Mám 53 rokov a začala som si robiť vodičský

2. feb 2024

Dobrý deň, prednedávnom som dávala príspevok že mám 53 rokov a začala som si robiť vodičský preukaz.Mam za sebou dve jazdy v premávke,asi štyri kruháče.No inštruktor stále po mne kričí prečo robím to tak a to inak.Robi mi problém preraďovanie,podradovanie popritom smerovka .., Skrátka viac veci naraz. Inštruktor sa vymeniť nedá je tam len jeden a to je on majiteľ .Mám normálne depku že to asi nedám .Pritom my vysvetľuje čo a ako robiť ale nejako sa to na mňa nelepí.A neviem či je to normálne stále mi chytá volant,je síce pravda,že to nám prvé dve jazdy po ceste v živote.Nejake finty ako to natlačiť do hlavy??

bloger
2. feb 2024

Hlavne by bolo fajn keby inštruktor zmenil prístup. Lebo ked budeš v strese nenaučíš sa nič. On ťa má psychicky podporiť a trpezlivo učiť. Nie na teba kričať. Ty si žiak a máš právo nevedieť.

olimuc
2. feb 2024

Instruktor nema co po tebe kricat … vek nehra nijaku rolu, sor ta autoskola nestoji za nic. Moja prva autoskola bola taka … isla som do inej a tam boli instruktormi ako sa patri. Cela skupina urobila na 1 x …

autor
2. feb 2024

@bloger veď toto že ja som normálne z toho na nervy,ani doma muž na mňa nekrici a prečo má cudzí chlap

tundra
2. feb 2024

Povedz panovi instrukrorovi,ze ked sa neukludni podas na neho staznost.Idealne zapnut na telefone nahravanie a pekne, ked budes mat dokaz,ho konfrontuj.Odporucam na trening niekoho koho poznas,aby si to dostala do ruk,potom to bude hracka.Drzim palce,musis si verit.💪🤗

aniele
2. feb 2024

Ja som si robila vodičák po tridsiatke. Predtým som jakživ nesedela za volantom, tak si to vieš predstaviť. Štyridsiatka bola smrteľná rýchlosť. Tiež na mňa raz inštruktor vyletel. Dosiaľ si pamätám. November, podvečer, pršalo, stopka na križovatke v kopci v meste. Myslím, že mi motor zdochol, či čo. Tak na mňa vyletel, prečo som to spravila. Nebývam pohotová, ale vtedy som mu hneď odsekla, že keby som to vedela, tak to nespravím. A bol ticho. Vedela som, že ak sa nezatnem a zostresujem, nikdy to nezvládnem. Mala som pred očami kamarátku, ktorú muž toľko sekíroval, keď šoférovala, že raz na križovatke vystúpila a povedala, nech si šoféruje on! No a mal ju kde chcel, macho. Nesmieš sa dať. Tak sa drž.

autor
2. feb 2024

@tundra tiež dobrý nápad,len myslím že keď by tam niekto mohol byť asi by sa správal inak

autor
2. feb 2024

@aniele veď aj ja mu hovorím že neviem prečo som to urobila,vraj nerozmýšľam,keď potom som v takom strese,že už neviem čo robím .

tetapetra
2. feb 2024

Nemá po tebe čo kričať. Nezisťovala si si predtým o ňom nič? Vieš, vezme prachy,teba zdepta a on zarobil.

tundra
2. feb 2024

Myslel som cvicne jazdy s manzelom alebo niekym, koho poznas.

aniele
2. feb 2024

Nestačí povedať, treba seknúť. A zduplikovať, že ak ťa má niečo naučiť, musí vedieť komunikovať. Upokojiť, nie stresovať.

lilyianka
2. feb 2024

A nedá sa,že by ťa vzal ma nejaké cvicisko,kde by si si precvicila rozbiehanie, radenie atď? A potom zase do premávky... tým,že po tebe bude hučať ti to akurát dobre znechuti....

vreckovka2
2. feb 2024

Ja som si vizualizovala v hlave cestu autom. Vybrala som si nejaky usek a predstavovala som si co robia nohy, co robia ruky, jednotlive kroky. Co stlacam nohou, co robi prava ruka, co lava, co sleduju oci. Ja som na druhej jazde mala pocit, ze este to auto ani neudrzim v strede cesty. Mala som pocit, ze mi cele "uteka". Takze klud. Povedz aj instruktorovi, ze sa pri kriku nevies sustredit. A ma ta to naucit, nie ta stresovat. Ludi zvykne odzbrojit aj ked sa ich narovinu opytas, ze preco po tebe kricia. Ked mne neislo rozbiehanie, radenie, isli sme do pokojne ulice a skusali. Najma do kopcov. Kopec veci som pochopila az casom. Dojdu aj tebe. Vela sa pytaj. Ja som narovinu povedala, ze budem mat vela otazok.

gladys_07
2. feb 2024

Treba na instruktora vyletiet naspat, ze keby si vedela soferovat, tak ho nepotrebujes a je tam na to, aby ta to naucil. A nech kludni hormon, si jeho zakaznik, nie podriadeny. Platiaci zakaznik. Nerobi ti laskavost, ze ta uci, je to jeho job.

