Ahojte mame ročného maltezák. Prosím o radu. Nasa fenka je strašne uštekana co sa suchne už steká, keď vidí zvierato v telke neskutočne steká. To íste na prechádzke na okoloidúcich ľudí je to neskutočne. Na autá sa iu naučila. Keď príde návšteva tak skáče😥😥Prosím ako docieliť aby sa ukludnila? Ďakujem
@simona92101 chodíme s nou stale aj návšteva tu chodí. Okolo ľudí. Úplne tak agresívne až msm pocit. Keď ľudia stoja tak v pohode ako náhle ide oproti človek, byciklista tak konec.
je to povaha, podľa mňa to veľmi neodučíte, my máme maltezáka skoro 15 rokov, a akože teraz je už hluchý ako peň ale asi do 12 rokov brechal nonstop, keď dakdo zaklepal alebo otvoril dvere vybehol ako taký doberman a brechot a tak isto ako keď vystupoval z auta celá ulica vedela, že sme doma a pritom tak malý pes, a teda skúšali sme kadejaké triky čo ľudia radili a išiel si svoje, venovali sme sa mu nonstop, celkovo tieto malé psy brešú asi aby si ich dakdo všimol :D, poznám ďalších psov čo mali maltezáka a detto, akurát do ľudí nebrechal ani jeden to musí ísť aj na nervy dosť
náš sa zase všetkého bojí,takého ustráchaného psíka som jakživ nevidela,ale aj tak ho ľúbime
@martina2109 aj ja mám maltezaka ❤️ Môj ma 3apol roka. Rok a pol som nevedela, čo robiť. A potom to prestalo. Keď som s ním chodila na cvičisko, tak pán mi tam vravel, že väčšina maltézakov toto robí. Že len musí vyrásť. Ale napr. Môjmu pomáhalo keď bol maličký a boli sme na prechádzke a keď brechal na okoloidúcich tak som si k nemu klakla, pohladkala som ho a povedala som potichu ale jasne TICHO! A keď bol ticho tak dostal pamlsok
@martina2109 treba ho razne pokarhat,ziadne branie na ruky.ked posluchne,dat pamlsok za odmenu
@martina2109 bola socializovana?ako reagujete ked steka?