Mám ísť na vyššiu odbornú školu do Čiech?

16. apr 2020

Mam na rok prerusene studium osetrovatelstva no dost premyslam ci nastupit ci nie. Jedna sa o denne studium na 3 roky s individualnym planom no tak ci tak musim spravit 2300hodin praxe. Prax ktoru mam mi neuznaju. Pracujem na smeny takze by mi vychadzali v ustrety o sa tyka skoly.
No kamaratka mi navrhla ist na vyssiu odbornu skolu v cechach na masarykovej univerzite kde sa studuje kombinovanou formou .
Je to na 3,5 roka bez titulu a studium je 1 az 2x do tyzdna. Prax mozem vykonavat bud u nich alebo u mna v meste no cast praxe mi odpustia podla toho kolko hodin som odrobila.

Otazka je kde pokracovat. Neviem sa rozhodnut. Vacsina mi hovori,ze cesi maju zdravotnictvo na vyssej urovni a neda sa porovnat s nasim.
Poradite mi?

sandytekely
16. apr 2020

Je pravda že V Čechách je lepšie zdravotnictvo ale ja byť tebou tak by som išla tam kde je to bližšie

jajko22
16. apr 2020

A neni este ina skola, ked aj v cechach kratsia? Lebo aj som si nasla za rok zdravotny asistent v cechach, co tu trvá dva. Musis ratat cestu tam a spat, poplatok za spanie, prednasky a skusky, ci na to mas peniaze a cas. Ja keby mozem idem do ciech urcite, su na vyssej urovni.