Mám 15 rokov a mám frajera

di2662017
29. nov 2017

Ahojte.. som tu nová takže ešte moc neviem ako to tu chodí ale zaregistrovala som sa sem len z jedného dôvodu lebo chcem vedieť jednu vec... Mám 15 ... Mám frajera/kamaráta na ktorom mi záleží viac nez dosť.. mám ho rada no aj ho milujem .. Je to úplne v pohode zlatý chalan .. Niekedy mal správanie ktoré mi vadilo ale zmenil sa...Dosť som sa kvôli nemu natrápila ale už je všetko v pohode a sme v poriadku .. viem to že 15 není ešte taký vek na vzťahy a mám ešte čas ale my sa máme moc radi a berieme sa ako taká podpora 🙂 No a potrebujem pomoc pretože mojim rodičom vadí to že proste spolu trávime čas že spolu chodíme vadí im proste celý on .. čo robiť keď domňa mama každý jeden deň hučí že ešte mám málo rokov že mám ešte na všetko čas ?? 🙂 Robí si naňho názor z toho čo počula a aký bol v minulosti 😕 štve ma už to že stále každý deň mi niečo vraví .. chápem to že musím rešpektovať ich pretože sú to moji rodičia ale mám taký pocit že oni sú radšej radi keď som smutná a plačem ako to že som šťastná .. Ja sa cítim vážne šťastná keď som snim ale bojím sa veci ako sú napríklad to že zákažu mi sa snim stretávať a písať a všetko to 😔

lavieenrose
29. nov 2017

kolko rokov ma priatel /frajer ?

di2662017
autor
29. nov 2017

@lavieenrose 19 má .. Neviem či je to divne 4 ročný rozdiel ..

sissy27
29. nov 2017

@di2662017 napíšem ti ako mama 14ročnej dcéry... Tvoji rodičia majú v prvom rade strach. Všetky si želáme pre svoje deti - a pre dcéry obzvlášť - dobrých kamarátov, partnerov... Neviem v čom spočíva "minulosť" tvojho kamaráta, viem si ale predstaviť aspoň 10 vecí, ktoré by mi u kamarátov mojej dcéry vadili a snažila by som sa ich kontakt nejakým spôsobom eliminovať (aj keď jej do takýchto vecí nezasahujem).
Ukáž rodičom, že si zodpovedná - neflákaj sa, maj dobré výsledky v škole, vždy dodrž čo sľúbiš, pomôž v domácnosti aj sama od seba, nie len čo ti rodičia nakážu a až potom sa venuj kamarátovi.
Veľa 15 ročných má už nejaké sexuálne skúsenosti, z toho vyplývajú ďalšie možné problémy - pohlavné choroby, neželané tehotenstvo, až po problémy v kolektíve (napríklad chlapec sa zachová škaredo k dievčaťu, ktoré mu podľahlo, spraví jej hanbu na škole, prípadne je dievča považované za ľahkú korisť a tak sa k nej aj správajú... A ako bonus na dedine klebety všetečných susediek tiež na domácej pohode nepridávajú... Možno by stálo za pokus zoznámiť kamoša a rodičov osobne, nech sa občas u vás ukáže, pomôže otcovi v garáži či v záhrade, hneď sa budú naňho inak pozerať a z kamoša neubudne...

lavieenrose
29. nov 2017

@di2662017 no urcite sa chlapec nebude chciet drzat iba za ruku takze chapem obavy tvojich rodicov..a co uz mohli o nom take strasne pocut?

di2662017
autor
29. nov 2017

@sissy27 áno chápem to ze sa o mňa boja a viem aj to že mi nechcu zle ... Ale niekedy sa moja mama správa strašné a keby mi to normálne povedala ale ona začne kričať .. snažím sa vysvetliť to že nebudem snim mať žiadny sexuálny vzťah ešte pretoze to ešte nechcem a on to tiež chápe a zatiaľ drží somnou ... Ak bude pomne niečo také chcieť tak mu normálne poviem že nie alebo niečo také ... Vysvetlila som to aj našim že sa nemusia báť že sa nič neudeje ale oni mi v ničom neveria a to že vôbec .. a to ma aj trošku štve .. Keď sa pohadame alebo niečo tak oni povedia nato všetko "konečne " a nie niečo povzbudzujúce ale sú asik radi zato že som smutná ..

di2662017
autor
29. nov 2017

@lavieenrose Tak v minulosti bol proste ako každý mladý chalan a pil fajčil a podobné veci ktoré robia chalani v jeho veku.. No a mamina ho už bere za nejakého pijaka.. Alebo možno jej vadí aj to že je úplne z obyčajnej rodiny a nemajú moc peňazí .. V minulosti bol ako každý chalan v jeho veku určite nebol anjelik a tiež není svätý .. ale tak neviem ako si rodičia predstavujú dokonalého chalana ..

