Mám chybu v prístupe ku kamarátkam?

5. jan 2020

Dnes mi písala kamarátka či náhodou nejdem do parku do mesta že by išla sa prejsť so psom, keďže som náhodou išla s malým tak som jej napísala, že idem, že ju teda s mužom vezmeme autom nech je o jednej u nás. Napísala OK, 12:15 mi píše či už som nachystaná, odpisujem nie, tak mi píše že sa ide teda prejsť so psom teraz ale do parku pôjde s nami aj s frajerom, píšem ok ale my budeme aspoň dve hodinky ak chcete byť s nami tak sa riadne oblečte. 12:30 mi píše, že už boli so psom či už som hotová, píšem nie idem chystať malého ešte musí aj jesť . 12:43 mi píše znova či už som hotová lebo oni sú už oblečení. píšem jej, že nie, akurát chystám seba na to mi odpísala, že čo mi to toľko trvá, že oni už sú dávno nachystaní. odpísala som jej, že ja mám na starosť aj syna, nie len seba. nato mi odpísala "ja som neraz strážila malé dieťa a všetko som stihala" nechala som to tak, napísala som jej nech už idú k nám že už obliekam malého. Odpísala OK Ideme. 20 Minút sme ich čakali pred domom a to bývajú o dva domy ďalej... prišli sme do parku malý zaspal kočíku, spal 20 minút čo sme sa prechádzali, zobudil sa, pustila som ho nech behá. Behal asi 5 minút keď začala dobiedzať či už pôjdeme domov, že jej je zima a bolia ju nohy (mala obuté čižmy na opätku a čaptala ako koza so zlomeninou, na sebe len krátke tričko a na to tenký kabát). Nešli sme ešte hodinu a ona pindala ako chorá vrana. Potom sa vzala a išla na autobus, ktorý jej išiel o dve hodiny lebo je nedeľa 🤷‍♀️ po dneskajšku s ňou už nikam nejdem, čo som jej aj napísala.
Pred tým zas kamarátka, máme deti v podobnom veku, dohodli sme sa že pôjdeme s deťmi trochu do parku, boli sme tam 10 minút a už začala s tým, že ona chce ísť do nákupného centra, s deťmi do kútiku lebo sa nudí a blbosti. Tiež som s ňou prestala chodiť von pretože to nebolo prvý krát čo to urobila. Ja neviem či som chybná ja a beriem si všetko osobne keď sa s každou kamarátkou rozhadam. Čo si myslíte mám chybu v prístupe? Ešte dodám, že tolerantná som dosť, viem robiť kompromisy dohodnúť sa na tom ako budeme tráviť čas, často som išla s nimi tam kde chceli napr do toho nákupného centra aj keď a nikdy som na nič nefrflala ale zas poviem aj to keď sa mi niečo nepáči, ako teraz.

lucinka1988
5. jan 2020

Presne z dôvodu, že sa nerada prispôsobujem momentálnom náladám druhých ľudí trávim najradšej voľný čas s manželom a synom, dovolenky a výlety detto a počas týždňa mám úplne najradšej, ak idem s malým sama niekam, či je to detský kútik, alebo nákupné centrum, park, hocičo..Žiadnu kamarátku k tomu nepotrebujem, malého musím mat stále na očiach takze si nepoviem jednu súvislú vetu a prispôsobovať sa ešte druhému dieťaťu a mamičke, keď sama mám čo robiť s malým, to nemienim..Nehovorím že sa nikdy s nikým nestretnem, ale je to sporadicky. Takze ta chápem ale ja to riešim takto.

smejko25
5. jan 2020

Ja tiež najradšej chodim sama na prechazdky nakolko si sama urcim kde idem kedy idem atd 🙂 Sice mi chyba to aby som sniekym podebatovala ale vzdy si uvedomim ze proste si to robim podla seba a som spokojna ze nikoho neobmedzujem a nikto neobmedzuje mna 🙂 Takze netrap sa 🙂
Kamaratka ktorá to nevie pochopit nestoji zato 🙂

ludkka0407
5. jan 2020

Nie si vadna,je to o pristupe.kamoska asi dieta nema,takze nevie,co je to "prisposobit sa potrebam dietata"😃z tohto isteho dovodu robim program pre decka sama,ideme aj na ihrisko,do parku na hojdacky,alebo na dvore sme,pripadne sa ideme prejst.ak niekoho stretneme,je to plus,decka sa pohraju aj spolu,my pokecame,pokial sa pozname alebo skoncia deti pri niekom na dvore.takze tolko,ale nikdy neriesim ist s niekym von😃a ked uz,tak sama a ked deti spia,aby sme sa nerusene porozpravali

janulka1802
5. jan 2020

Treba si dohodnúť presnú hodinu a tej sa držať a nie každých pár minút si vypisovať a zrušiť jedine ak je vážny dôvod koniec bodka toto by ma vytáčalo príde mi to detinské

katka2602
5. jan 2020

No po 3. sms by som jej asi napísala pár "teplých" slov a tým to ukončila. Keď som dohodnutá na 13:00 tak nebudem vypisovať už od 12.

miadi
5. jan 2020

Ved ste obe dospele dohodli ste sa ze o 1 Tak neviem ci to nepochopila.. a zas ked jej bolo zima nech ide domov je dospela a ty ostan s dietatom vonku kolko chces nemusite spolu prist ani odist.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2020

Ja by som jej na kazdu sms-odpisala, ze sa stretneme o 13:00, tak ako ste sa dohodli.

panda21
5. jan 2020

Kamarátka je divná 🤷‍♀️ keď bola kamaratkina malá ešte naozaj malinka a boli sme dohodnuté na určitú hodinu tak som proste vedela a rátala s tým, že sa to 5 krat zmení lebo malé 3 mesačne babo mení 🤷‍♀️ vždy som prišla potom k nej, počkala kým sa malá napapa ak dostala hlad, pomohla prebalit aby sa kamarátka stihla prezliecť z ogrckanych veci a išli sme.. Keď mám raz kamarátku s dieťaťom prispôsobujem sa aj ja babatku, lebo chápem deti 😁 kašli na také kamarátky

katarinka89
5. jan 2020

Kamaratka sa prisposobuje len psovi- resp.on jej potrebam ale ty dietatu a v tomto pripade rob tak ako to vyhovuje tebe....zbytocne len potom nervacis

moonlight1210
6. jan 2020

Pri prvej sms by som podivila a napisala jej so smajlikom, ze sme dohodnute na 13:00 a je predsa este len 12:00, ci si nezabudla.
Nic by som jej nevysvetlovala.

Ak by dobiedzala dalej, odpisala by som, ze zrejme bude lepsie, ak to stretnutie teda odlozime na buduci vikend, lebo my ideme az o jednej a skor sa nechystame, tak to zrejme dnes teda nevyjde.
Ziadne vysvetlovanie preco nie (ze maly este ide jest, atd). Nie som jej ho povinna, ani dlzna.
A uz by mala u mna tichu poznamku, ze nabuduce ju “zial prave zobrat nemozeme” (ak by sa drzo pytala preco, tak mame plne auto/ budeme mat plne auto, lebo cestou niekoho este berieme/ zdrzime sa tam dlho/ ideme na navstevu/ cokolvek ine - vsak ona by sa casom oducila pytat). Mozno prilezitostne by dostala este jednu sancu, ako sa bude chovat.

Tvoj problem vyzera byt, ze nevies byt asertivna. Uz pri prvom nesuhlase ten nesuhlas milo, slusne prejavit.
Ludia vedia respektovat tvoje hranice, ak im ukazes, kde su, ale musi to byt hned.
U teba to skor vyzera, ze tolerujes, mlcis, potichu dufas, ze sa to nebude opakovat a ty nebudes musiet riesit. Tym davas signal, ze tebe to nevadi.
Lenze potom ti pretecie pohar trpezlivosti a nediv sa, ze ich zaskocis. Ved dovtedy si s tym bola v pohode.

Aj pri tejto situacii s smskami ste mali obratene role.
Kamoska sa chovala, akoby si ju ty poziadala o odvoz do mesta, nie ona vas. Ona na vas tlacila, ci uz idete (akoby bola majitel auta) a ty si sa jej v tych sms akoby ospravedlnovala a vysvetlovala, ze este musis toto a hento (ale uz sa ponahlas).
Chcela si byt zrejme slusna, ale vyznelo to skor podriadene.
Bolo od nej drze, ze nerespektovala dohodnuty cas o celu hodinu dopredu. A to si jej mala aj taktne naznacit. Napriklad tym, ze jej s usmevom pripomenies, ze ste dohodnute na jednu a je este len dvanast.
A az keby nepochopila a vypisovala dalej, mozes pritvrdit.

sense
6. jan 2020

Nuz ak sa dohodbem na 13.00 tak po prvej sms ci som nachystana by som napisala nie dohodnute sme na 13.00 na ostatne by som neodpovedala nemam cas.... ak si jej v podstate robila sluzbu a brala ju tvojim autom.a vedela ze sa zdrzis v meste dve hodiny tak ak sa jej nepaci smer bus al taxik...

Ja ked sa dohodnem na konkretnu hodinu a miesto tak sa toho drzim.ak si kamoska počase piatich minutach zmysli nieco ine ale mne to nevyhovuje ok tak sa oddelime...

deti95060810
6. jan 2020

prispôsobovať sa kamarátkam a start sa o dieťa sa jednoducho nedá...My sme sa tak celú materskú aj RD stretávali so sesternicou - ona vtedy 2 deti , ja jedno a chodili sme denne spoločne na prechádzky, po obchodoch, prispôsobovali sme sa jedna druhej...Lenže mi sme boli viac ako kamarátky, my sme bolo sesternice čo spolu vyrastali od malinka...Boli to krásne časy...
Odvtedy - pri ďalších deťoch som už nenatrafila na nikoho podobného ako bola sesternica...