Ahojte, keby ste bezdetné, nemali by ste problém nadviazať kamarátstvo s nejakou mamickou? Som mladá mamička, skoro všetky baby v mojom okoli sú buď študentky alebo pracujú, a mne je vlastne blbe sa snažiť nadviazať kontakty s nemamičkami a zas mamičky sú odo mna o dosť staršie a to mi je tiež blbe a tým pádom nemám kamarátky a je mi to ľúto.. veľmi by som chcela mat aspoň 1 kamarátku a príde mi, že všetky ženy ma len odbiju a nedokážem sa s nikým skamarátiť
A preco je ti blbe sa nerozpravat s mamickami, lebo su starsie? Ako .neviem..ja som sa nikdy nekamaratila s ludmi podla veku, ale podla toho, ci sme si sadli ludsky bez ohladu na vek, ale to nezistis, kym nezacnes komunikovat..
V praci mam kamosky, ktore su odo mna ovela mladsie a rozumieme si skvele a to nie su ani mamicky.. a sama som mala kamosku, kamosovu mamu, ktora bola odo mna o 20rokov starsia a skvele sme si rozumeli.
Ja som ako bezdetna mala kamosku mamicku, ale uprimne som obcas nase stretnutia vytrpela😀predsa lwn ako bezdetna som mala ine zaujmy ako vysedavat na ihrisku. Druha vec je, a tu teraz ako zena na materskej lepsie chapem, ze zena na materskej nema vela tem na rozhovor, ako su deti😀 cize aj kvoli tomu by som si twraz priala mat kamosky s detmi, ale naopak mam same bezdetne, ktore musia trpiet mna😀
No ja som mala kamosky, ale tym ze mam deti a oni nie, tak je to uz take zvlastne, ze v podstate nemame o com.moc, kazdy sme inde. Ja bybsom kludne brala kamosku mamicku aj starsiu, vsak no a co. Len ru kde byvam neni moc mamiciek a dako som si s niektorymi nesadla- iny styl vychovy, inak traveny cas ,ine zaujmy, iny slovnik
Ako bezdetná sa tiež nekamarátim s nikým, kto má deti. Nejde ani tak o odlišné záujmy, skôr mi to veľmi ničilo chrup. Mám totiž tendenciu nič nehovoriť do niečích výchovných metód a potom iba škrípem zubami. U zubára by som sa nedoplatila.😅
Myslim, ze viac spolocneho najdes so starsimi mamickami, nez s bezdetnymi rovesnickami. Bezdetne riesia veci, ktore tebe ako mamicke mozu prist uz smiesne a bezvyznamne, proste dusevne si prirodzene niekde inde. V dospelosti sa vekovy rozdiel uz dost stiera a s mamickami akehokolvek veku najdes milion tem. Ja som si na ihrisku vzdy dobre pokecala aj s babickami, dokonca omnoho lepsie, lebo uz mali nadhlad, odlahcenie a pokoj, ktore mlade poplasene baby nemaju.
s bezdetnymi si nemám čo povedať, sú úplne inde..S mamičkami na MD, čo riešia iba deti tiež veľmi nie, vyhľadávam podobne nastavené ženy, ako som ja- teda pracujúce mamičky na materskej dovolenke, ktoré sú duševne a názormi presne tam, kde ja ☺️✌️
Ja zase ako bezdetna nemam problem s kamaratmi s detmi a rada s nimi travim cas a aj sa mame o com porozpravat - a nie len o detoch. Cize z mojho pohladu v tom nevidim problem 🙂
Ja som ako prvá mladá otehotnela spomedzi kamosiek. Keď som porodila tak som už nemala žiadne. 😉😂😁 Aj tak mi ich nebolo treba lebo počúvať že som si pokazila život keď som si nechala dieťa alebo ake sú unavené s práce nič nestíhajú ma moc nebavilo vždy som si pomyslela no počkaj keď budeš mať svoje dieťa 😉😉 Ale mam nové maminky tak super máme sa rozprávať stále o čom. 😉
asi mala. A to z toho dôvodu, že spoločné záujmy tam asi nejaké nebudú. Slobodné majú iný životný štýl, iné témy na rozhovor a pochybujem že by ich bavilo počúvať o dieťati a pod.
a vek by som vôbec neriešila. Buď si sadnete alebo nie.
Prečo ti je blbé sa skamaratit aj so staršími?? Ja mam 30, mam dve deti s ktorými chodím samozrejme von! Chodila som s jednou co sme sa poznali dlhšie a mame rovnako staré deti, ta ma zoznámila so svojimi kamoškami, ja zas ju so svojimi a teraz nás je toľko, že už nám hovoria mafia a keď prídu všetky s deckami, tak problém mame nájsť to svoje medzi toľkými! A vekovo sme od 20 do 40 rokov a rozumieme si všetky, a ten cas aj rýchlejšie ubehne, keď máš s kým sa aj porozprávať a nie len s deťmi v kuse
Praveze ja som mala spoluziacku na vyske, ktora v 3. rocniku otehotnela. Dovtedy sme sa kamosili skor tak povrchne a zblizili sme sa, az ked mala maleho. Ja som mala vzdy rada male deti a rada som za nimi chodila. Isli sme aj na ihrisko, bola som aj na karnevale v skolke 🙂 A popri tom sme preberali kadeco, vobec nie len deti, stali sa z nas kamosky na cely zivot. Teraz ma ona 20 rocneho, ja 2.5 rocneho a stale mame o com.
myslím že áno...
Ja by som mala problem. Ked som bola bezdetna, prekazali mi deti.. nikdy som sa nedokazala rozplyvat nad nejakym dietatom, prekazalo mi, ze deti vrieskaju a neposluchaju, ze sa v podstate ti rodicia stale musia prisposobovat detom. Doteraz nejako nemusim cudzie deti.
Ked som otehotnela, byvali sme v zahranici a nemala som tu nikoho znameho. Ako mi dieta rastlo, casto sme sa nahodne stretavali tie iste mamicky na ihrisku a nejako spontanne sme sa dali do reci... nie je nic jednoduchsie, ako nadviazat kontakt s niekym cudzim prostrednictvom dietata. A ak je zena na materskej, je to o to jednoduchsie, pretoze v podstate vsetky zeny na MD prezivaju to iste a maju sa o com bavit.
Nase deti uz rastu, tiez si rozumeju a zahraju sa spolu, my pokecame na kave. Vekovo a narodnostne sme roznorode. Akurat toho casu je dost malo, kedze uz vsetky pracujeme.
Ja som mala deti dosť skoro a všetky kamošky mamičky mám staršie, niektoré aj o viac ako 10 rokov 🙂 nevidím v tom žiaden problém
No taká je žiaľ realita. Ja som v mojom okolí medzi kamarátkami jediná, ktorá má deti a ako sa narodili tak sa vidime asi tak do roka pomaly (aj menej), lebo bezdetné majú úplne iné záujmy.
Takže som si hľadala okruh nových známych, s ktorými sa stretávame na ihriskách atď.
Tak pokúsiť sa.o.to môžeš, ale moc úspechu v tom nevidím.
Ale keď nevyskúšaš, nebudeš vedieť.