Ahojte baby, idem sa sem trošku vyžadovať so svojich pocitov, bojím sa že nedávame deťom dosť 😏
Dosť zážitkov , ja by som s nimi stále po výletoch chodila , na dovolenku atd ,hotová som z toho ..
Muž mi vraví že by som sa trošku mohla aj ukľudniť , že niektore detičky nemajú ani to čo majú naše ..
Chodíme po výletoch ,občas ,(podľa môjho muža dosť) , poznajú reštaurácie, boli aj pri mori (toto leto nie , to čo sme chceli bolo obsadené, tak len minulý rok boli),máme bazén, detské ihrisko na dvore,a mne stále nie je dosť 😏 ja chcem aby si z dectva pamätali čo najviac že boli a že mali aby spominali ..
Tento víkend sme boli v ČR a už rozmýšľam kde pôjdeme teraz , muž chce zostať doma ,lebo že jednodňový výlet nás vyšiel 270e , že pôjdeme ešte na kúpaliská atd..ale že nie hneď a mňa ide poraziť 🙈
Ako to máte vy? Naháňam sa zbytočne? My sa nie že doslova hádame kvôli tomu ale občas máme výmenu názorov z toho ..dajte mi aj vy nestranný názor
@marca12 to chcem vedieť ako to niekto iný vníma ,okrem môjho muža samozrejme
Sa ukludni.
Deti potrebuju zažiť aj nudu. Aby si samé vytvorili program, hru.
Aby si trénovali kreativitu, organizáciu. A aby si au vážili ak niekam idu a niečo vidia a zažijú.
Ty si rodič a nie animátor. Dieťa má pri tebe zažiť aj pekne, zaujímavé, ale aj to obyčajne, aby videlo rozdiel
Koľko majú deti rokov?
@pribinak 6 a 3 roky ..
Si príliš premotivovaná, je pekné že chceš dopriať deťom zážitky ale preháňaš jednoznačne
Och. Kľud. Sú maličkí. Však ok treba výlet, aj Zoo, aj kupko. Ale im bohate stačí ihrisko s kamošmi.
Uvidis keď ti dieťa nástupi do školy, aké peniaze pôjdu tam. Trosku šetrí. Rozmýšľaj nad krúžkom aby aktívne trávilo čas po škole.
Tieto deti si aj tak často veľa ešte nepamätajú. Tu by som sa sústredila hlavne na spoznávanie okolia kde žijú. Napr nejaký les, potok, jazero, Zoo, zrúcanina, nejaký kopec.
@pribinak áno samozrejme zoo máme pobehane v SR všetky, aj na všelijaké statky chodíme, rance po okolí to idem aj sama s nimi vramci vychádzky s autom sa vyvezieme a tam pobudneme poprechádzame..v zline sme boli veľakrát ..
Toto rieši často aj bratranec s manželkou, on keď bol malý, tak veľa toho nemali a teraz si plní vlastné detské sny cez deti a občas to naozaj preháňa a jeho manželka už si vlasy trhá 😅 ... Nie je to náhodou aj tvoj prípad ??
No a úprimne, o tom, že som bola v ich veku na dovolenke alebo výlete viem dnes len vďaka fotkám 😅 Spomínam na detstvo ako na pekné (a to sme neboli každý víkend niekde na výlete), ale konkrétne zážitky/miesta/veci, ktoré som mala si pamätám úplne minimálne ...spoločne strávený čas je super a dôležitý, ale tiež si myslím, že úplne stačí vyjašiť sa v bázene na záhrade a nemusí to byť každý víkend iný aquapark, dôležité nie je miesto 🙂 veľa zaujímavých aktivít sa dá robiť doma a v blízkom okolí s minimálnymi nákladmi, ale zážitok to je rovnako veľký + súhlasím úplne s tým čo je napísané vyššie, že dieťa sa občas musí aj nudiť resp. naučiť sa zvládať nudu a vymyslieť si samé program
@pribinak ale máš pravdu mohla by som trošku šetriť , pretože všade aj tak musíme autom a v dnešnej dobe aj tá nafta stojí zato
@lindous vieš čo nie, chodili sme aj my , keď som bola malá , ale má napadlo že nemali na mňa rodičia toľko času moja mama robila od môjho prvého roku a otec vorkoholik , či si nenesiem ten nedostatok rodičovskej pozornosťi zo sebou , minule som nad tým rozmýšľala
Z toho čo som do 6 rokov zažila si pamätám akurát tak cestu do škôlky a tvoje decká budú na tom podobne aj keby boli každý víkend niekde inde na výlete. Pamätajú si pocity, že sa rodičia smiali, oddychovali, naháňali po dvore. Upokoj sa lebo si namiesto toho budú pamätať hádky kvôli blbostiam.
