Mám poslať len tak cudziemu peniaze za tovar z bazáru?

23. nov 2022

Caute baby. Mám dilemu doteraz som nič drahšie neobjednavala, no našla som vec (drahšiu) a nikde inde nie je, len na bazári… poslať peniaze vopred? Alebo dať na dobierku? A co keď vyplatim dobierku a v krabici to nebude? 🙈 sorry, doteraz som to neriešila, lebo som objednavala lacnejšie veci, ale začínam sa obávať 🙈
Osobný odber nie je možný, lebo ale každá inde. Cez správy sa udá byt normálna. Ale dnes už nikto nevie 🤷🏽‍♀️😂

nelca84
23. nov 2022

a predavajuca je ochotna poslat tovar na dobierku? lebo to je dnes uz malokto

autor
23. nov 2022

@nelca84 to ešte neviem 🙈 len premýšľam či vôbec ísť do toho 🤔

zojazoja
23. nov 2022

To je úplne fuk ci poslať vopred peniaze alebo čakať dobierku ..prašť jak uhoď..to je riziko bazárov...100 percent je len osobný odber..neviem ako inak to chceš na istotu..to je nerealne

deti95060810
23. nov 2022

čo je to drahší tovar? cena...

bronik89
23. nov 2022

no na dobierku dnes uz takmer nik neposiela. ale tak ja sa zase tomu velmi necudujem, aj mne sa nejedna zasielka uz takto vratila spat. je to proste na nervy.

nelca84
23. nov 2022

a co je to "drahsia vec"? ja som kupovala parkrat aj mobil z druhej ruky s tym, ze som zaplatila vopred a zatial ma nikto neoklamal, klop, klop

lintu
23. nov 2022

Mozes skusit, ci jej mozes poslat vopred postovne a zvysok zaplatit potom dobierkou. Obsah balika ti ale nikto ani v jednom pripade nezaruci. Pohladaj na internete, ci na predavajucu nenajdes nejake recenzie.

autor
23. nov 2022

Cez 150€, co je pre mna už dosť…

autor
23. nov 2022

Osobne sa nedá. Lebo ja som na opačnom konci republiky ako je ona

ivuska_3
23. nov 2022

Ja sa riadim podla hodnoteni, ak nema negativne hodnotenia doverovala by som.

autor
23. nov 2022

@ivuska_3 hodnotenia nemá žiadne 😢

maximko25
23. nov 2022

Ja som tak kupovala suchy bazen min.rok.60eur bolo dost ale nikde nebol chvalabohu prisiel ok 🙂 hodnotenia spm tiez nevidela ale mali viac beci na predaj.takze aj podla toho som sa riadila.

123andy123
23. nov 2022

Ja by som to neriskovala. Môže poslať aj nemusi

sandria
23. nov 2022

Keď nema žiadne hodnotenie je to risk. A čo to je ? Je to veľké ?

20erika07
23. nov 2022

Bez hodnotenia by som za taku sumu ja neriskovala.

thoughtfulweirdo
23. nov 2022

Ani dobierka ti nič nezaručí, aj tak ju najskôr musíš vyplatiť, aby si si mohla balík otvoriť. Toto je proste riziko bazárov. Môžeš sa dostať k prakticky bezchybnému tovaru za zlomok ceny, ale zas nemáš istotu, či ťa druhá strana neobabre. Musíš si len zvážiť, či v tomto prípade potenciálne riziko prevažuje výhody.

sasanka605
23. nov 2022

Ak je to tu, na koni a bez hodnotenia, to by som neposlala. Ak na bazosi to uz vobec a na Facebooku asi podľa profilu a ci nie je v skupine podvodníci náhodou.

mia_von_prag
23. nov 2022

Je to dosť veľké riziko. Ja osobne by som to neriskovala a radšej by som zaplatila viac a kupila to priamo v obchode a mala istotu.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evica17
23. nov 2022

