Dobrý deň mám 15 rokov a veľmi má trápi že neviem kresliť okrem srdiečkov neviem nakresliť vôbec nič😔prosím vás je možné že sa naučím kresliť postavu človeku,psíka či čokoľvek iné ako iba srdiečka?
ĎAKUJEM
Ani ja....a mám 27😂😂😂😂
ja mam 34 a viem aj kocku a slniecko.. do toho dozrejes, nemaj strach 😁
Na YouTube sú postupy na kreslenie čohokoľvek. Chce to len tréning...
Ja mám po 30 a tiež neviem kresliť. Na výtvarnej učiteľka nechápala moje výtvory 🤷Postavy sa nezmestili na výkres- normálne som nakreslila postavu,ale nohy sa tam nezmestili celé 🙈. Mali sme nakresliť mestský park: maľovala som podľa obrázka v knihe (tak,aby ma učiteľka nevidela). A ona skomentovala: ako som mohla niektoré stromy nakresliť naopak 🤦. No nemohla som sa priznať,že som podľa obrázka maľovala 😀. Bežne mi vychádzala trojka-štvorka z výtvarnej,ale dala mi dvojku,lebo z ostatných predmetov som mala veľmi dobre známky. Dodnes ma to netrápi.
Nemôžeme mať na všetko nadanie a talent.
@tomcimka Ja mám tiež veľké problémy s výtvarnou a veľmi má to trápi priala by som si vedieť kresliar...
@tomcimka kreslit
A načo to potrebujes? Ani ja neviem kreslit a mam 37. Pokiaľ mestudujes dáku umeleckú školu, absolútne sa tým netráp. Proste nie si talent na toto, nie každý vie kresliť
Mam 41 a tiez neviem, ale viem spievat, som sikovna na pracu okolo domu, viem si vypestovat zeleninu, mam uspesny biznis. Zameraj sa na rozvoj svojich darov a nie stracat cas trapenim sa zo svojich nedostatkov.
odporucam knihu You can draw in 30 days
A co, je vela ludi co nevedia kreslit ale da sa to naucit ak to velmi chces. Existuju knizky, teraz uz najdes kopec videii na youtube ale mozes zacat chodit do zusky
Ja mám 43 a neviem kreslit. Vôbec nič neviem nakresliť.
Ja podľa môjho chlapa neviem nič dostatočne dobre 😆 bud rada, že nevieš len kresliť..
No...ja mam 26 a neviem kreslit...bohuzial...nemozeme vediet vsetko, hlavne je, aby sme boli stastne, zdrave a spokojne 🙂
Podľa videí ani kníh sa kresliť nenaučis, tam presne vidno ako je to celé zle keď to človek skúša. Ale ak máš záujem sú aj umelecké kurzy pre dospelých. Tam ti vysvetlia čo a ako, ukážu ako postupovať ako sa dívať na predmety a tak. Predsa len naučiť sa to dá v každom veku a hlavne ak máš k tomu vzťah a záujem určite sa po korone poobzeraj po kurze.
tak trochu ťa chapem....ja neviem tiež kresliť....známka z výtvarnej mi na jednom vysvedčení raz pokazila priemer dostala som 3 ani už neviem za čo-čo som nevedela nakresliť....inak čistá jednotkárka max.1,2 dvojky...
a prečo ťa to tak trápi?
každý máme nadanie na niečo iné.....tak u teba to nie je kreslenie ale určite vynikáš v niečom inom....treba to rozvíjať...
poznám jednu kočku....jej mama sa vždy smeje že doteraz nevie napr.urobiť kotrmelec....šport a telesná jej nikdy nešli...
ale vyštudovala medicínu a je úspešná dr..takže každý máme talent na niečo iné
@jany149 ja na základke samé jednotky a dvojka z vytvarnej. Tak krásne sa tam vynímala....🤣🤣🤣
@tomcimka Tak to ja som podobný prípad. Dvojku z výtvarnej som mala len z milosti, lebo z iných predmetov boli jedničky a sólová trojka z Vv by asi moc svietila na vysvedčení 😁
Ale v tej dobe som to pociťovala ako obrovskú nespravodlivosť, lebo ja i všetci spolužiaci si mysleli, že viem veľmi pekne kresliť.
Ale problém bol v tom, že ja som kreslila všetko malé - postavy, zvieratá, prírodu... Učiteľa to raz tak vytočilo, keď sa ho ktorýsi z mojich spolužiakov opýtal, prečo som vlastne zase za môj výtvor dostala trojku, že chytil môj výkres a farbičkami prekreslil môjho človeka na obrázku doslova na "obra". ☺️
Ja tiez nvm kreslit 😀 bavi ma vsak omalovanky vyfarbovat 😂😂😂 netrap sa ani ja poriadne kreslit nvm hoc otec kresli pekne 😃😃😃
Ak chceš vedieť kresliť, musíš veľa trénovať. Zväčša si tým prešli i tí, ktorých kresby/maľby obdivujeme. Málokto sa narodí už ako hotový umelec. Každopádne kresli, len ak ťa to naozaj baví. Nenúť sa do niečoho, na čo možno nemáš. Do života to nebudeš potrebovať. Niekto nevie spievať, niekto tancovať, niekto nie je nadaný na šport a niekto zase na kreslenie. Nie je na tom nič zvláštne.
@krisbar ďakujem Vám aj všetkým ostatným za akúsi podporu😊hanbila som sa zato že neviem kreslil trápilo má to no vidím že vás je viac a že to vôbec nevadí 🙂 ďakujem
@lentilkaxxx no veď toto.😠..ja nie som toho názoru, aby sa tieto predmety známkovali, lebo ako v tvojom prípade zbytočne to pokazí priemer na vysvedčení inak vynikajúcemu žiakovi , nuž ale to asi nezmeníme😉
@lentilkaxxx
@miriam439
Ja som mala normálnych učiteľov a na vychovach sa známkovala snaha a nie výkon. Okrem neschopnosti kreslit som navyse aj športový antitalent. Z telesnej som mala jedinú 5 v živote a na polročnom vysvedčení v 4. rocniku dvojku. Bola gymnastika, no...
@jany149 tak teraz sa asi ani neznámkujú, teda dúfam. Ale zas tá sranda, keď vytiahnem 30-ročné vysvečko a tam takýto skvost. Vtedy ma to veľmi mrzelo, ale teraz sa na tom už bavím. A je mi jasné, ze keď naši zbadali ten zázrak, tak to "krava" medzi zubami patrilo tej niekdajšej súdružke učitelnici, čo ju viac zaujímala západná móda ako vzdelávaní detí 🙂