@lindous ale zas na výlet ma zobrali , žiadne bazény sice a more lebo naši sice peniaze mali ale nebolo to podľa nich potrebné zažiť
Môže byť určite, ale ten čas a záujem nesúvisí s miestom kam idete 🙂 keď som pracovala s takými drobcami, tak som sa ich vždy po prázdninách pýtala čo zažili a oni rozprávali o "obyčajnej" prechádzke na zmrzlinu s úplne rovankým nadšením ako o výlete do ZOO a vtedy som videla, že k detskej radosti naozaj netreba veľa 🙂 je super, že im chceš dať čo najviac a robíš to najlepšie ako vieš, ale niekedy je menej viac a za škriepky to určite nestojí, neboj sa, si super mama a preber trošku z toho manželovho rácia v tomto smere 🙂
Deti nepotrebuju vylety, dary... potrebuju pozornost tak sa radsej z nimi hrajte, spievajte. To si zapamataju najviac. Tieto rozmary deti nepotrebuju. To si skor nieco kompenzujete vy. Muz ma pravdu
Spoločné zážitky môžte mať aj pri pečení koláčov, pri blazneni sa v bazéne, na prechádzke pri zbieraní kvetov do vázy na nedeľný stôl, pri počítaní hviezd v noci ležiac na dvore. Deťom stačí málo. Ja si zo skorého detstva veľa nepamätám, a to sme občas chodili na výlety, ale napr utkvela mi spomienka ako mi mama dala drobné a ja som si kúpila prvú Pepsi colu a pila som ju na schodoch cinzaku. 😁
Deťom netreba silou mocou robiť program..lebo neskôr sa budú nudiť a nebudú si vedieť nájsť zábavku. Pre nich bude najviac,keď budete spolu,pôjdete do prírody, na zmrzlinu,plaváreň,prechádzku,alebo si upečieme koláč..
Takéto deti sa v pohode vyhrajú na ihrisku s inými deťmi..keď sme mali deti malé,bola som taká istá,ale potom ma to prešlo a zážitkom pre našu rodinu nie je nákupné centrum( ber s rezervou) ale výlet na bicykloch,kolieskových korčuliach,turistika,alebo aj jazda vlakom..jasne,že každý rok chodíme na 2 týždne k moru,ale to už je pre nás roky tradícia ukončenia leta.
Tvoji sú ešte mali,ale keď budú väčší,budú denné tábory,neskôr pobytové, krúžky , prázdniny u starých rodičov
Moji sú vodní skauti a na schôdzkach zažívajú dobrodružstvá, chodia na túry,spia pod holým nebom, splavuju na kajakoch,v júni boli 5 dní na plavbe po Baltskom mori v Gdansku,teraz sú 10 dní v skautskom tábore, v auguste idú do ďalšieho,ale medzi tým sú radi,že sú doma a nemusia nič robiť..
Detom v takom veku staci hadica a maju super zazitok. Poznam to aj ja som bola takto premotivivana. Kupaliska 6D kino Zoo parky miniatur zabavne centra a parky= skoro nic si z toho ani nepamataju ale ako sa kupali vo vani pod stromamy ( styl Horna Dolna) a ako ich dedo oblieval hadicou alebo behali nahaty po zahrade blate ked prsalo, alebo ked miesili cesto na buchty a boli celý od cesta aj za usami- To boli zazitky to si tdda pamataju. Niekedy je menej viac.
@zuzinka888 a ked bola dcera tretiacka mali pisat zazitok z prazdnin. A co pisala ? Ako sme chodili po hradoch a zamkoch alebo more?? Nie ! Ako nahanali prasa po dvore ktore uslo z chlieva a voslo babke do domu.🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤣
3jrocnr si z toho moc pamätať v dospelosti nebude.
Chcú tie výlety a zážitky aj deti alebo len ty.
Za mňa osobne preháňa, deti sa musia vedieť baviť aj sami a aj sa nudiť plus môžeš im dopriať aj zážitky po okolí lesy, rieky, príp jazero. Pretože jedného dňa budeš len animátorom zážitkov. A inak súhlasím s mužom.
