Mám nízke sebavedomie. Ako spraviť zmenu?

martin9216
30. júl 2022

Ahojte. Mám problém z nízkym sebavedomím. Určite neexistuje zaručený recept na môj problém. Ale nejaké rady by mne prospeli. Hlavné sa jedná o problém, možno skôr strach. Strach sa prihovoriť na ulici, v obchode alebo hocikde žene. Kamarát sa mi smeje za to, že aké som nemehlo. 😅

111jozefina111
30. júl 2022

@martin9216 pozri sa do zrkadla, a zacni si hovorit, ze si fasa chlap, inteligentny, pekny. KAZDY DEN. Uvidis pomoze. ;)

slovakboy
30. júl 2022

@martin9216 prijmi sa taký akýsi. Hovor si nahlas: pociťujem strach pri oslovení ale prijímam sa a mám sa rád. Vymenuj si všetky svoje pozitívne vlastnosti a napísali ich na papier. Napíš si aj všetky veci od svojho narodenia na ktoré si na seba hrdý. Napríklad ; narodil som sa a bol som alebosom potešením pre mojich blízkych. V škôlke som sa vedel podeliť o hračky. V škole som vyhral súťaž v skladaní papiera atd atd. Dobre apomalicjy nad všetkým pouvazuj môžeš to písať aj dva dni alebo viac dni na všetko dobre si pospomínaj. A potom si skus nájsť podobného človeka akosity medzi nejakými filmovými kladnÿmi hrdinami alebo rozprávkové postavy. Hľadaj svoje pozitívne body v živote a hľadaj svoje vnutro svoju dušičku. Nie ego ktoré ti hovorí že musíš byt úspešný a frajer ako ten druhý kamarát čo ma frajerky. Neporovnavaj sa s inými ktorýsi ini ako ty. To je ich cesta života nie tvoja. Ty si vytvor svoju. Oslovenie druhej osoby môže prísť aj cez skutky. Pomôžeš nejakej kočke s úlohou s montovaním stolíka s výberom bicykla proste ukáž im svoje pravé ja. To skutočné ja nie to pochybovačné ja ktoré si o sebe myslí že je neskúsené a nehodné nejakej kočky. Nájdi v sebe svoju mužnosť skrze skutky a postoje. Nie cez reči a hodnotenie druhých.

zuzzuzi909
30. júl 2022

Mne veľmi pomohlo keď som si povedala čo akože najhoršie sa môže stať a vlastne to ma tak motivovalo, že keď nejde o život, nejde o nič.