Ahojte . Snad si najdete chvilku casu na precitanie. Neviem ci ste sa uz niektora s tymto stretli ale skusim. Mam male sebavedomie. Neverim si porovnavam sa . Vycitam si chyby ze mam napr. velky nos hanbim sa a radsej velmi tvar neodhalujem a som aj rada ze tieto ruska . Vytvorim si plan na nasledujuci den som pevne rozhodnuta ze pojdem tam a tam urobim to bez strachu a zrazu rano noveho dna mi napadaju myslienky ako sa moze vsetko pokazit a velakrat zrusim plany a nejdem nikde potom si to vycitam a takto stale dookola . Stretli ste sa niektora s tymto prosim ? Dakujem za odpovede .
treba si to v hlave prestavit: ano, moze sa nieco pokaslat, tak sa pokasle a ja si to vyskusam ake to je ked sa vsetko kasle. Si tu na tomto svete aby si niektore veci skusala, tak skusaj...
Ja tiez nemam jemny nosik, ale moj nos som zdedila po otcovi a s tymto nosom som to ja. Ak niekomu vadi, nech sa nepozera.
Neber veci tak vazne, ved o nic nejde...
Presne ako hovori @0silvia0, treba ist a skusit, aj ked sa bojis. Nemusis si davat za ciel, ze to urobis bez strachu. Urob to so strachom, ale urob. Urobit nieco napriek strachu, odvazit sa a skusit, je jeden z najlepsich posilnovacov sebavedomia, bez ohladu na vysledok. Aj ked to nevyjde, vzdy si budes moct na sebe vazit tu odvahu, ze si skusila.
Skus na nasledujuci den stanovit maly plan.
A aj ked budes mat z neho rano stres, povedz si, ze ides. Nech sa stane cokolvek.
A na 99,9% to dopadne dobre a pojde to jednoducho a hladko. Vratis sa domov s kuskom sebavedomia, spokojna a hrda, ze si to zvladla.
Stanovis si na druhy den zas nieco mensie. A takto to pojde, ze budes robit zlozitejsie veci, ani nebudes chapat, co sa ti na nich zdalo komplikovane.
A pred vecami, ktore som nikdy este nerobila, mavam stresa obavy aj ja. Ist nieco vybavovat, co som este nevybavovala, atd.
Ale proste idem. Popytam sa. Niekde poradia, inde pozeraju, ze akoze toto a hento neviem. Citim sa blbo, ale nech. Lebo s kazdou info som mudrejsia.
Ked som takto obiehala banky kvoli novemu uctu, tak som prisla ako nepopisany cisty list papiera. V tych prvych sa ma pytali: a chcete aj toto? Aj hento? A ja reku, netusim co to je. Tak vysvetlili. Porobila som si poznamky.
V poslednych bankach som uz prisla, sadla, odlozila kabelku, prehodila nohu cez nohu, vytiahla blok a pero a spovedala ich ako profik. 🙂
Dokonca si mysleli, ze som mysteryshopping, aby som testovala pripravenost a spravanie pracovnikov.
Vobec nevadi, ak sa bojis, stresujes. Nie si jedina. 🙂
Neveríš si a tým pádom si to znegujes a nikam nejdeš.Myslis veľmi negatívne.Iba ty to vieš zmeniť možno sa podarí možno nie, možno sa strapnis možno spoznať super ľudí...najhoršie je zostať na mieste a nevykrocit z komfortnej zóny a porovnávať sa s ostatnými.Kazdy človek denne zažije stresové nepríjemné veci , ale o tom je život.
Pomohol by Ti psychológ.Mozno máš úzkostné stavy miernu depresiu a to Ti nedovolí to prekonat
Sebavedomia mám dosť ale stavy vela plánov a realizácia nikde poznám. Funguje mi jednoducho zakázať si na tú chvílu než začnem niečo robiť myšlienky ktoré ma nabádajú že by bolo lepšie robiť niečo iné alebo nerobiť vobec nič. A keď už s niečím začnem, potom nezostáva nič iné len pokračovať. Doležité je prekonať tú počiatočnú nechuť.