sissy27
29. nov 2017

@di2662017 čo tvoje výsledky v škole, ako sa zapájaš do chodu domácnosti?
A teda to už aj sa s kamarátom hádate? 😒 o čom prosím ťa? na to máte fakt dosť času... zrejme aj toto rodičom vadí, že máš asi tak trošku ružové okuliare a vidia viac než ty... vieš, mne rodičia nikdy nejak extra nezasahovali do kamarátstiev, vzťahov...Len raz sa moja mama neudržala a povedala na "moju životnú lásku" že je obyčajný kkt (a to už musela mať iné nervy, keď sa vyjadrila takto 🙊) mala som už asi 24 rokov, je otcom mojej dcéry... najviac na svete som bola vtedy urazená, pár týždňov som sa s ňou nebavila...a vieš čo? pravdu mala a ešte akú... ona videla už vtedy to, čo mne trvalo pochopiť ešte tak asi 2 roky... a to som bola v porovnaní s tebou fakt dospelá...

janickacrazy
29. nov 2017

@di2662017 No ja ked som mala 15, tak som mojej mame ani nepovedala, že mám frajera presne preto, že som vedela, aká bude reakcia. Vždy som povedala, že idem von s kamoškami a bolo, mala som aspon klud. Moja matka nikdy nebola pre mna oporou vo vzťahoch a ani jeden moj kamoš/partner sa jej nepáčil, na každom hľadala len chyby. Ona chcela len právnika alebo doktora. 😂 Prestan sa jej zdoverovať a budeš mať pokoj, je to tvoja vec.

lavieenrose
29. nov 2017

@di2662017 a este studuje alebo robi? mne mamina taktiez moc nezasahovala do rozhodnuti ohladom vztahov a kamaratstiev ale tiez som sa naucila ze rodicia nechcu zle a maju zvacsa pravdu...keby som ich posluchla mohla som mat lepsie vzdelanie ..

di2662017
autor
29. nov 2017

@lavieenrose no už robí .. a tak ja chápem ich starostlivosť a to že sa boja .. ale tak musia ma chápať aspoň troška.. A tak ja sa ich snažímm počúvať a robím väčšinou veci ktoré oni chcú .. ale ja mám toho chlapca važne rada a neriešim to či je bohatý či chudobný alebo či je pekný hlavne to že si snim rozumiem a viem si snim všetko povedať 🙂

di2662017
autor
29. nov 2017

@janickacrazy presne to je aj moja mama... No moja každý deň domna hučí vraví že sa mám spamätať a také tie veci .. a mne to už ide dosť na nervy .. a keby že jej poviem že idem von z kamoškami a idem snim tak viem že oni by pátrali sledovali má možno aj len aby oni dosiahli to že ja som ta zlá a oni chcú to najlepšie 😂 takže ja im radšej vravím pravdu vo všetkom aj keď im to vadí 😕

di2662017
autor
29. nov 2017

@sissy27 Tak výsledky mám až veľmi dobre podľa mňa lebo dávam najviac času uceniu a až ptm sa sústredím na chodenie vonku.. Doma sa snažím pomáhať a poupratujem lenže aj keď tak spravím tak moja mama stále že nič nerobím a zle som to spravila pritom to je tak rovnako ako to robí ona .. Tak hádame sa len také tie základné veci ako sú to že sa mu nepáči moje správanie a podobné veci 😀 Len nechápem čo im nanom tak vadí keď ho poriadne nepoznajú nerozprávali sa snim poriadne ani nič a už im to všetko vadí ..

rucka77
29. nov 2017

Tak baby ti už napísali, že to je všetko len z dôvodu, že sa o teba bojí. Možno si teraz myslíš, že keby chcel od teba niečo viac ako prechádzky a držanie sa za ručičky tak mu povieš nie ale oni na to majú svoje finty, ver mi. Tak ti poblázni hlavu, že možno aj na to učenie zabudneš. Nesmieš to mame zazlievať, fakt ti chce iba dobre. Pokiaľ chceš aby ho mali radi tak ho možno skús priviesť aby sa zoznámili lepšie, spoznali sa ale samozrejme sa najprv spýtaj, nie že prídete neohlásene

di2662017
autor
29. nov 2017

@rucka77 ale ja zas niesom z tých že sa dám nejako ľahko alebo niečo a to vážne 😄 takže viem že keby chcel niečo viac tak poviem nie a to som si istá .. ja som baba ktorá si povie svoj názor keď sa jej niečo nepáči a keď si myslím niečo inak 😄 .. Viem viem že sa boja ale tak chcem aj nejakú tú podporu trošku a to aby ma chápali

