Ahojte…
Potrebujem sa trocha postazovat. Byvam uz niekolko rokov na VS internate a musim napisat, ze som uprimne frustrovana z toho, ake spolubyvajuce (az na par vynimiek) vzdy schytam. Su to mlade dievcata, ktore nie su schopne urobit si po sebe poriadok, umyt umyvadlo, to nechaju bezne oplute, od zubnej pasty.. vyniest kos, utriet prach, pozametat alebo poumyvat podlahy neexistuje. Proste su schopne zit v spine. Keby tam nie som ja, tak fakt netusim, ako by to tam vyzeralo. Uz viackrat som im povedala, ze by mohli upratovat tiez. Zvacsa sa vtedy niecoho chytia, jedna vynesie smeti, druha pozameta a tym to hasne, pokym im zasa nepoviem. Zrejme su z domu zvyknute, ze vsetko spravi maminka.
Mavali ste aj vy nieco podobne na internatoch alebo nebodaj este nieco horsie?
Keď povieš a upracú tak pripomínaj častejšie a hotovo. Sú ľudia, ktorí neboli naučení, alebo im to nevadí alebo nevidia bordel.
Mala a bolo to hrozne, vydrzala som to dva mesiace . Tiez na vyske. Fakt hnus, cely byt bol zaneseny, pod postel ani chuchvalce prachu o velkosti mensej macky, chladnicka videla veci este spred dvoch rokov, kupelna tiez otras ( Tu som cistila 5 hodin) , never ever more take zeny. A inak boli ako ciste hygienou, len upratovat nula bodov
zila som na ubytovni okresneho sudu v BA, to boli baby ako z katalogu.. ale preco ja som vychytila spolubyvajucu co ked si vyzliekla nohavicky, ostali vedla postele... na to sup dalsi den dalsie nohavicky... koncom tyzdna az som mala stastie tak ich vzala domov oprat... ak nie, tak isli dalsie vrstvy... cize po roku a pol s nou som bola absolutne nadsena to ubytko opustit...
Mala som . Lenže moja neumyvala ani seba ani svoje okolie ani svoje veci. Spala na tej postelí bez plachty , obliečky si nevymenila za tri mesiace , do zástrčky som už mala kúpené osviežovače . Gaťky si najprv pod stolom namočila na niekoľko hodín do vedra ,ktorým som umývala dlážku a následne vyvesila (chap hodila ) do drevenej skrine cez tyč. Topánky mala hodené na oblečení ... Aby vynasala smeti alebo umývala kúpeľňu by som vôbec nechcela. Stačilo by keby aspoň seba dala doporiadku 🤦
tak asi tu budem vyhlasena za najvacsiu spindiru, ale tiez si neviem prestavit, ze by som svoj vysokoskolsky zivot stravila kazdodennym detailnym upratovanim. a nie je to tym, ze by som to nevedla alebo, ze by za mna vsetko spravili rodicia, vacsina ludi ma ine priority na vyske. to, co popisujes, mi nepride ako nejaky hnus (mesacne jedlo v hrncoch a podobne).
@uglybetty1234 Tak to je riadne nechutne… Jedna moja spolubyvajuca si zasa striha nechty tak, ze lietaju po celej izbe..
Sprav im rozvrh kto kedy čo upratuje a vylep im ho na dvere 🤷 asi si budú myslieť, že si pošahana ale možno to zaberie 😄
@kiwi3 Tak neviem, kde si sa docitala, ze pisem o kazdodennom detailnom upratovani.. Ja myslim, ze vyniest kos, ked je plny, umyt umyvadlo, ked vidim, ze je spinave a pozametat tu malu izbicku hoc aj kazdy druhy den, nie je ziadne detailne upratovanie.. Takze to si dost zle pochopila. Nie som ziadna posahana puntickarka, pisem uz fakt o bordeli a o tom, ze keby neupracem ja, tak je to tam ako v chlieve.
