Maltezák sa trasie

14. jan 2022

Dobrý deň, tie ktoré máte doma psika, mám 6 ročného maltezaka, bývame v dome a včera večer som ho pustila von, bežne chodí na záhradu. Prišiel cely sa triasol a ako keby plakal. Ukludnil sa a asi hodinu znova sa trasie. Neviete mi poradiť? Mám ísť rýchlo k lekárovi? Čo sa mohlo stať? Alebo mám mu niečo dať?

cintia31
14. jan 2022

Pekný deň , ja mám maltezáka 7 ročného ale nič podobne sa nám nestalo . Osobne si myslím že by ste mohla ísť k lekárovi mohol niečo aj zožrať. (mohol Vám hocikto hodiť niečo do záhrady ).Držím palce

barbora0308
14. jan 2022

My mame tiez maltezaka uz staruckeho dochodcu 14 rocneho, ale vo velmi dobrej kondicii. Cca. pred dvoma rokmi sa tiez zacal obcas triast z nicoho nic, ale aj si tak zacal tahat jednu zadnu nohu, tak sme ho samozrejme brali k lekarovi. Lekar skonstatoval, ze je uplne v poriadku, len je to uz vekom. Nasadil mu calcium, taky sirup, ktory mu aj velmi chuti 🙂 odvtedy sa to parkrat opakuje, ale nic mu nie je. Urcite by som ale na tvojom mieste zbehla k lekarovi, aspon budes kludnejsia, ze je vsetko OK.

barb06
14. jan 2022

my máme tiež maltezáka, staručkého, v lete mal 14 rokov; my ho dávame strihať, takže na trasenie sme zvyknutí, vieme, že mu je zima 🙂 tak ho len oblečieme a je ok; ak má aj iné "príznaky", tak radšej zbehnite k veterinárovi

dennkka
14. jan 2022

naša pekinétka má 12 rokov a tiež sa zvykne triasť, a niekedy aj vnútri. Ona veľmi veľa spí, celé hodiny a podľa mňa to má z toho, že sa málo hýbe. Keď ideme na prechádzku spolu alebo dostane maškrtu, zázračne jej nič nie je a ožije.

tina4931
14. jan 2022

Nas psík sa trasie keď je mu zima,keď sa boji ( to býva aj keď mu je zle,následne zvykne vracať) alebo keď sa nejaká fena v okolí hára. Stačí keď prejde po schodoch,kde predtým išla ona. Vtedy ani nežerie.

sasitimi17
14. jan 2022

Buď sa niečoho zľakol alebo náš sa trasie keď ho boli chrbát (ma zdravotné problémy s chrbtom) ale uz je starý ma asi 13 rokov 😀

autor
14. jan 2022

Dakujem za rady baby, teraz som ho chytila okolo zadných labiek a sa strhol, kto vie či včera na záhrade ho niečo neschmatlo, mačky a líšky tu chodia :( očkujeme každý rok.