walentina7
2. feb 2024

Nerobíš vodičák náhodou v KE? 🙂

patus_2
3. feb 2024

Choď do autoškoly a pýtaj si iného instruktora, pretože tento sa nesprava profesionálne. Ja som si robila vodičák ešte za mlada a tiež po mne hukal inštruktor, vtedy som sa bála požiadať o zmenu (len som raz zakričala aj ja na neho), ale teraz by som nedovolila, aby po mne niekto cudzí zjapal.

kornelies
3. feb 2024

Krici, lebo mu nicis spojku na aute. Plus nie si dvadsiatka. Toto ti nepovie, ale to je realita. No a ty si v duchu povedz, ze je hnup. 🤣

ivanaks
3. feb 2024

Ťažko sa píše, prečo inštruktor reaguje, ako reaguje, lebo okrem vás dvoch nikto z nás v aute nesedí a nevieme, čo "páchate", že ho to tak vytáča. Asi som mala šťastie na inštruktorov - boli milí, veľmi nápomocní. Robila som vodičák po 30 a bola som z toho tiež dosť v strese. Obaja má vedeli ukľudniť - jeden tým, že so mnou stále kecal a pritom mi radil, čo mám spraviť a čo som spravila zle. Druhý (majiteľ) mal neuveriteľne pokojný hlas a aj keď mi zasiahol do riadenia (chytil volant, skočil na svoje brzdy a pod.), vždy to malo opodstatnenie - nechcel, aby som mu rozbila auto, niekoho zrazila alebo zranila. Možno Váš inštruktor je z Vašej jazdy tak na nervy, že to nevie inak odventilovať, len po Vás vrieska. Asi sa bojí (možno viac než Vy). Vy si platíte, tak ak sa viete pýtať na MK, spýtajte sa aj priamo jeho, prečo po Vás vrieska, prečo Vám zasahuje do riadenia, v čom je problém. On Vás má niečo naučiť a ak Vám nedáva inú spätnú väzbu ako krik, pokojne sa ho po skončení jazdy spýtajte, v čom bol problém a prečo po Vás kričí... Moji inštruktori vždy na koniec jazdy zosumarizovali, čo bolo OK a čo treba vylepšiť.

iwesska
3. feb 2024

Mozno je nervak a mozno ho len vytaca nieco,co opakovane nerobis spravne. Neviem. Ale ja som mala takeho instruktora,ze vzdy som urobila vsetko,tak,ako povedal. Bol vzdy kludny. Ale co sme mali spoluziaka,ten skakal stale na brzdu a preradoval bez vytlacenia spojky opakovane, smerovky daval presne naopak, ze ho tak vytocil na kazdej jazde,az mu povedal,ze so vsetkymi bude jazdit,ale nim sa zabit nenecha😄 Normalne ho preradil k inemu instruktorovi. Oni zo zaciatku hovoria,co mas presne urobit, co mas zaradit,kde mas hodit smerovku. Staci pocuvat a nezmatkovat. Ani stres nie je potrebny,lebo on ma tiez pedale,keby bolo zle,zasiahne. Horsie to bude,ked budes sama a budes si musiet uz sledovat rychlost,premavku, paku,krizovatky...

autor
4. feb 2024

@walentina7 nie nové zámky

autor
4. feb 2024

On je tam jediný inštruktor ako som písala je to jeho autoškola,chodili k nemu moje deti.a tie mi ho odporučili že je s ním sranda.Mozmo je to aj jeho vekom má 60 rokov.Ked im poviem čo so mnou robí nechápu.Robim všetko ako mi káže,ale vybehlo oproti mne auto a už hucal že či robím

laurita285
4. feb 2024

Podať sťažňosť na inštruktora prípadne si pýtať alikvótnu čiastku a ísť do inej autoškoly. Aká je to vôbec autoškola/meno? Pri najmenšom si zaslúžia od viacerých ľudí sem jednu hviezdičku na googli aj fesjsbučiku.

beronsche
4. feb 2024

Totalne neprofesionalne spravanie.. skoda, ze si si nezistila reference vopred, ked je to majitel, zrejme vela nezmozes..
Jedine byt asertivnejsia.
Normalne mu povedz, ze si nezelas, aby po tebe krical. Ze za sluzbu platis a teda vyzadujes slusnost. Komunikuj s nim razne, ale slusne. Mozno ho to hulvata tak zaskoci, ze si viac nedovoli..

beronsche
4. feb 2024

A k odpovediam v zmysle, ze ktovie preco tak reaguje, ktovie, co sa v tom aute deje atd., len tolko - vrieskat na klienta je NEpripustne, aj keby to bol neviem aky motak (pisem vseobecne). A ked to dany instructor nezvlada, Mal by zmenit pracu. Okamzite.

dkethe
4. feb 2024

Ked este uvazime, ze si klient a platis za to riadne peniaze .. tak neexistuje. Kor 50 rocna pani, nie 17rocne decko. Zahuc mu naspat ze si platiaci zakaznik, ak nezmeni pristup, Vymenit (da sa to). To akoby po tebe vrestala predavacka v tescu ze si rozhrabala regal.

prasiatko30
4. feb 2024

Nechapem ty platis za urcitu sluzbu a ten debil na teba ziape? Neexistuje. Bud zblacim naspat alebo sa stazujem a ziadam noveho instruktora, neexistuje ab sa jeden instruktor autoskoly takto spraval.

autor
4. feb 2024

Ďakujem v stredu vyskúšam a uvidíme ako sa ďalej zachová

sinusoida
7. feb 2024

Zaplatiť si plus jazdy......niekto potrebuje viac.