Dobrý deň, tie ktoré máte doma psika, mám 6 ročného maltezaka, bývame v dome a včera večer som ho pustila von, bežne chodí na záhradu. Prišiel cely sa triasol a ako keby plakal. Ukludnil sa a asi hodinu znova sa trasie. Neviete mi poradiť? Mám ísť rýchlo k lekárovi? Čo sa mohlo stať? Alebo mám mu niečo dať?
My mame tiez maltezaka uz staruckeho dochodcu 14 rocneho, ale vo velmi dobrej kondicii. Cca. pred dvoma rokmi sa tiez zacal obcas triast z nicoho nic, ale aj si tak zacal tahat jednu zadnu nohu, tak sme ho samozrejme brali k lekarovi. Lekar skonstatoval, ze je uplne v poriadku, len je to uz vekom. Nasadil mu calcium, taky sirup, ktory mu aj velmi chuti 🙂 odvtedy sa to parkrat opakuje, ale nic mu nie je. Urcite by som ale na tvojom mieste zbehla k lekarovi, aspon budes kludnejsia, ze je vsetko OK.
my máme tiež maltezáka, staručkého, v lete mal 14 rokov; my ho dávame strihať, takže na trasenie sme zvyknutí, vieme, že mu je zima 🙂 tak ho len oblečieme a je ok; ak má aj iné "príznaky", tak radšej zbehnite k veterinárovi
naša pekinétka má 12 rokov a tiež sa zvykne triasť, a niekedy aj vnútri. Ona veľmi veľa spí, celé hodiny a podľa mňa to má z toho, že sa málo hýbe. Keď ideme na prechádzku spolu alebo dostane maškrtu, zázračne jej nič nie je a ožije.
Nas psík sa trasie keď je mu zima,keď sa boji ( to býva aj keď mu je zle,následne zvykne vracať) alebo keď sa nejaká fena v okolí hára. Stačí keď prejde po schodoch,kde predtým išla ona. Vtedy ani nežerie.
Buď sa niečoho zľakol alebo náš sa trasie keď ho boli chrbát (ma zdravotné problémy s chrbtom) ale uz je starý ma asi 13 rokov 😀
Dakujem za rady baby, teraz som ho chytila okolo zadných labiek a sa strhol, kto vie či včera na záhrade ho niečo neschmatlo, mačky a líšky tu chodia :( očkujeme každý rok.
Pekný deň , ja mám maltezáka 7 ročného ale nič podobne sa nám nestalo . Osobne si myslím že by ste mohla ísť k lekárovi mohol niečo aj zožrať. (mohol Vám hocikto hodiť niečo do záhrady ).Držím palce