Ahojte, prosím Vás mali sme autonehodu v ktorej sme ako poškodený. Vodič druhého vozidla nám nedal prednosť narazili sme do neho a následne sme skončili v priekope. Predpokladáme,že auto bude totálka.
Chcem sa spýtať, keďže v tej chvíli sme boli po nehode všetci vystrašený a nevedeli sme co a ako. Tak, policajti spísali záznam o nehode, príde nám domov poštou nejaká kopia alebo záznam toho co oni spisovali, pripadne to aký,,trest" dostal vodič? Pretože na mieste mu nedali ani pokutu ani vodicak nezobrali, aspoň o tom nevieme. V poisťovni nám pani povedala ze
Pripadne ak by mal niekto skúsenosť, na čo máme nárok, na čo si dať pozor bola by som vďačná 🙏❤️
poštou ti nepríde nič. Kontaktuj vinníka nech ti povie číslo poistnej udalosti a s tým treba ísť do autorizovaného servisu, poprípade s tým číslom budeš kontaktovať jeho poisťovňu, aby ti povedali, kedy prídu na obhliadku tvojho vozidla (možno nebude treba, ak boli súčinní policajti) a do tvojho servisu sa objednaj.
P. S. Prídavné mená množného čísla sú vždy s mäkkým i
Ak máš v poistke zaplateného právnika, nech to rieši on
@sasa1310 nevieš ako polícia vyhodnotila nehodu,ona sama píše ,že nemajú nič a je zmätená,mne pri poškodení môjho auta,kde moje auto bolo zaparkované ,bola ponúknutá táto možnosť a vyriešili mi všetko len mi bol nahlásený termín kedy mám prísť do servisu,tak píšem moju skúsenosť
@sasa1310 To poistenie sme nahlásili, to vieme.
Ps. pravopis ovládam ;) je to vinník verzus poškodený 🙂 jednotné číslo, myslela som to tak, že v tej udalosti. Takúto radu som, ale nepotrebovala.
Nie,autorka....o tom,aká pokuta a prípadne aký trest stihne vinníka ti nikto nič nepošle.Nie je to tvoja vec.Teba má zaujímať teraz iba jeho poisťovňa a PZP
a kde máte auto? Ak je všetko nahlásené v poisťovni, tak už nič neriešiš. To číslo poistnej udalosti povieš len v servise kde ti budú auto opravovať.
Sme poškodený a sme vystrašený - tam máš 🙂 nič v zlom
@doriiis ja mám spoluúčasť pri havarijných poistkách 170 eur na každej. Načo by som to platila, aby som si uplatnila niečo, čo budem mať uplatené z PZP vinníka. Ja si napr. uplatňujem aj náhradné vozidlo vždy z PZP vinníka. Moju poisťovnu nikdy neriešim. V tomto prípade by malo ísť všetko hladko, nakoľko "nehodu" riešila polícia.
@sasa1310
@doriiis zabudla som to dopísať. No ide o to, áno volali sme do nasej poisťovne, tam nám pani povedala, že to sa bude všetko riešiť z poisťovne vinníka. Takže, on nám dal číslo poistnej udalosti, ma allianz a keďže to bol Čech, kázal nám volať do slovenskej allianz. Tam sme všetko nahlásili, čo sa pýtala. A ide o to, že po nehode nás sanitka na mieste nevyšetrila a večer sme išli s bolesťami na pohotovosť, takže nám pani z poisťovne kázala, že to máme nahlásiť aj na polícii. Lenže nevieme,že kde. To stačí v našom meste? Nevieme ani číslo nehody alebo čo. Preto sa pýtam, či niečo príde, že by sme to potom na základe toho nahlásili.
Nie, nepríde vám nič. Všetko máš napísané v správe o nehode. S tým papierom ty teraz všetko vybavuješ a s číslom poistnej udalosti. A keď potrebuješ ísť na políciu, tak s tým papierom a lekárskou správou vo vašom mieste. Kde máte auto?
Číslo nehody neexistuje. Teba musí zaujímať iba číslo poistnej udalosti a tvoj jediný doklad je správa o nehode + teda už aj lekárska správa
Čo vám povedali v poisťovni?