Mal by každý muž vedieť namontovať policu na stenu?

20. jan 2023

Mal by vedieť kazdý muž privrtat policu na stenu? Aj priklepovou vrtackou napriklad do betonu?

bajka16
20. jan 2023

Tak ako sa očakáva od každej ženy že vie variť piecť a upratovať tak ja zas očakávam toto od chlapa.

marianarem
20. jan 2023

Ja mam kolegu a u nich doma to robi jeho zena. Podla mna nie je az take nevyhnutne, aby to kazdy vedel. Spominany kolega vobec neposobi nejako malo chlapsky, rodinu vie zabezpecit prikladne, je super otec a manzel. Ale k takymto veciam nema vobec vztah.

maranta_leuconeura
20. jan 2023

Nie. A ocakavat od zeny ze bude len ona upratovat a varit je tiez podla mna mimo. Mali by sme sa zbavit tychto stereotypov. Vsetko su to veci, co dokazu urobit obe pohlavia, vzdy je len na konkretnom pare, ako sa zariadia. Ja upracem a muz navrta nie preto, ze sme muz a zena, ale ze zhodou okolnosti nam tie veci idu lepsie, ako ked sa vymenime. Co nemusi byt pravidlom.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
20. jan 2023

Nie,nemusi to vediet. To su uz ake kriteria,lebo je to muz? Takisto nie kazda zena ma vztah ku kuchyni a nerobi to z nej zlu zenu.

lucyluska
20. jan 2023

Mal...nemal 🤷🏼‍♀️ keď sme spolu tak si v tom pomáhame. Vieš že v našom byte som prvá vymaľovala spálňu bez jedinej pomoci. Od A po Z, potom som ho učila ako natierať steny...a stropy ostali namna, lebo tak pritlačil ze začali praskať 🤭 tiež sa nenarodil s kladivom a vŕtačkou. Tak keď mu to nejde, hádam je schopní v iných veciach.

sono2
20. jan 2023

Toto je bomba. Ani ja by som nemala vsťah k ničomu. Ale kto by to urobil? Kuchárka, upratovačka? Budem platiť za každú vec doma?
Áno, je to malina a otázka pár sekúnd.

lenuska9999
20. jan 2023

Nie , sú to podľa mňa zastarale názory. Muž nemusí byť robotník, robiť remeselné práce atď. Má sa postarať o rodinu to áno. A hlavou človek zarobí viac ako rukami

thoughtfulweirdo
20. jan 2023

Každý dospelý bez ohľadu na pohlavie by mal byť ochotný sa to v prípade potreby naučiť (ak to fyzický stav dovoľuje), aby mohol byť samostatným jedincom a nemusel sa spoliehať na frajerov, otcov, bratov a susedov. Tak, ako by mal každý dospelý vedieť variť aspoň základné jednoduché jedlá, prať, udržiavať čistotu, triediť odpad, nakupovať a mať finančnú gramotnosť.

zafir01
20. jan 2023

Nie, nemusí to vedieť každý muž...
No ten môj áno.
Hore vymenované veci viem aj ja, viem vymeniť rezervu (už som to par krát potrebovala), viem urobiť omietku ( počas stavby domu som sa milión veci naučila).
Avšak ja som v mužovi hľadala niekoho s typickým mužským skills.. Bez ohľadu na to, že pracuje najmä psychicky, vie toho manuálne veľa. A vždy keď sa mu niečo nové poradí, mna to na ňom priťahuje aj po 15tich rokoch. Vnímam to ako obrovské plus.
Vnímam ho potom ako samostatného silného jedinca, ktiry sa o rodinu vie postarám po všetkých smeroch

estrella5
20. jan 2023

Tak ako neznesiem aby niekto odo mňa ako od ženy očakával, že budem vyvárať, vypekať, behať celé dni s metlou a robiť iné vraj "ženské práce"... Tak ja neočakávam, že muž nutne musí robiť tie vraj "mužské práce"...