ved prave, to je cast problemu, ktory je dost mozne, ze budes mat aj v partnerstve. oni vedia, ze tebe na tom zalezi a ty to spravis, preto nemaju velmi dovod robit nieco skor, ako tam je naozajstny bordel. mas inu mieru vnimania toho, co je neporiadok
Vieš čo žila som na internáte, zo začiatku mi to vadilo, ale počase som sa to naučila proste prehliadať, a brala som to tak že to nie je moja vlastná izba nemám k nej vzťah, tak je na zemi prach, neumytý hrnček na stole, čo už, podstatné pre mňa bolo mať čistú postel a či je na umývadle pasta mi bolo srdečne jedno prišla som tam študovať, užívať si krásne roky a nie upratovať a hnevať sa na neporiadok v chodbičke
@nikpa no my sme boli 4 izby na jednu kúpeľňu a wc a mali sme napísaný rozpis kto upratuje kedy čo a dokonca sme to odskrtavali 😂
@patulka410 wow, to už asi bola iná diagnóza 🤢🤮
@kiwi3 dennodenné detailné upratovanie sme tiež nerobili ale zubnú pastu umyť z umývadla, vybrať vlasy z odtoku a umyť po sebe riad bol základ ktorý dodržala každá aj počas skúškového 🙂 akurát po oslave po skončení skúškového sme si robili výnimku 😃
Kamarátky na byte mali podobný problém, 4poriadkumilovné a jedna tak lenivá že až, riady po sebe neumyla a keď nemala z čoho jesť tak používala riady ostatných, posteľ neprezlečená, nonstop rozbombardovaná, špinavé smradlave handry po izbe, celom byte. Narobili s ňou poriadky, urobili týždenný plán upratovania ale aj ten jej museli pripomínať. Oni mali aspoň výhodu že boli vo väčšine.
@patulka410 fuj 🤣🤣🤣🤣 mňa len prekvapuje, že to sa nikto nesťažuje? Ja keď si zaplatím za posteľ, tak nechcem dostať od niekoho svrab alebo niečo iné 🙄
@uglybetty1234 ja som žila s 15 chlapmi na dome na jednej brigáde v zahraničí a poviem ti, že tam som tiež všeličo zažila 😂 kuchyňa bola v takom stave, že tam sa neodvážila nikdy nič uvariť - mikrovlnka, rúra hnus. Umývačku riadu pokazili. Ale našli sa tam aj normálni.
To máš proste o ľuďoch. Niektorým nezáleží na tom ako ich prechodné bývanie vyzerá (internát, privát, ubytovňa), lebo to neberú ako ich domov.
To za toľko rokov na VŠ si si nenašla žiadnu kamarátku s ktorou by si mohla bývať a vyhovovali ste si vlastnosťami?
Pozametať každý druhý deň? Akože je mi ľúto, že si vychystala veľké bordelárky, ale nevidela som, aby niekto každý druhý deň zametal. Tak len či náhodou ty nemáš extra veľké nároky.
Mňa toto neprekvapuje, v bývalej práci samé dospelé ženy matky,keď človek videl čo po sebe dokážu zanechat v kuchynke....nezriedkavo neumyte šálky na stole s plesňou na caji...
Nikdy sa mi take nieco nestalo, od prveho rocnika sme byvali spolu 4 kamaratky co sme si rozumeli a aj sme sa tak vzdy nahlasili na bunku. A od 4.rocnika som uz byvala s terajsim muzom (nacierno) nahlasili sme sa dve baby a dvaja chalani a potom sme sa prehodili, boze to boli casy 😍
Ja by som sa si odstahovala, to by mi dost tak uberalo na kvalite zivota, mat okolo seba bordel.
Ja som na jednom intraku mala spolubyvajucu, co mala asi 170kg. Nezmestila sa do tej vanicky co sme tam mali tak sa proste tyzden neumyvala. Ale podla toho ako smrdela je mozne, ze sa ani doma cez vikend neumyla. Kupila si 20 rozkov, 15 zjedla a 5 hodila za stol, lebo... no vlastne neviem preco. Na druhom intraku som mala potom spolubyvajuce za odmenu, chvalabohu. Cistotne, vonave baby 😁
fuuuh aj ta uplne chapem :D nebyvala som na intraku ale po podnajmoch... kazdy rok niekde inde (lebo som odmietala platit cez leto ubytko) akoze tolko spindir, co som stretla.. ja som odmietala chodit do kuchyne, lebo aj ked som si chcela navarit, najprv som si po nich musela umyt hrnce..taniere... no hnus.. neskor som to riesila vlastnym priborom/hrncom, ktore som si po umyti brala vzdy do izby :D raz jedna z nich mi napisala spravu, ci si moze pozicat hrniec (bola som ten tyzden prec) a i ked som upozornila, aby ho po pouziti umyla a vratila... tak ona si navarila, zjedla a co jej ostalo dala v hrnci do chladnicky, a potom na to samozrejme zabudla, sla na vikend domov... nechala to splesniviet tam, ja som sa vratila na byt a kukam ze wtf.... s drzostou mi povedala, ze ak ho potrebujem nech to jedlo vyhodim a umyjem...
