej. Oni spolu robia v jednej firme, mohlo by to vyzerat, ze to smeruje od niekoho odtial, co mu mozno nieco zahliadol na mobile a zaroven ak nechce, ak je natolko zaslepena, tak si bude zit v sladkej nevedomosti. A ja budem mat svedomie cistejsie

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7ammy7
7. júl 2020

Nehovor jej nič. Bola som v rovnakej situácii. Po troch týždňoch od rozchodu začal fešák vypisovať, či by sa mohol staviť a že by sme mohli byť kamoši s výhodami. Stačila jedna veta,, táto konverzácia by mohla zaujímať tvoju novú priateľku "a hneď sa stiahol a dal mi pokoj 😂a ona? Začala si s ním keď bol ešte so mnou, takže som ju neinformovala a nechala ju vyžrať si to,veď si začala so zadaným tak mohla čakať, že asi nebude úplne tip top priateľ. Stratila s ním 4 roky. Doslova stratila - žiadne spoločné bývanie, o svadbe a deťoch ani reči a pokiaľ viem tak ju aj podvádzal.

janna88borin
7. júl 2020

Hoci nie som typ cloveka, co ma potrebu spasit svet, ale toto by som jej povedala, mozno i ona je naivna ako si bola Ty a ked jej to podas Ty ako jeho byvala, mozno si to vezme k srdcu...

autor
7. júl 2020

@perdulka7 dakujem aj za tento nazor, ale nemozem s tebou suhlasit, nie v tom, ako ja klamem seba. Po tom, co som sa poucila na svojich chybach jej praveze neprajem, aby sa citila tak ako ja a ani nikomu, pisane je to cele v skratke, posledne 2 roky som uz vlastne realitu videla ale tvarila sa, ze ju nevidim. Ale naozaj to asi necham tak, to s tym cislom to bol iba napad....

autor
7. júl 2020

@janna88borin presne nad tym som uvazovala, ak je rovnake tela ako ja, tak s nim prepasie najlepsie roky zivota, roky, ked uz by mala budovat stabilnejsi vztah

maca1984
7. júl 2020

Nechapem,na co si s nim spala,na co si s nim vypisujes..sama seba chces bonznut a poukazat na seba co stvaras so zadanym i ked je to tvoj ex?Bola by som ticho,ukoncila by som s nim konverzaciu a tesila sa,ze som sa takeho cloveka zbavila.A ked uz jej to chces povedat,tak aspon dospelacky,z oci do oci,alebo z vlastneho cisla a nie z nejakeho xy aby si myslela ze neviem kto to pise...