Mám čerstvý vodičák. Čo teraz?

19. nov 2021

Ahojte, ake boli vase soferovacie zaciatky? Nedavno som dostala vodicak, mam za sebou jednu jazdu, ale je to akesi ine, nez v autoskole. Mozno sa viac bojim, ked nemam vedla seba instruktora. Ale sama som zatial za volantom nesedela, bol so mnou priatel a hovoril mo veci, ktore robim nespravne. Po akej dobe ste sa do toho dostali?

monkasponka
19. nov 2021

Hned v ten den ... a hneď večer, vela kixou som porobila a stresovala ale zvykneš si. Ale vždy sama, neznašala som keď vedla mna niekto sedel a akože pomahal...

simona1998
19. nov 2021

Ahoj, ja som mala čerstvo vodicak , priateľ samozrejme dlhoročný vodič zaparkuje aj so zalepenými ocami 🤦🏼‍♀️🤣no on doslova striehol na nejakú chybu čo som urobila , ako keby on nikdy nezacinal proste nie . Ako náhle išiel na Pn zobrala som si auto ja, SAMA som jazdila max s kamoskou, babkou ktoré nekontrolovali čo robím . A tak som sa naučila jazdiť , nemohla som mat pri sebe nikoho kto by ma “kontroloval” lebo som mala zbytočne stresy aby som čosi neurobila a vtedy som aj urobila 😀ako jazdím sama tak všetko lážo plážo

veronice
19. nov 2021

Co teraz? Jazdi jazdi jazdi jazdi jazdi casto casto casto. Moj instruktor vravel ze nie vodicak z teba robi vodica, ale najazdene kilometre 😉 vodicak som di robila hned ako som mala 18r. Takmer kazdy bozi den, vzdy ked sa dalo, so mnou sadol do auta bud otec alebo mama a isli sme. Zahrada, nakup, cintorin, alebo len tak. A po 4 mesiacoch takehoto jazdenia ma poslala mama samu z vrakune do petrzalky 😁 🙈 bala som sa ale zaroven som na seba bola hrda ze som to zvladla 🙂 a potom zas len jazdit a jazdit. Po. 6 rokoch jazdenia po Bratislave sme sa s kamoskou a kamosmi vybrali do chorvatska a ked sme sa vratili domov tak som si povedala ze ok, uz to viem 😁👍💪 takze moja rada - jednoducho jazdi tam casto ako sa len da lebo len tak to "chytis" do ruk a noh a ziskas istotu. Vela stastnych kilometrov bez nehody zelam 😉👍🍀

jjanulienka
19. nov 2021

Zo začiatku somnou chodil frajer, len mi stresy robil všetko ofrflal tak som povedala, že vodicak odložím na poličku a nebudem nikdy jazdiť... potom som išla sama a všetko prišlo nejako prirodzene a nabrala som väčšiu odvahu a odvtedy šoférovanie milujem ☺️

mabenn
19. nov 2021

uplne najlepsie ak mas moznosti a hned nadviazes na to praxou

amelie22
19. nov 2021

Treba jazdiť, jazdiť, jazdiť... Naši mi hneď zohnali fakt starú Feldu, bez posilovača a tak 🙂, nebolelo ma to tak veľmi keď som niekde trošku ťukla múrik pri parkovaní a tak, super som sa na tom naučila. Jazdila som sama, alebo som vozila kamošov, ktorý ešte auto nemali a boli vďační, jazdila som hneď stále, všade a za každého počasia, aj dlhé jazdy aj v noci, aj v silnej premávke.... Treba hneď po autoškole čo najviac km najazdiť, kým to máš ešte živo v hlave. A najlepšie sama ak ti niekto robí nervy 🙂

michaela789
19. nov 2021

Joj baby to čo máte za chlapov 😁 môj ma zobral šoférovať tiež hneď. Na jednej ceste som si nevšimla spomaľovak, preletela som ho asi 40tkou 👌 môj, vtedy ešte len frajer, sa s pokojom Angličana len obzrel cez zadné sklo, že "no vyzerá, že podvozok ešte máme. Tak nabudúce pribrzdime, áno?" 😂😂😂 ani raz na mňa nezhukol, ani mi nepindal zbytočne.....
K veci: určite treba jazdiť hlavne. Raz keď z toho vypadneš, budeš opäť na začiatku a kondičným sa nevyhneš. Mne to trvalo cca pol roka, kým som bola uplne doma.

michaela_murinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leskovael
19. nov 2021

Hned začať jazdit a ja osobne som chodila najradšej sama, lebo ma chlap vedľa znervoznoval ked mi do toho hovoril, ja to celkovo nemám rada keď mi niekto do niečoho keca keď sa nepýtam 😅 Ideálne je jazdiť prvé jazdy navečer, pripadne si urči 1-2trasy a tie začni pomaličky aj cez deň jazdiť (do/zo školy al.práce a obchod napr...) naberieš tak sebavedomie aj v premávke na ceste ktorú už budeš poznať a zrazu o pár dní začneš jazdiť kdekoľvek. Veľa šťastných km želám 🙂

luna379
19. nov 2021

Ja mám vodičak od októbra, ale jazdím od prvého dňa, po týždni som musela začať jazdiť sama lebo ma priateľ prácu že často chodí na sluzobky a nechal mi auto doma a mne sa nechcelo chodiť busom tak som začala jazdiť po Bratislave. A zažila som pár takych rizikových situacii, ale pre mna najdôležitejšie uvedomenie a sprostenie od strachu prišlo v momente keď som si uvedomila že na ceste nie som jediná čo premýšľa sama… a že v momente keď niekto iný možno urobí chybu to vie iný vodič aj zachrániť.. a menej sa bojím