lillystranska
29. nov 2017

@di2662017 ja osobne si myslim ze si este mlada na to aby si vedela co znamena milovat. A pokial rodicia tak reaguju mozno vedia viac. Ja ked som mala 19 az vtedy som sa zacala pozerat po chlapcoch. Aj ja som sa kolkokrat s mamou pohadala kvoli chalanom. Nastastie len vdaka mojej mame som neskoncila tehotna s totalnym magorom ktory nabuchal moju kamosku 17 rokov mala ked jej spravil dieta. Ako to s nou dopadlo? Doteraz toho chlapca nechce vidiet kamoska sa nastastie vydala ma druhe dieta a ja som nasla svojho zivotneho partnera. A to len vdaka tomu, ze moja mamina vedela kedy ma stopnut. Ty sa venuj hlavne uceniu na chlapcov mas do 18 este cas neboj nebude to prvy ani posledny chalan ktoreho budes este milovat 😉

di2662017
autor
29. nov 2017

@lillystranska tak ale toto je dnešná doba.. A nie žeby ma to nejako lákalo alebo niečo ale aj o prišlo samo 😏 A dosť ten chlapec premňa znamená. 😏Nemám človeka ktorému by som všetko povedala z báb tak on je aspoň primne a vie má podporiť 😊 .. A vedia viac? To dosť pochybujem lebo oni ho poriadne nepoznajú proste vytvárajú si názor z toho aký bol. 😏 A áno ja to úplne chápem že mi nechcu zle ale ja mám toho chalana rada a nechcem sa ho len tak vzdať. 😊 Veď koľko prípadov je takých ktorý už v 15 rokoch mali vzťah a ešte doteraz su spolu a sú manželia. 😊 Ja viem to že sa boja ale tak nepoznajú ho ani nevedia ako sa cítim keď sa takto správajú ...😏

lillystranska
29. nov 2017

@di2662017 ja ta chapem tiez som nemala ziadne kamosky a s mojim muzom sme sa mohli rozpravat uplne o vsetkom bol mi kamarat, brat, priatel,butlava vrba a aj nieco viac a casom sme si presli do vztahu ale ja som ho spoznala pred 30. 30 rocny clovek berie taky vztah inak ako 15 rocny. A co sa tyka Vasich mozno poculi z minulosti take veci ale ver mi ak rodicia su proti vedia preco. Boja sa lebo si myslia 19 rocny chalan zamota nasej dcere hlavu skonci to zle. Ja osobne sa im nedivim po tom co clovek cita. A keby ze mam dceru v tvojom veku zachovam sa rovnako sice mozno by som ho pozvala k nam aby sme ho s muzom spoznali ale kebyze sa mi nieco na nom nepaci tiez ho dcere zatrhnem. Ale popravde suhlasim s Vasimi si mladucka na 19 rocneho chalana ty uz myslia na ine veci.

di2662017
autor
29. nov 2017

@lillystranska takže ukončiť to sním? 🤔

terezka1947
29. nov 2017

@di2662017 ja ti napíšem len toľko,mamy majú často,veeelmi často pravdu.....a ja som šťastná,že som navela,navela svoju mamu počúvala.
Vidía veci,ktoré.my nevidíme, nepočujeme,či veľmi často NECHCEME počuť a vidieť.
Ja navrhujem zlatú strednú cestu.....skús sa sem tam tak kritický zamyslieť,či mama nemá pravdu.
Čo tým stratis? Nič....takže sa neboj,vôbec sa neboj pozrieť sa na toho chalana aj očami mamy.... lebo,si ozaj mladá....ja by som svoju dcéru tiež chránila,bála sa o ňu.

di2662017
autor
29. nov 2017

@terezka1947 ja som úplne všetko pochopila 😄 ďakujem moooc vážim si tooo❤

monika684
5. jan 2019

Moja sestra mala niečo okolo 15-16 keď si našla priateľa prvého, dnes má 22 stále sú spolu a sú manželia 😊

monika684
5. jan 2019

@lillystranska mne toto dievča príde veľmi rozumné, múdre... Nemyslím si že by sa dala len tak ľahko ovplyvniť chlapom ... Podľa toho čo píše je šikovná či už v škole alebo v domácnosti. Sama som si týmto prešla, nakoniec som zistila že chceli mať so mňa len akúsi Popolušku doma 🤷 . Žiadni kamaráti/kamarátky , žiadne chodenie von . Stále iba domáce práce , výčitky akých mám kamarátov/kamarátky. Pritom tiež to boli super ľudia ktorý nemali za sebou žiadnu zlú skúsenosť.

interneta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adrika222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dana90
29. sep 2020

@di2662017 ja som s mojim priateľom od 16tich, budúci rok v máji budeme mat svadbu po 14tich rokoch chodenia 😊...

lalenka33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz