Mám ešte pojazdné auto, ktoré chceme zošrotovať

21. mar 2022

Zdravím mám pár otázok..
Mám ešte pojazdné auto ktoré chceme zošrotovat Škoda Fabia sedan 1,4 ,r.2002 ..Ako to prebieha vie mi niekto poradiť? Najprv ho mám zošrotovat a potom odhlásiť aj z poistky a potom ho odhlásiť z polície?🙂 Ďalej ..Do koľkých dní ho musím odhlásiť na polícii keďže bývam od rodného mesta 200 km ?🙂A myslíte že by bolo možné si uplatniť nárok na zošrotovanie pri kúpe autá ?... Príklad (Priateľ mi chce kúpiť auto za 4100€ na leasing, takže bolo by možné si na toto auto uplatniť to šrotovné?🙂 Poradíte mi prosím, vopred ďakujem za info🙂

andrea_82
21. mar 2022

šrotovné už nie je možné si uplatniť, jedine, ak by od teba auto vykúpil predajca nového vozidla. Ale ak nie je vhodné na ďalší predaj, tak ti ho asi nevykúpia. Ja som to urobila tak, že som zavolala firmu, ktorá sa zaoberá likvidáciou starých vozidiel, podpísala som im splnomocnenie a oni za mňa všetko vybavili aj u policajtov.

98
21. mar 2022

My sme predavali teraz stare auto normalne sme do izeray dali "na diely" cca 500€, srotovne uz nie je, a ked odvezies na vrakovisko mas z toho nulu a oni si to rozpredaju... takto to predas prepisete to, nahlasis v poistovni a mas..

ibrunova
21. mar 2022

My sme dávali zošrotovať, vzali ho a hneď ho oni odhlásili, o 5 minút nám prišla sms, že auto bolo odhlásené z evidencie.

h2
21. mar 2022

Mala som staručké autíčko, pojazdné, ale STK by už neprešlo. Predala som ho za 200€. Lepšie, ako nič. Ak auto jazdí, kupec sa nájde. Hoci aj za symbolickú cenu.

rora
21. mar 2022

Tiez sme minuly rok mali takuto fabiu, 21 rocnu, mala toho uz dost za sebou no este fungovala, dali sme ju za par šupov na bazos, behom hodiny 10 telefonatov od spoluobčanov, oni na taketo "šroty" idu, lebo si to rozoberu a rozpredaju... na dalsi den sme ju odhlasili a bolo po problemoch.

aalt
21. mar 2022

Fabie celkom letia, obzvlast "pojazdne" a hlavne garazovane, kedze ako skodovky dost trpia na prehrdzavenie. Aj kamarat stale obzera pre seba na nahradne diely ... ale urcite pozor na spekulantov ...

autor
1. apr 2022

@aalt Môžem otázku?😄 Cc 2 mesiace mi stalo to auto a keď jazdím tak ako náhle zabrzdim tak nebrzdi tak ako predtým čudný ťah majú tie brzdy vieš my povedať čo s tým?😬

aalt
1. apr 2022

Tazko takto ... ale brzdy takto mozu trosku "zoxidovat" a spravi sa na nich taka hrdzava vrstvicka. Zvycajne staci len par krat trosku prudsie zabrzdit. Normalne sa trochu niekde na rovinke "rozbehni", vobec nemusis ist rychlo a tak raznejsie zabrzdi. Idealne tak, aby neflekovali kolesa-nezaplo sa ABS, proste aby to tak plynulo raznejsie zabrzdilo. Ako ked brzdis na poslednu chvilu na cervenu 🙂 Same sa to trenim "vycisti". Ak nepomoze, tak servis.

autor
1. apr 2022

@aalt Ďakujem za info 🙂

autor
5. apr 2022

@aalt Ahoj auto som predala jednému ciganovi v sobotu a dohodli sme sa že auto odhlásim až vo zajtra , nanajvýš vo štvrtok pretože bývam 200 km od svojho mesta akurát mi ten chlap volal že či som to už odhlásila že on to auto predal.. Že mi dá splnomocnenie na niekoho iného.. Akože normálne má tak zaskočil že som mu vynadala v telefóne že ako si to aj dovolil až si robí predaje až po prihlásení.. Kúpna zmluva sa podpísala všetko vieš mi poradiť čo mám robiť?

aalt
5. apr 2022

No s tymto fakt nemam skusenosti ... to bolo to pozor na spekulantov ... chytit niektoreho z kupcov za golier a ist s nim na policiu odhlasit ... a normalne sa im natvrdo vyhrazat policajtami ak by vymyslali. Tu ide hlavne o to, ze vlastnik si pre policiu Ty a cokolvek s autom vyvedu ide na Teba.