Mali sme autonehodu, v ktorej sme ako poškodení

21. apr 2024

Ahojte, prosím Vás mali sme autonehodu v ktorej sme ako poškodený. Vodič druhého vozidla nám nedal prednosť narazili sme do neho a následne sme skončili v priekope. Predpokladáme,že auto bude totálka.

Chcem sa spýtať, keďže v tej chvíli sme boli po nehode všetci vystrašený a nevedeli sme co a ako. Tak, policajti spísali záznam o nehode, príde nám domov poštou nejaká kopia alebo záznam toho co oni spisovali, pripadne to aký,,trest" dostal vodič? Pretože na mieste mu nedali ani pokutu ani vodicak nezobrali, aspoň o tom nevieme. V poisťovni nám pani povedala ze

Pripadne ak by mal niekto skúsenosť, na čo máme nárok, na čo si dať pozor bola by som vďačná 🙏❤️

doriiis
21. apr 2024

Čo vám povedali v poisťovni?

sasa1310
21. apr 2024

poštou ti nepríde nič. Kontaktuj vinníka nech ti povie číslo poistnej udalosti a s tým treba ísť do autorizovaného servisu, poprípade s tým číslom budeš kontaktovať jeho poisťovňu, aby ti povedali, kedy prídu na obhliadku tvojho vozidla (možno nebude treba, ak boli súčinní policajti) a do tvojho servisu sa objednaj.
P. S. Prídavné mená množného čísla sú vždy s mäkkým i

minenkak
21. apr 2024

Ak máš v poistke zaplateného právnika, nech to rieši on

doriiis
21. apr 2024

@minenkak ..a načo jej akože bude právnik?

minenkak
21. apr 2024

@doriiis bude to riešiť za ňu,je to normálne,vyrieši všetko,my to máme a nahlásim,len čo sa stalo a vyrieši všetko

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak a načo to má riešiť z jej poistky? Veď ona nemusí mať ani havarijnú v tomto prípade. A čo akože bude riešiť právnik? Veď to je jeden telefonát a návšteva servisu. Nič viac

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 pýtam sa ,dá sa to aj takto vyriešiť,veľa nehôd už sa berie,že je spoluúčasť oboch strán

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak spoluúčasť? Načo má ona niečo platiť a riešiť cez svoju poistku, keď v úvodnom príspevku píše, že sú poškodení? Nepíš takéto veci, lebo ju len domotáš ešte viac

doriiis
21. apr 2024

@minenkak ...vyhodené peniaze .To radšej si pripoistiť totálnu vlastnú škodu a a autorka by si mohla uplatniť totálnu vlastnú škodu zo svojej poistky

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 nevieš ako polícia vyhodnotila nehodu,ona sama píše ,že nemajú nič a je zmätená,mne pri poškodení môjho auta,kde moje auto bolo zaparkované ,bola ponúknutá táto možnosť a vyriešili mi všetko len mi bol nahlásený termín kedy mám prísť do servisu,tak píšem moju skúsenosť

minenkak
21. apr 2024

@doriiis však to je podľa normálne mať v poistke,vlastnú škodu poistenú,ja neviem,čo má kto v poistke

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak akože neviem? Však píše, že sú poškodení. A nepíše, že nemajú nič. Majú správu o nehode. Či čo by si ešte chcela? V tej správe je napísané kto bol vinník.

autor
21. apr 2024

@sasa1310 To poistenie sme nahlásili, to vieme.
Ps. pravopis ovládam ;) je to vinník verzus poškodený 🙂 jednotné číslo, myslela som to tak, že v tej udalosti. Takúto radu som, ale nepotrebovala.

doriiis
21. apr 2024

Nie,autorka....o tom,aká pokuta a prípadne aký trest stihne vinníka ti nikto nič nepošle.Nie je to tvoja vec.Teba má zaujímať teraz iba jeho poisťovňa a PZP

sasa1310
21. apr 2024

a kde máte auto? Ak je všetko nahlásené v poisťovni, tak už nič neriešiš. To číslo poistnej udalosti povieš len v servise kde ti budú auto opravovať.
Sme poškodený a sme vystrašený - tam máš 🙂 nič v zlom

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 napísala som ,že ak má v poistke právnika môže to on riešiť, neviem čo sa ti na mojej rade nepáči ,že ty to nechápeš je tvoja vec nie moja

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak akurát, že ona toto nerieši cez svoju poistku, ale cez PZP vinníka

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 napísala som radu ,môže sa to riešiť aj cez svoju poistku a poisťovňa si to vyrieši ďalej

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 ak to má,nič iné,môžme ísť takto aj do zajtra ak máš čas

doriiis
21. apr 2024

@sasa1310 ....v tomto má
@minenkak pravdu.Ak by mala vo svojej poistke niečo,čo by mohla uplatniť aj v tomto prípade,tak by si to aj uplatniť mala

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak kokos a načo by to robila? Väčšinou je pri havarijných poisťovniach spoluúčasť, ktorú by zbytočne platila. U mňa je to 170 eur napríklad.

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 170€znamena co,mi vysvetli

sasa1310
21. apr 2024

@doriiis ja mám spoluúčasť pri havarijných poistkách 170 eur na každej. Načo by som to platila, aby som si uplatnila niečo, čo budem mať uplatené z PZP vinníka. Ja si napr. uplatňujem aj náhradné vozidlo vždy z PZP vinníka. Moju poisťovnu nikdy neriešim. V tomto prípade by malo ísť všetko hladko, nakoľko "nehodu" riešila polícia.

autor
21. apr 2024

@sasa1310
@doriiis zabudla som to dopísať. No ide o to, áno volali sme do nasej poisťovne, tam nám pani povedala, že to sa bude všetko riešiť z poisťovne vinníka. Takže, on nám dal číslo poistnej udalosti, ma allianz a keďže to bol Čech, kázal nám volať do slovenskej allianz. Tam sme všetko nahlásili, čo sa pýtala. A ide o to, že po nehode nás sanitka na mieste nevyšetrila a večer sme išli s bolesťami na pohotovosť, takže nám pani z poisťovne kázala, že to máme nahlásiť aj na polícii. Lenže nevieme,že kde. To stačí v našom meste? Nevieme ani číslo nehody alebo čo. Preto sa pýtam, či niečo príde, že by sme to potom na základe toho nahlásili.

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak nevieš čo je spoluúčasť pri havarijnej poistke? Tak potom sem ani nepíš.
Keď chcem riešiť opravu svojho auta cez havarinú poisťovnu, vtedy je moja spoluúčasť 170 eur, ktoré musím vždy zaplatiť a zbytok opravy je uhradené z havarijnej

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 a píšem ,však mi vysvetli, všetko

sasa1310
21. apr 2024

@minenkak naštuduj si

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 prečo mám študovať ,však si ma začala poučovať,tak pokračuj

sasa1310
21. apr 2024

Nie, nepríde vám nič. Všetko máš napísané v správe o nehode. S tým papierom ty teraz všetko vybavuješ a s číslom poistnej udalosti. A keď potrebuješ ísť na políciu, tak s tým papierom a lekárskou správou vo vašom mieste. Kde máte auto?
Číslo nehody neexistuje. Teba musí zaujímať iba číslo poistnej udalosti a tvoj jediný doklad je správa o nehode + teda už aj lekárska správa

minenkak
21. apr 2024

@sasa1310 kľudne mi vysvetli tu spoluúčasť,to znamená keď ty spôsobis nehodu,tak platíš tu určitú sumu