Mám ísť znova študovať?

sunshineka
22. jan 2015

tie,ktore ste isli externe na vysku,nelutujete?mojim snom je ucit v skolke.mam uz jednu VS vystudovanu,denne studium,no praca ma nenaplna.neskoro som zistila,co vlastne chcem robit.nechce sa mi vobec znova chodit do skoly a cestovat a utracat peniaze,co mam robit? ☹ ake su prijimacky na pedagogicku a tazka je skola?do uvahy by pripadala Nitra,dobry vyber,ci nie?

oblivian
22. jan 2015

Ahoj,
ja študujem externe 3. rok na Pedagogickej fakulte v BA, a chcem pokračovať na Mgr., aby som mohla byť učiteľkou na 1. stupni ZŠ. 🙂
Koncom júla sa nám má narodiť bábo, takže skúsenosti s dieťaťom+školou ešte nemám, ale z našej skupiny (35 žien) sa chystá na Mgr. štúdium okrem mňa iba jedna spolužiačka, ktorá má 4(!) deti (z nich najmladšie sa narodilo iba pred niekoľkými mesiacmi)... Takže si myslím, že keď ona má silu a odvahu, tak to nebude až také hrozné. 😉

V práci mám niekoľko kolegýň, ktoré študovali v Nitre, a myslím si, že sú super, pripravené. Ale zase...ony študovali dennou formou...a to aj na sebe vidím, že externé štúdium je úúúplne iné, ako denné...aspoň tu v BA nás skoro nič nenaučili ale požadovali cca to isté, ako od denných! Väčšina učiteľov odflákala tie sobotňajšie výučby a nedali nám pevný teoretický základ... :/

My sme pred tými 3 rokmi mali ľahké prijímačky na odbor Predškolska pedagogika - ťahali sme otázky, o ktorých sme diskutovali s členmi komisie (témy: pedagogika, všobecný rozhľad, politika, literatúra, umenie). Nebolo to noč ťažké, hlvane chceli vidieť, že nie sme "stratené" vo svete a máme trošku rozumu + vieme sa pekne vyjadriť + nemáme rečové chyby a pod.
Mali sme vopred danú odporúčanú literatúru, ktorú sme si mohli prečítať, aby sme boli viac v obraze a pýtali sa, aká literatúra z oblasti pedagogiky nás zaujala a prečo. Neviem, ako je to na iných školách a iných odboroch.

bibistec
22. jan 2015

urcite to skus nic tym nestratis, ved mozno konecne najdes pracu co ta bude naplnat a nestravis roky v zamestnani co ta ubija. drzim palce.

mamulienka30
22. jan 2015

@sunshineka - ale mozes ist aj na strednu externu nadstavbu, ved to ti na ucitelku v skolke staci, su to dva roky.

janickacrazy
22. jan 2015

@sunshineka Ak ta to ozaj baví, tak chod do toho. No mám napr. kamošku, ktorá si urobila VŠ externe, dost sa s nou natrápila a robotu si hladala 2 roky (chcela lepšiu ako predtým) a vobec si nenašla prácu, pri ktorej tú VŠ využije a plat má úbohý. Takže u nej to bolo podla mna úplne zbytočne vyhodené peniaze a čas, vobec si nepolepšila a stále má ten istý problém ako predtým, nájst si dobre platenú prácu. 😖 Takže dúfam, že u teba to dopadne lepšie.

sunshineka
autor
22. jan 2015

@mamulienka30 aj nadtym uvazujem,no bez VS budem mat asi nizky plat a aj tak by som si ju musela dorobit.Ci sa mylim?

sunshineka
autor
22. jan 2015

@janickacrazy toto ma odradza.u nas aj v okoli maju plny stav.moj sen je aj vlastna skolka,ale ten je asi nerealny

skolara
22. jan 2015

No dnes som zistila ze studium je uz 4 bc + 3 Mgr tiež plánujem od septembra len 7 rokov je kus vela 😠
Ešte nadstavba sa da a ta na škôlku stačí