Buď si urob výlet tam,ak ti stoja za to ušetrené peniaze a máš čas. Alebo nemáš nejakého známeho,čo chodí tam alebo tadiaľ že by ti to vyzdvihol ?
Ale ja som to neriešila,aj z Bazošu som objednávala a v pohode , zatiaľ nik neobabral.

palicka
23. nov 2022

Bez hodnotení by som nwriskovala. Ja som tak kupovala šaty, opačná strana republiky. Našla sa však kamoska predávajúcej mala cestu do cca 50 km vzdialeného mestečka a stretli sme sa

autor
23. nov 2022

Praveze nikde ta vec už nieje. Je to vypredané. Poslala mi aj fotky. Aj sme sa dohodli na cene 🤔 alebo veľmi verím ľuďom? ☹️

evica17
23. nov 2022

@mamula20 a dovolí ti poštárku n pošte prezrieť tovar pred vyplatením dobierky ? Lebo je to zabalené v krabici a teda neviem si to predstaviť, že poštárka dovolí otvoriť a ak by to bol odzub že by si jej taký balík tam nechala.

luliu
23. nov 2022

@mamula20 ako si prezrie tovar? Otvorí na pošte balík ešte pred zaplatenim? Veď to je nerealne

slniecko66
23. nov 2022

Predava tu na konikovi?
Ja ked kupujem napriklad z Fb tak si pytam hodnotenia napriklad zo sprav. Ci naozaj odoslala. No ked predava nieco 1x tak je to risk :(

cacianka
23. nov 2022

Niekto tvoj známy ale žijúci tam , by sa nenašiel ?
Pozrie, overí, skontroluje , vyplatí na ruku a pošle tebe.
Nájdu sa ochotní ľudia

drakvak
23. nov 2022

Tuto nemám zlú skúsenosť, ale napríklad na FB burze kníh je veľa podvodníkov aj na o dosť nižšie sumy ako Vaša. Niekto zadá dopyt na vypredanú knihu a nájde sa chytrák, ktorý ju akože náhodou ponúka, pošle aj fotky, o ktorých sa neskôr zistí, že ich stiahol niekde na internete a vydával za svoje. Nechcem odrádzať, ale je to riziko. Ja by som možno hľadala niekoho, kto by mi to mohol osobne vyzdvihnúť. Nie je to e-shop, môžete prísť o celú sumu.

chcemradu
23. nov 2022

A nemá niekto možnosť ti to ísť pozrieť? Nejaká ochotná mamička? Alebo proste niekto? Môže ti tu danú vec aj nafotiť z tisíc profilov, aj tak to môže byť nefunkčné, poškodené. A už sa nedopátraš.

maranco
23. nov 2022

Googli si jej mail, telefón aj číslo účtu či nie je niekde o nej zmienka.
Daj si to poslať na dobierku a vopred na účet maximálne cenu poštovného.
Na pošte môžeš otvoriť balík až po zaplatení dobierky, ak by niečo nebolo v poriadku odfoť si dôkazy a spíš tam reklamáciu.
Ešte v ten deň musíš ísť na políciu aby spísali zápisnicu (vytlač si inzerát aj všetku komunikáciu), vrátiš sa na poštu priložíš kópiu že si podala oznámenie na polícii. Dajú ti kontakt na inšpektora z pošty.
Zavoláš mu, povieš údaje o zásielke a pošta vtedy stopne vyplatenie dobierky, peniaze bude držať pošta kým sa to nevyrieši.

Ak by si balík vybrala večer a na políciu išla až na druhý deň, tak už pošta nestihne zastaviť vyplatenie dobierky.

petricka22
23. nov 2022

No, ja som v skupine nepreberacky a podvodnicky a denne tam pribudaju nove a nove. Dnes platit nieco dopredu je velke riziko. Ludia sa boja posielat aj na dobierku, lebo pridu o postovne. Treba si dotycneho skontrolovat, ako sa len da a ked sa neda, tak radsej nekupovat…
Ja osobne som z tohto ludskeho hyenizmu neskutocne sklamana.