Mám doplatiť zvyšok poštovného?

23. nov 2023

Objednala som si od mamičky balík oblečenia zaplatila som všetko a ona odoslala balík... lenže to mala zle zabalené tak jej namiesto klasického balíka zaúčtovali neskladny balík ...cena poštovného sa navýšila o 7€ ...chcela som túto sumu aspoň hradiť na polovicu a ona až ju hradom celú ja ....ako to riešiť

tanyag
24. nov 2023

Bolo to jej rozhodnutie poslať ten balík. Mala ho vziať domov a zabaliť tak, ako sa baliť má. Ak bez tvojho súhlasu ten balík poslala a poštovné sa navýšilo o 7€, čo aj tak nechápem ako je možné, ale to je vedľajšie, tak by som jej nezaplatila nič, alebo poslala jej tie 3.50€ a viac sa s ňou nebavila.

sovica
24. nov 2023

Ak ste mali dopredu cenu za poštovné dohodnutú, tak cenu meniť už predávajúca nemala resp. by sa mala o tú sumu teraz podeliť s Tebou. Alebo balík nemala posielať a mala sa s Tebou dohodnúť na inej sume (či budeš s tým súhlasiť), prípadne mala zásielku jednoducho doma prebaliť (ak bola nevhodne zabalená a kvôli tomu sa poštovné navýšilo - to bola jej chyba, nie Tvoja).
A viem, že na to si sa nepýtala, ale tá suma nie je prehnaná? Navýšenie ceny o 7€?😨 Posielala to cez SP alebo nejakým kuriérom? Aj keby to bol 10kg balík, tak najvyššie poštovné cez SP je Expres kuriér na adresu 8,50€ a najnižšie 4,90€ ako balík na poštu.

0silvia0
24. nov 2023

To je jej chyba, nie tvoja.

nelca0510
24. nov 2023

Aj ja som raz chybne odvážila balík a platila som o euro viac. Bola to moja chyba,platila som to ja a ani som to tej pani nespomenula,nieto ešte vymáhať peniaze. Ale.pri takejto sume by som uvažovala ja osobne,že jej pošlem polovicu

dada0902
24. nov 2023

Keď je zásielka v inom tvare ako štvorec a ma veľké rozmery tak sa platí viac za zásielku a považuje sa ako neskladna co to bolo za zásielku? Ak to bolo niečo ako stolička niečo velke treba si uvedomiť ze to inak pošta nemohla zobrať tým pádom to jej chyba nieje a mala by si si to uhradiť

terezka1947
24. nov 2023

Tiež doplácam ja,keď sa pomýlim v cene poštovného,kt.napisem.zaujemkyni.
Takže už to,že si chcela uhradiť polovicu je nadštandardne férového jednania.

autor
24. nov 2023

@dada0902 bolo to oblečenie takže sa to dalo poslať len to nedala do krabice

kristina2412
24. nov 2023

Keď objednávam zo Sashe už sa mi párkrát stalo že na obálke bola vyššia suma poštovného ako som predávajúcemu zaplatila , vždy pošlem rozdiel na účet . Ale teda jedná sa vždy o 50 centov max.euro. V tvojom prípade je 7€ dosť a aspoň polovicu by mala uhradiť predávajúca.

selest
24. nov 2023

7€ je dost vysoka suma, mala sa s tebou dohodnut ci aj v takom pripade mas zaujem.

tamitamitami
24. nov 2023

Nič by som jej neposlala, chyba bola na jej strane. Mne sa tiež veľa krát stalo že som platila viac keď som niekomu niečo posielala ani ma nenapadlo pýtať si od kupujúceho za poštovné "navyše".

tini27
24. nov 2023

Ak ste sa dohodli na poštovnom, tak by som nedoplatila. Mne raz tak čosi pani posielala, tiež to zle zabalila, tak jej navýšili poštovné. Uhradila to ona, nič odo mňa nepýtala navyše a ja som tiež necítila potrebu jej niečo navyše posielať, bola to proste jej zodpovednosť…

lubimmisku
24. nov 2023

Urcite by som to nedoplacala. Suhlasila si s inym postovnym. Napisala by som jej, ze ma to mrzi, ale keby som vedela o takejto vyske postovneho, nemala by som o tovar vobec zaujem a mala ma kontaktovat skor, pripadne ist balik prebalit. Nech ti vrati cele peniaze a ked tak balik neprevezmes, mal by sa jej vratit naspat, ak je doporucene, sa mi zda. Ale ked nebudes mat peniaze spat na ucte, tak by som na konci lehoty balik prebrala a neriesila viac.

letfenixa
24. nov 2023

Nedovolila by som si pýtať doplatok postovneho kvôli svojej chybe.

