Ahojte mám 13 a meriam 173 cm bojím sa že ešte narastiem a fakt ma to trápi lebo všetky baby v mojom veku sú nižšie ako ja.. a aj skoro všetci chalani ☹ myslíte si že ešte budem rást ? Lebo už nechcem byt ani o trochu vyššia.. dakujem pekne za odpoveď 🙂
Ja som mala v tvojom veku moju dnesnu vysku 1,8 m a uplne ta chapem 🙂 Vsetky kamosky som ako naschval mala o hlavu nizsie. Velmi som si zelala, nech narastu aj chlani, lebo boli krpci, no dorastli ma mozno az v tretiaku na strednej. Dnes mam 41 rokov a doba je uz trosku ina, ako pubiska som mala problem najst vhodne dlhe nohavice, vhodne dlhe rukavy, a hlavne v mojej dobe - topanky, mala som na rozmedzi 42-43 nohu, a ak som aj dajake topanky nasla, tak vacsinou v panskom oddeleni nejake najneutralnejsie vyzerajuce alebo tenisky. No co, tak budes pekna vysoka baba! 🙂
U mna to iste, teraz mam 178cm a 41 nohu. Hravala som aj basket. Neboj, chlapi maju radi vysoke zeny, este ti budu vsetky zavidiet.
ja som mala v 12 r170cm a odvtedy som uz nic nenarastla....po zacati menstruacie dievcata vacsinou rast prestanu,alebo sa aspon rast vyrazne spomali,
Já mám 19 a 177 a s výškou som maximálne Spoko ;) mas postavu modelky nič si z toho nerob tiež som si tým prešla 🙂
čo by som dala za takú výšku 😀 mám 19 a 160 cm , niekedy som pri kamarátoch jak trpaslík , kedže chalani z našej partie majú aj 1,90 😀
tiež závidím vysokým babám....nie som nižšia, skôr stredná postava, ale pár cm by som prijala.... a takto nosím len opätky...😒
bud rada, že si vyššia, tiež má vysokú dcéru a všetko oblečenie jej krásne sedí
hlavne sa nehrb ku kamoškám, nech si nezničíš chrbticu a neboj sa, oni dorastú ... a ak nie, obujú si podpätky.
Ahoj, nie si vysoká, si tak akurát. Ja sama mám 173 cm a osobne tuto výšku považujem za ideálnu. Aj ja som na základnej trčala o hlavu nad všetkými. Na strednej už bolo pár báb vyšších ako ja, len chalani nás výškovo dobehli až v tom tretom alebo štvrtom ročníku. A neboj sa, mám kamošky, ktoré majú okolo 180 cm a všetky majú fešákov mužov.
Neviem presne kedy som prestala rásť, ale v 14. už som mala terajšiu výšku.
@lenka181818 Každý chce to, čo nemá, ja mám 163cm a chcela by som byť vyššia, ty zase opačne. Ja som prestala rásť v 14 rokoch, ale je to individuálne. Mám kamošku, čo má 182cma tiež mala trochu problém nájsť si chlapa, ale nakoniec našla a všetko v pohode. Ber to ako výhodu, možeš ísť robiť modelku, ja nemožem. 😂
no tak ja to mam trocha inak, kedze meriam len 158cm. ja som zas zavidela takym ako si ty - tym vysokym. treba to brat tak, ze vsetko ma svoje pre aj proti..
Podľa mňa vôbec nie si veľmi vysoká. Ja som bola tiež vyššia ako moje spolužiačky a nakoniec som sa zastavila na 183 cm. Brala som to ako výhodu, pretože som vyššie dočiahla 🙂 Aj chlapom sa páči, že som taká žirafa. Hlavne, keď mám minisukňu 🙂 Môj priateľ má 191 cm a náš synček by mal mať v dospelosti aspoň 2 metre 🙂
@lenka181818 do 18 určite ešte vyrastieš nejaké 3 cm, potom by sa to malo ustáliť. A výška 176-177 cm je úplne bežná, takže buď v pohode. Aspoň nebudeš " malé pivo ".
@lenka181818 ahoj, ja som v 14tich rokoch merala 177 cm, tam sa moj rast zastavil, obuv nosim 39, v tvojom veku som sa tiez citila neprijemne kedze vsetci boli o dve hlavy mensi odomna 🙂 , ale ako som bola starsia chalani podrastli , aj ma predbehli 🙂 , mam 35 rokov, priatel je o rok starsi a meria 184 cm , sice nosievam viac tenisky nez opatkove topany ale to skor preto ze su pohodlnesie,ale ked som este chodila na disky nosievala som aj opatkovu obuv a vobec som sa nehambila preto ze som od kamosiek o hlavu pretrcala, do teraz mi to nevadi, aj nedavno som s babami z prace bola vonku, mala som boty na opatku , baby z prace su odomna o hlavu mensie taze na opatkoch som pretrcala o dve hlavy🙂)) no a co ,,,priatel hovori ze ma spom vzdy vsade vie hned najst 🙂...ale je pravda ze v tovjom veku mi tiez prekazalo ze som vsade pretrcala, casom ale zistis ze to ale ma aj vyhody 🙂 a prestane ti to prekazat 🙂
Ja som sice mala ale pri menštruacii sa väčšine žien rast bud zastavi alebo spomalí. Zaleží či si prešla rastovým špruntom, to znamena velmi narastla za kratke obdobie ak hej už nebudeš rast ak nie je možne že porastieš. Ak ta to moc trapi behni s maminou k endokrinologovy a on ti urobi testy krvne a rentgen zapestia. Inak baby maju vrchol puberty ked to dostanu vtedy prestanu rasť byva to skorej ako u chalanov. Neboj chalani ťa ešte dobehnu aj predbehnu výškovo. A zaleži aj od genetiky trocha
a rodičia sú vysoký? možno si vyrástla skôr ako ostatní a teraz ťa už len budú dobiehať.
@lenka181818 ja si myslim, ze este takych 5 az 10 cm vyrasties, budes ako modelka
A menzes už mám nejaké 4 mesiace