Malé a zlaté domáce zvieratko

20tatianas
11. apr 2014

Chcela by som kupit nejake zvieratko ktore je male zlate a chlpate ...malo by byt pritulne zit v klietke a rado vyuzivat gulu do ktorej ho dam a moze sa kotulat po byte - nieco ako vychadzkova gula 🙂 nemate nejake navrhy??? Samozrejme nesmie vadit malemu babatku 🙂

silaviat
11. apr 2014

v guly sa moze kotulat akurat tak skrecok ... inak male chlpate a v klietke je zajac,skrecok,potkan mys a morske prasa... este fretka ale ta nieje vhodna k malym detom ...

janulabb
11. apr 2014

prítulné a k deťom, zajačik. Mali sme dvoch ani jeden z nich nebol úplný mojkáčik, ale za to neublížili nikdy ani omylom 🙂 škrečok je blbosť podľa mňa

horana
11. apr 2014

He he, niekto tu moc pozeral Bolta. 😀 Ako skrecok Bizon nebol uplne realna postava, ako mala som chovala skrecky, ale toto nie je pre ne typicke. Ani pre ziadneho ineho maleho hlodavca.
Pritulne su napr. potkany, ale mnohi maju predsudok kvoli ich lysemu chvostu. Su ale inteligentni a dokazu zit na cloveku, daju sa vycvicit. Dalsi typ je osmak degu.
Zajovia su milucki ale nie uplne kontaktni, neinteraguju az tak, skor pet na pucenie obcasne, detto morcata.
Mysky a skreckovia su tiez fajn, nieco medzi, ale iste chovatelske skusenosti su dobre aby clovek porozumel ich charakteru.
Kazdy hlodavec ale potrebuje aj urcitu uctu, nie su to zive hracky pre uplne babo.

adina12
11. apr 2014

tak do tej gule naozaj asi iba skrecok, ja som mala v detstve najprv skrecka a potom 12 rokov kralika, cize az do dospelosti 🙂 Kralika sme mali taky zakrsly druh, takze nebol velmi velky, nekusal, neskriabal (len ked sme isli k veterinarovi 🙂 )

klaudia_8
11. apr 2014

Tak my máme zajka, málo ľudí o tom vie, ale zajkovia sa dajú naučiť 🙂
Ten náš chodí na záchodík (ako pre mačku), behá si po byte, spí na posteli, rád sa príde pomaznať a keď nehladkáme tak nasilu pchá hlavičku pod ruku a keď to nezaberie, tak slabo kusne 😀 ...keď príde niekto domov, tak hneď skúma, že kto je to...vie dať aj pusinku 🙂 povieme, že "daaaaj mi pusu" tak pribehne skočí na ruky a olizuje nám nos...cez deň je pustený aj keď sme mimo bytu, môžeš ho aj zavrieť, nemusíš venčiť keď je zima a prší 😀 ale zase rád je vonku...chodíme napríklad aj k jazeru trebars, dáme deku a zajko si behá kade tade, potom sa vráti, sa z neho smejeme stále, lebo keď ideme von tak berieme aj klietku(má tam vankúš a záchod) a on sa nechce vyčurať do trávy ale rýchlo uteká do záchodu 😀

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hyta
11. apr 2014

No tuším najlepšie by tvojim všetkým požiadavkam zodpovedal dáky plyšáčik.

jalucija
12. apr 2014

@20tatianas prosim ta nekupuj si ziadne zviera len preto aby si mala "vychazdkovu gulu"

jana_eyre
12. apr 2014

tamagoci ;)

silvapokorna
12. apr 2014

@jalucija šupni tam plyšáka, alebo niečo látkové, čo sa dá vyprať. nebude mu guľa vadiť a bábo sa tiež može s ním pohrať. bude to nenáročné, nič to nezje, očkovať to netreba a ešte to možeš aj do práčky hodiť. 😀

silvapokorna
12. apr 2014

@jana_eyre tak na tamagoči som úplne zabudla. dobrý tip. 😀 😀 😀

horana
12. apr 2014

@klaudia_8 Super ze mate tak sikovneho zajacika! 😵 Niektore veci sa mi sice ako niekomu kto ich tiez choval ani verit nechce a vyznievaju az moc "pozitivne", napr. to spanie na posteli, jednak pri vsetkej milote co k zvieratkam mam by som si sebe ani detom nedovolila z hladiska hygieny cez den a potom oni v noci su aktivni a tak by skor behali po hlave. Ze je pusteny po byte, tak ho mate bud super usposobeny ze neprehryza veci, alebo je uz starsi zajo... Na zachod sa da naucit, to je fakt, aj hladenie ze si chodi pre, len aby si ludia nepredstavovali ze je to automatika, ono sa treba patricne venovat, tak cca 4hod aktivneho venovania denne, aby bol takyto, co uz sa pomaly blizi poziadavkam na psa. Na to ma malokto cas...A/alebo zaroven aj utrafit povahu, lebo nebyva to zdaleka typicke.
Velmi vam prajema takehoto zajacika, ide len o to ze ked si to niekto precita, hned si predsatvi ze si nieco take kupi a bude to bez akehokolvek ich pricinenia fungovat takto. Lebo to by muselo byt fest stastie na povahu. A potom sa stava ze tolko zajacikov je odlozenych, vyhodenych, ci inak za zbavenych ked to takto nevystreli. Naposledy mi takto rozpravala mama synoho spoluziaka, ktori ho kupili ako zivu hracku. Skoncil "obeseny" medzi mriezkami klietky. Bolo by to na dlhsie. 🤐

klaudia_8
12. apr 2014

@horana No samozrejme, napísala som, že dajú sa naučiť 🙂 Jasné, aj psíka treba naučiť aj dieťatko treba naučiť, nič tak samo od seba sa nespráva len preto že človek chce... V noci je tiež väčšinou pustený, sa hraje sám ale v peliešku vylehuje, keď veľmi vystrája tak je zavretý a v inej izbe, lebo fakt sa pri ňom nedá spať. Keď niekto nemá čas a chuť venovať sa zvieratku, tak si nemá žiadneho zaobstarať. Viem o čom hovorím, mám v súčasnosti v dočasnej opatere šteniatko vyhodené pred útulkom, ľudská sprostosť 😔 ...

20tatianas
autor
13. apr 2014

@jalucija to o tej guli som napisala preto lebo som chcela vyuzit veci po skreckovi 🙂 ale skrecka uz nechcem lebo to strasne smrdi a uz len preto to podla mna nieje vhodne pre dieta - alergeny a tak 🙂 ...zajac je podla mna skor na vonkajsi chov 🙂 ...

20tatianas
autor
13. apr 2014

@horana ten osmag degu sa mi celkom paci ked budem mat cas skocim sa popytat do zverimexu 🙂 ....inak keby nebol moc vhodny hlodavec rozmyslala.som nad mini yoksirom co poviete? 🙂

lobotienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emayl
Odpoveď bola odstránená
Zobraz