miskakyska
24. nov 2023

..to Ti ho aj poistila?..ani poistený hádam toľko nestojí

zuzuliennka1
24. nov 2023

nechapem ako sa mohlo postovne az takto navysit, to je jej chyba, ze ti podla vsetkeho napisala cenu klasickeho postovneho ako za zasielku do 1kg, a na poste samozrejme platila za balik, podla velkosti.
neplatila by som nic, je to jej chyba, ze si nespravne zistila, co a ako ide posielat a dala ti zlu info o sume

sovica
24. nov 2023

@autorka, oblečenie vôbec nemusí ísť do krabice. Ja normálne posielam aj väčší balík v plastovej obálke a ešte nikdy mi za to pošta nenavýšila poštovné. Proste platím podľa gramáže a podľa toho, ako si prajem zásielku poslať. Čiže najlacnejšie je obyčajné poštovné a najdrahšie kuriér na adresu. V takom prípade sa môže poštovné naozaj extrémne navýšiť.
Môžeš napísať, aká veľká (kg) bola zásielka (aspoň odhadom, ak Ti predávajúca nenapísala gramáž), ako to predávajúca posielala, akú sumu platila na pošte a koľko Eur si jej poslala Ty? Z toho budeme viac "v obraze" a lepšie Ti poradíme.
Lebo, ak si Ty zaplatila napr. za obyčajnú zásielku do 1kg - 2,20€ a balík vážil 10kg a predávajúca to poslala ako expres kuriér na adresu, tak by to stálo 8,50€, čiže cena by sa riadne navýšila.

lusanko
24. nov 2023

Nič by som navyše neposlala. Ešte je tak drzá, že jej máš doplatiť celú sumu, aj keď si s ňou dopredu nesúhlasila?

autor
24. nov 2023

Kočky mňa to skoro odrovnalo dnes prišiel ten balík mal tvár kocky len bol zabalený v baliacom papieri a potravinárskej fólii.... okrem toho tam chýbali veci ale zaúčtované boli ☹️...žiadala som doposlat a pani až zaplatím poštovné ktoré bolo vysoké jej vinnou a ešte znovu za jej chybu... takto sa báli balík😢

kacena2022
24. nov 2023

@autorka Toto má ďaleko od kockovej krabice,keďže je to neskladá zasielka tak právom platila 7 eur navyše na pošte.Takyto balík u nás by ani nezobrali dali by to na prebalenie.

hendikep
24. nov 2023

poslala by som polovicu … tiez sa mi stalo nieco podobne, kupovala som vanicku pan ju predaval za super cenu 15€ sa mi zda … ja som navrhovala packetu a on trval na poste … a nakoniec mi poslal fotku podacieho a tam cena 9,50 € 🤦🏼‍♀️ tak som mu poslala asi 4€ alebo 4,50€ .. chapem ze to zamrzi ale je podla mna zodpovednost predavajuceho to poslat tak ako ste sa dohodli .. alebo Ta mala oboznamit s tym ze sa to inak poslat neda a ci suhlasis .. ja vzdy ked posielam a nie je toho malo tak proste ak nieco prevysuje dohodnutu sumu tak to je proste moj problem :D

hendikep
24. nov 2023

ten balik vyzera ako moriak 😂

dada0902
24. nov 2023

No tak v tomto prípade by som ju kaslala

angeli121212
24. nov 2023

@hendikep viem že je to smutná situácia ale tento tvoj komentár ma dostal riadne som sa pobavila 😂😂

hendikep
24. nov 2023

a po precitani komentov by som neposielala nic kedze tam chybali slubene veci a pani je drza.. kasli na nu podla mna

cacianka
25. nov 2023

To nemusí byť v krabici
Stačí pevné igelitové vrece, pred pár rokmi sme balili
v charite do papierových.
Mmch je to veľmi veľký rozdiel , keby 1-2€, ok, ale 7 € mala s tebou vydiskutovať vopred.

cacianka
25. nov 2023

Tak tento stav to je sila !?! Ako odpad, a ešte neposlala všetko, ťa už by som jej neposlala ani cent.
Takto balí hadam retard, fakt neforemný neskladny balík, nespevnený obal, naozaj to pošta ani prebrať nemala do prepravy, navýšená cena je zo strany pošty v tomto prípade ok.
Ale to však nie je tvo problém, nie tvoja chýba !
Neposielaj nič

jaond19
25. nov 2023

Neznasam ked mi veci pridu v takomto baleni ako kopa hnoja.... to bolo odtialto z mk?? ju oznac nech sa spamata, este aj nezabalila vsetko co mala. a ide nieco pytat za to ze nebola schopna zobrat v najblizsich potravinach barsjaku vacsiu krabicu a dat to do nej ked uz nema bunky na to naskladat to rovnomerne do igelitu

miskakyska
25. nov 2023

👀👀to v čom je obkrútené?.. zvyšky vianočného papiera a sťahovacie odpadové vrece?.. by som jej to hodila do hlavy na mieste osoby, ktorá prebrala túto "zásielku" a nie poslala adresátovi 🙄🥴😡ale zas za tú sumu,to mohli na pošte krajšie prebaliť/srandujem/

zuzuliennka1
25. nov 2023

neposlala by som jej nic a cudujem sa postarkam, ze od predavajucej toto vobec prebrali!! u nas na poste (a asi aj vsade inde) by mi toto nevzali, bud zabalit nanovo alebo do skatule.

bluka2
25. nov 2023

Neposlala by som ani €, o takúto komunikáciu nemám absolútne záujem, ani keby som stratová z toho obchodu