Mám nízke sebavedomie a som hanblivá

28. júl 2023

Ahojte prosím poraďte. Je to môj celoživotny problém. Možnože v detstve to začalo. Veľa veci sú pripúšťam ževraj ale snažím sa nebyť taká . Mám deti manžela ale veľa času som sama keďže robí , niekto musí))ja som na rodičovskej ešte.
Stále mám problém s komunikáciou kde je veľa ľudí .
Začala som čítať knihu o myslí motivačnú. Keď ju čítam cítim sa fajn ale potom zas cez deň mám také na nič myslenie .
Čo by ste mi poradili. Ráno vstanem uvarím , obriadim dieťa ideme von no klasický deň. Potom ho dám spať , niečo upracem a zas kolobeh von . A trávim voľný "cas na mobile alebo popri niečom a píšem si s pár ľuďmi. Si to moji akoby virtuál kamoši..neviem či by som sa s nimi stretla ale sú fajn.
Ja sa naozaj snažím a neviem ešte čo by som mala robiť . Prosím nejakú radu ako sa viac pohnúť .

hladamematku
28. júl 2023

Cas je dolezity, netlac na seba...

jan510
28. júl 2023

Nikdy nepochopim virtualnych kamosov, ale ok nemusim chapat vsetko 🙂 Ja komunikujem a pisem len s ludmi, ktori su realni kamosi, tito virtualni ti neviem co okrem pozornosti a zabiteho casu daju. Vo volnom case ja napriklad studujem spanielcinu, cvicim jogu ale to chodim do joga centra, citam knihy, chodime do kina, a to mam tiez male dieta doma. Teraz v lete vela vyletov, dorabam pracu co potrebujem k povyseniu, mne tie dni letia. Len ja som vzdy bola akcna, rozlietana, ci som mala jedno ci dve deti. Popri rodicovskej som pracovala,alebo studovala. aj ked chapem, nie kazdemu sa da. Este mam rada diamantove malovanie ale to skor v zime, ked su dlhe vecery.

0silvia0
28. júl 2023

a ako si fungovala pred rodičovskou dovolenkou? A ako si sa zoznámila s manželom? Veď si musela fungovať medzi ľuďmi. Keď ti pôjde dieťa do škôlky, ty do práce, budeš riešiť milión veci a oťukáš sa.

zuzinka888
28. júl 2023

Chodite na ihriskach? Zacni oslovovat ine mamicky.

bukajka_mata
28. júl 2023

Niet nad to mať kamarátov naživo, je to oveľa viac. Možno by bolo dobré keby si oslovila niekoho kto je v podobnej situácii ako ty, mamičku na ihrisku alebo niekde, nič za to nedáš 🙂 Treba vyjsť zo svojej komfortnej zóny.

autor
28. júl 2023

@zuzinka888
@bukajka_mata áno chodím , dá sa ale nie každému sadnem a ja to hneď vidím .ale netreba si všímať že také hlúposti

autor
28. júl 2023

@0silvia0 to verím že tak bude. Pred md som pracovala a boli aj zlé vzťahy v práci atd..možno si všetko beriem k srdcu a moc ľudí si nepripúšťam neviem

ope321
28. júl 2023

Ja som mala tiež takýto problém v mladosti. Kamarát našiel workshop, a nechcel ísť sam. Zapojila som sa a nuž. Bola som nútená hovoriť s ľudmi, nakoniec pred publikom. Doteraz mi príde vtipné ako som tam vystupovala ako rodená herečka. Nájsť si niečo v tvojom okolí a zapojiť sa?

loliki
28. júl 2023

Prečítaj si niečo o 4 temperamentoch. Možno si melancholik a introvert. Nie každý je ukecaný sangvinik, to by bolo hrozné. Potrebuješ byť iná doma, v obchode, či na ihrisku? Buď taká aká si. Choď do knižnice, nájdi si niečo o sociálnej fóbii, alebo o úzkosti. Sama si vieš zistiť, čo je vo veci. Keď si odhodlaná na sebe pracovať, tak psychológ poradí. Nech sa darí. 🙂