333levica
20. nov 2021

Veru len začni jazdiť hneď. Mám vodičák asi 8 rokov? A využijem ho raz do roka🤭 a to keď máme akciu v meste MHD jazdu zadarmo kto má vodičák 😂. ,, 333levica nejazdí lebo je posero, nebuď ako levica,, Mám panický strach z jazdenia a pritom skúšky na výbornú, prvá som mala testy na jednotku , čo už so mnou 🤨

poopsie
20. nov 2021

@michaela789 aj ja mám takého muža.. S usmevom na tvári mi oznámi, že už si myslel, že zoberieme ten stĺp... Ale aj tak jeho kľud mi nedodal odvahu 🤣tak radšej nesoferujem.

yoxinka
20. nov 2021

Začala som jazdiť s manželom a asi po 5 jazdách a po 5 mega hádkach som vodičák odložila na 7 rokov!!! A som sa tvárila, že som si nikdy žiadny nerobila. Potom ma život (deti, sťahovanie) donútil ho zase vytiahnuť, tak som začala SAMA jazdiť. Najskôr jednu trasu a postupne som pridávala. A teda tie začiatky … to keď si teraz spomeniem, strašne sa smejem. Dnes jazdím každý deň, keď idem na nové miesto, mám rešpekt, kukám dopredu street view, mapu, kde zaparkovať a tak, ale dá sa. A ten môj nervák sa už upokojil a celkom rád sa mnou nechá odviezť, keď potrebuje. Ja tým, že mám už dosť odjazdené a zažila som na ceste kadečo, už ma je oveľa ťažšie nejakou poznámkou rozhodiť. On to v mojich začiatkoch nemyslel zle, ale zle to podal a mne to totálne zničilo šoférske sebavedomie. Keď máš niekoho pokojného, kto by ťa v začiatkoch uamernil, jazdi s ním. Ak nie, radšej sama, ale určite JAZDI. Čím viac jazdíš, tým viac na ceste zažiješ, tým viac sa naučíš, tým viac si veríš, tým lepšie jazdíš a tým radšej jazdíš ;). Ja milujem, keď môžem ísť sama v aute, pustitl si hudbu a pokojne si šoférovať ❤️.

mamina0078
20. nov 2021

Ja hned, mala som instruktora ktory mi dlho pred skuskami ani nehovoril co robit takze rozdiel som nevidela. 😂 Podla mna clovek ktory dostane vodicak by nemal mat stres ani sa bat lebo za volat tie emocie nepatria, takze ak sa bojis kludne aj rok jazdi s niekym skusenejsim komu veris.

ivanaks
20. nov 2021

Po získaní vodičáku som asi pol roka jazdila s niekým, obvykle s mojimi úžasnými kolegynkami, ktoré sa so mnou išli na hodinu-dve povoziť a úplne pokojne mi radili čo a ako, kde som spravila chybu a na čo si dávať pozor. Úplne najneradšej som jazdila s chlapmi (otec, manžel), ktorí permanentne do všetkého "pindali", boli nervózni ako fras, a to jeden nemal nikdy vodičák a druhý nejazdil od 18 rokov... Prvé mesiace a roky som sa za volantom necítila komfortne, bála som sa, že niekoho zraním/zabijem, ale s pribúdajúcimi skúsenosťami som nabrala aj potrebnú sebaistotu. Teraz šoférujem s radosťou a baví ma to, na tie prvé jazdy so stiahnutým žalúdkom už len spomínam. 🙂 Je fajn mať rešpekt, ale nech Vám to zbytočne nezväzuje úsudok a reflexy. Držím palce!

autor
20. nov 2021

Baby, dakujem za vsetky mile slova a povzbudenia 🙂 velmi si to vazim. Viem, ze casom sa to zlepsi, ale predsa len mam este velky respekt. Ale napriklad stres a strach za volantom nemam. Uz len naozaj jazdit a jazdit a ziskavat prax 🙂 dnes som si bola pojazdit po meste, aj s dohladom v podobe frajera, celkom to slo, aj ked este su tam rezervy 😄 a uz mi to skapalo len raz, do kopca 😅 tak drzte palce, nech sa to lepsi 😁

michaela_murinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cackaa
20. nov 2021

Začni jazdiť tam, kde to dobre poznáš a neskôr pôjdeš aj mimo.

denda007
20. nov 2021

Držím palce a veľa šťastných kilometrov. Rešpekt je potrebný, strach zahoďte za hlavu 🙂

autor
23. nov 2021

Joj baby, musim sa postazovat, zatial mi to pride ako katastrofa 😅 vecer som bola soferovat po Bratislave, zatial chcem trenovat len v mensej premavke, a uplne najviac sa vystresujem, ked mi to zdochne 😔 citim sa potom trapne, ze tam stojim a vtedy nie a nie chytit zaber 😅 frajer ma upokojuje, ze to sa stava, som zaciatocnik, ale predsa len je to take neprijemne... 🙄 no dufam, ze ked budem viac trenovat, tak sa to zlepsi 🙂

lucia147852
23. nov 2021

Asi mesiac chodil so mnou muž, potom už po meste a okolie sama. Ale napr na dlhšiu cestu buď šoféruje muž, alebo musí sedieť pri mne. Mám vidicak 2 roky. Keby musím zvládnem, ale ešte mám rada tu poistku pri sebe

lucia147852
23. nov 2021

A na to so zvyknes. Neboj nič, zdochne, nastartujes a ideš ďalej 😃