Ahojte,
Často sa mi stáva, že mám silné predtuchy alebo intuície, ktoré sa nakoniec ukážu ako pravdivé. Niekedy cítim, že sa niečo stane, alebo že mám niečo urobiť či naopak sa niečomu vyhnúť. Zaujímalo by ma, či má niekto z vás podobné skúsenosti.
Myslíte si, že intuícia je niečo, čomu by sme mali dôverovať? Alebo je to len náhoda a hrajú sa s nami naše podvedomé myšlienky? Máte nejaké príklady, kedy vám intuícia pomohla alebo vás pred niečím ochránila?
Rada si prečítam vaše názory a skúsenosti! 😊
@martinmmartin a aj keby sa ich splnilo 50%, je to stale malo na "paranormalne" tvrdenia. Ale samozrejme kazdy sa rozhodujeme rozumovo, citovo a plus akysi nas "siesty zmysel" (pocit, intuicia). Problem je v tom, ze nasledne nie vsetky tieto rozhodnutia vieme vyhodnotit, ci boli (aspon pre nas) uspesne, lebo nevieme ako by sa vsetko vyvinulo v pripade opacneho rozhodnutia. Svet nie je cierno-biely a nic nie je 100% -ne (OK, tak maloco je 100%-ne).
ako kedy... niektorí by sa ale mohli začať riadiť aspoň zdravým rozumom, to by bolo prospešnejšie 😁
Riadim sa z veľkej časti pocitmi, môžeme ich nazvať asi intuíciou, ale tie sú založené na skúsenostiach, takže väčšinou nie je ťažké odhadnúť kto je aký človek, či ako situácia dopadne, keď sa zachovám tak alebo onak, preto mi to nepríde ako nič zázračné... a tiež človek nikdy nevie, či by to nedopadlo ešte lepšie alebo úplne inak, keby spravil niečo iné...
Ano, davam na svoju intuiciu.
Je dokazane, ze aj sestricky maju intuiciu, kuknem na pacienta od dveri a vidim, ze nieco neni ok, a to som este ani tlak nezmerala.
@lenuskalenuska22 jasné že áno. Intuícia a tie obrazy, idú z tvojho srdca , od tvojej duše . Mala by si to ešte posilniť a určite sa tým riadiť, povedie tá to. Nerozumiem aj otázke, ako nemôžeš vedieť takú základnú vec? Riad sa srdcom, to otvorí všetky brány a zámky. ❤️
Castokrat byva intuicia zamienana s "kvalifikovanym odhadom"... proste ak si v niecom dobra a mas bohate skusenosti, vies castokrat "odhadnut"... a spravne... co mas spravit (obchodnik cuch na dobry biznis, HRista ci psycholog na ludi apod)...
@lenuskalenuska22
Ú mňa ti boli sny....snivali sa mi rôzne veci, ktoré sa po čase stali skoro presne tak ako vo sne. Nešlo o hlúposti ale o dôležité udalosti v mojom živote. Netvrdím, že každý sen musí niečo znamenať, no môžu nám niečo naznačovať, alebo nás aj varovať pred niečím
Áno, občas sa to možno vyplní, ale to je fakt veľmi malé percento. A predsa si nemyslím, ž mám nejakú špeciálnu schopnosť, lebo je to jednoducho blbosť. 😀 Náhody existujú, stáva sa to.
Netreba si mýliť intuíciu s impulzivitou. Ľudia sa často rozhodujú impulzívne, na základe pocitov a označujú to pojmom intuícia. Podľa mňa skutočná intuícia je, keď si tvoj mozog urobí skratku - kdesi na pozadí vyhodnotí dostupné informácie a vyhodí ti výsledok bez toho, žeby sa obťažoval s vysvetľovaním. Tieto "predtuchy" zvyčajne vychádzajú a dajú sa spätne zanalyzovať.
@lenuskalenuska22
Ahoj, úplne rozumiem, o čom hovoríš! Aj ja často zažívam situácie, keď mám silný pocit, že niečo bude tak, ako cítim – a väčšinou sa to naozaj naplní. Myslím si, že intuícia je niečo veľmi dôležité a že by sme ju nemali podceňovať.
Napríklad raz som sa rozhodovala, či prijmem pracovnú ponuku, ktorá vyzerala na prvý pohľad výhodná. Niečo mi však hovorilo, že to nebude správna cesta. Nakoniec som ju odmietla – a o pár týždňov som zistila, že tá firma mala veľké problémy.
Podľa mňa intuícia vychádza z našich podvedomých skúseností, ale tiež môže byť akýmsi "signálom", ktorý nám pomáha robiť správne rozhodnutia.
Inak, našla som dobrý článok o intuícii, možno by ťa zaujal. Je na tejto stránke: https://www.vestenie24.sk/blog-vestcov/siesty-z.... Držím ti palce, aby si svoje intuície vždy správne pochopila a nechali ťa viesť tým správnym smerom! 😊
Kukas sa na to "potvrdzovacou optikou" ( Confirmation Bias)
Cize mas za den 1000 predtuch a 4 z nich sa splnia do bodky.
Ty si zoberies tie 4 a budes si mysliet ze wow aky zazrak aka som super medium. A kazdemu v okoli porozpravas aka super nahoda kuzelna sa ti stala....
A 996 z nich akokeby sa nestalo do sekundy zabudnute tak ze ani ty nevies ze vobec nieco bolo.