to kolko vlasov nechavali na hrebenoch v kupelni... zafliaskane umyvadlo, nesplachnuty hajzel... ani nevravim :D
akoze posledny rok som byvala s chalanmi a to musim povedat bolo top ubytko, chlapci poriadkumilovni, sikovni od vtedy keby musim, tak uz len s chalanmi byvam 🙂 tych mamky naucili ako sa starat o domacnost :D a aj ked som im za nieco vynadala, nerozplakali sa, do vecera sme aj zabudli za co a zabavali sa dalej :D
Mala som spolubývajúcu bordelárku, hoci to nebolo na internáte. Moju sestru. 18 rokov spolu v detskej izbe. 😏
Mala som aj ja prasce namiesto spolubyvajucich. Fuj hnus. Jedna si bezne okadene tangace nechavala na stole. Druhej plesnivelo vsetko,co nedojedla a mala to tam aj dva tyzdne az mesiac. O umyti umyvadla alebo zachodu som mohla len snivat,toho sa nechytili a odpadky odmietali vynasat. Kadeco som pozazivala nielen na intraku,ale aj na brigadach a v podnajme a uz ma asi nic neprekvapi.
@tosomja no tak ono vieš. Jednak chodila každý víkend domov (čo ja dvakrát do roka ) ,takže som bola rada,že som tam sama a jednak ... No čo prídem ? Dobrý deň,moja spolubývajúca smrdí a hádže si zablatene topánky na mokré prádlo ? 😂 Ale najväčší gól bol ,keď prišla po jednom víkende s prsteňom (bola u priateľa,s ktorým sa zoznámila nejaké tri mesiace dozadu ) . A ja zo žartu ...čo si zasnúbená ? ( V tom čase som ja mala priateľa 5 rokov ) ...a ona mi na to : no hej a ty ? Ja som skoro spadla z nôh a ani po 8 rokoch po tom na ten jej výraz nezabudnem 😂 tak si vravím.... Čistota nie je všetko ...ani výzor ...ani povaha ...na ničom nezáleží 😂😂
Neni cudo ked doma nemusia nic robit a este len pride nova generacia deti ,ktore su vedene k tomu ze im nikto nebude kazit detstvo upratovanim.Vo vela diskusiach su tu mamicky co sa vyjadria ze deti su neni tvoji sluhovia aby ti upratovali domacnost..tak potom to tak aj vyzera ked opustia tie super maminky 🙈🙈
@hipuska Ja som na výške spoznala/mala naozaj veľa dobrých kamarátok, aj spoluziacok aj báb cisto na party, ale spolubývajúcu som chcela mat neutrálnu, aby som si na izbe vedela oddýchnuť, lebo byvat s niekym a stretnúť sa v škole, na káve, na prednáške je 100 a 1
Na intrakoch som vychytala dobre spolubývajúce, aj take, čo trávili noci u frajerov, aj take čo mali rozvrh len do stredy…ale hardcore nastal v prvom zdieľanom byte, 1 chalan a jedna baba. Prisaham tam upratali podľa mna len vtedy, keď som prišla na obhliadku bytu😁😁😁 po mesiaci mi to už vyslovene začalo vadit(hlavne kupelne a kuchyna-sporák a riad) tak začali výmeny názorov a po polroku som za seba našla náhradu a odišla, bol to jeden veľký grc
Bývalá som s mojím najlepším kamarátom 2r, ten chalan za 2r v tom byte ani dlážku neumyl.
On si sem tam svoju izbu upratal a to bolo celé.
Smeti nevyniesol, vzdy ich dal na balkón a s tým to skončilo. Pre zachovanie nášho priateľstva som sa odštartovala.
Zivot na internate. Ja som mala spolubyvajucu co jedla vlassky salat nechtami. Chapaj, dlhymi umelymi si to naberala. Mna neprekvapi nic 😂
Ale realne si myslim, ze baby su vacsie prasce ako chlapci.