A úprimne 270e za jednodňový výlet mi príde dosť aj keď teda ôk beriem vy ste 4 aj keď asi 3jrocne dieťa ešte asi neplatí vstup.
preháňaš to neuveriteľne, deti potrebujú občas aj sobotu strávenú na lúke pod lesom, kde nemajú nič na hranie a sú donútené si nejakú hru vymyslieť. Je to pre nich oveľa prospešnejšie, ako ísť do 6. ZOO. Nám sa rodičia venovali, aj s nami kdekade chodili, aj k moru, aj na lyžovačky, dovolenky, výlety a vieš na čo najradšej z detstva spomínam? Ako sme u babky hrali všetci v kuchyni Človeče, alebo opekali za potokom, keď sme pred tým hodiny púšťali šarkana. Ani plavba loďou po mori, ani Benátky, ani čokoľvek iné toto nezatienili.
@elizabet173 ja som také nezažila ,ja som síce od ranného detstva , chodila k babke ale ona sa o mňa nezaujímala a prekážala som jej , ja som sa už v 5rokoch sama potulovala po celej dedine a priehrade ,keby sa utopim tak to zistia až večer keď sa prídu na mňa opýtať rodičia..ja som tam mala iba psíka ktoreho som milovala a dedko mi ho zabil..toľko k zážitkom u babky , kde som bola strcena celý a každý víkend
Deti potrebuju hranice,bezpecie,rutinu,lasku.. a obcas ceresnicku na torte...vylet. xD
Zarabas uz aj Ty? Mne toto pride take bezduche minanie penazi z nudy..isto si tym daco kompenzujes..detom staci zajst za roh a rozpravat sa vela. Nabalit ruksak a ist na vylet, dobrodruzstvo..presne pre toto toho ja zasa svojim nedoprajem tolko..aby si to potom uzili. Tie Tvoje vyrastu a zistia ze zivot nie su iba vylety a budu mat nerealne ocakavania. Minut 270 euro za den? Blaznis? To uz ozaj nevues co so sebou?
@dankanka áno zarábam zarábam
Preco utekas z dvora? Bojis sa s detmi nudit? Vymysliet im zabavu sama? Pripadne sebe? Alebo sa chces pochvalit v praci ci pred znamymi kde vsade ste boli? Toto badam v okoli..ze tie ich pohnutky su malokedy "ciste" :D
@dankanka nie vôbec sa nechválim nikde 😅 tým to určite nie je
ja som bola taká istá. Moje deti mali do troch rokov prejedený Paríž, Anglicko letecky plus každý rok chorvátsko. O výletoch na Sk ani nehovoriac. Každú chvílku ma to niekde ťahalo. Tiež ma potom musel manžel krotiť, že oni si to aj tak budú pamätať len z fotiek. A teraz si uvedomujem že mal pravdu. Na dvore je tiež super 🙂 obyčajná opekačka a hra na schovávačky so susedmi 🙂 Niekedy je menej viac 🙂 aj ked ma potešilo, ked sme raz pozerali nejaký dokument o Francúzsku a zrazu syn ked zbadal Eiffelovku vykríkol že ,,aha tam som bol to si pamätám" 🙂
Tak potom to su iba rozdielne ocakavania a predstavy toho, co vsetko chcete s detmi zazit. A ak nezhodnete len v tomto, tak vam gratulujem 🙂 ale neboj, ani s menej zazitkami, ktore maju cveng ci ich treba zaplatit, tvoje deti nebudu trpiet. Potrebuju hlavne vas. Pritomnych.
myslela som si, že je toto dôsledok toho, že si žiadne zážitky z detstva nemala, ale treba nájsť zlatú strednú cestu, aj dovolenka pri mori, aj výlet na nejaký hrad, aj opekanie na lúke, aj pofľakovanie sa okolo domu, aby si sami našli zábavu. Nesnaž sa robiť deťom animátorku, vyplniť im každú voľnú minútu dňa, prináša to viac škody ako osohu.
Prehanas to. Treba deti socializovat,ale nehnat sa za atrakciami za kazdu cenu. Mas krasny dvor,tak preco si ho nechces uzit? Deti budu spominat aj na obycajnu opekacku na dvore k tomu si spravte detsku disko,bavte sa aj vy rodicia a budu stastim bez seba. Deti nepotrebuju okazale zazitky niekde mimo domu.