Celá domácnosť je tímová práca.. Je mi fakt u prdel* kto čo bude robiť vzhľadom na tieto rodové stereotypy.. Pointa je aby všetko čo treba mal kto spraviť... a aby rozdelenie prác bolo +- férové...

7miriam77
20. jan 2023

Ťažko povedať, ja som sa ako slobodna mamicka naucila toho fakt vela...od vrtania, cez pilenie a kalanie dreva az po vymenu ziaroviek😂😂😂, mam strach z elektriny...no uz mam 3roky priateľa, a ano, uz nic z toho nerobím...😂

zmrzlinka2021
20. jan 2023

Prečo muž? Prečo nie aj žena? Určite nie je to žiadna povinnosť vedieť. Aj muži sú rôzni. Je to ok. Ani všetky ženy nevedia varit a žijú. Dnes sa to nedeli podľa pohlavia, dokonca aj ženy sú bežné ziviteljami rodiny.

autor
20. jan 2023

@lucyluska tak maľovanie je oproti vrtaniu do betonu malina. Kolké viete vrtat priklepovou vrtackou, ze ste aj policku zavesili, alebo hocico co treba?

sono2
20. jan 2023

Ja!

autor
20. jan 2023

@sono2 Tak mi to prosim Ťa polopate vysvetli, aby som to pochopila dakujem. Vŕtačku priklepovú mám, aj hmozdenky, aj vrtáky.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
20. jan 2023

To je len o tom že musíš riadne držať vŕtačku vyvíja príklepom väčšiu silu. Nič viac.
Nič komplikovane. S ostrým vrtakom bez problémov.
Je fakt hanba, že sa to ženy musia učiť a muži povedia že nevedia. To akoby som ja povedala, že neviem cibuľu očistiť. Ožehliť vec. Vysať.
Ved zoberiem vŕtačku a skúsim

autor
20. jan 2023

@
@jabadabadu prosim Ta vies mi to vysvetliť? Sono pise ze to je malina a za pár sekúnd. Ja si to nemyslim. Videla som ako sa to robilo a to skuseni chlapi. Iste to nebolo rychlo, a to narazili na nieco v stenez ale navrtalo sa.. Police sme dali dole a teraz ich chcem dat naspat. Treba ju silno drzat tu vrtacku? Ten príklep je vlastne načo?

sono2
20. jan 2023

Tam máš viacero nastaveni, úrovni, silu.
Ved si ju pusti naprázdno uvidíš. Skus najprv menší vrtak, čo ti treba urobiť? Na poličku čo má niečo udržať by som zvolila 10nu najprv vrták 8.
Ale aj 8 stačí. Desina je fakt veľká diera.
Čiže na 8 čku začni 6tkou a uvidíš. Niekedy sa urobí väčšia diera hneď aby ti to tam nelogalo

autor
20. jan 2023

@sono2 no bojim sa, ze znicim stenu, alebo ze to celé vypadne z diery. Hmozdenka šrób upevní? Dieru vyvrtam podľa skrutky? Dakujem

sono2
20. jan 2023

Ved použi bez priklepu a vŕtačka sa ti neotoči.

sono2
20. jan 2023

Jasne.

autor
20. jan 2023

@sono2 no ja som mala v stierke vyvrtanu dieru...nie jednu na zavesenie obrazov a šroby ci co to tam dal vypadli, boli tam velke diery, znicena stena, sadrou som to opravila. Ako budem vediet ze to je dobre?

sono2
20. jan 2023

Píšem radšej menšiu dieru ako väčšiu a áno môže sa stať že sa ti odvali na začiatku stena, to už podľa kvality steny aká je. Treba mať pripravený predávajú v merkury zarobenú pastu na diery
Len nie sadru ta praská. Ono troška prax musíš mat. Naučíš sa.

autor
20. jan 2023

@sono2 ale že do betónu má byť s priklepom. Ked to robili ..tie police, nevyzeralo to jednoducho. Veď ďakujem, pomohlo to

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
20. jan 2023

@jabadabadu presne.

Do opravovaneho nevrtaj už

autor
20. jan 2023

@sono2 police rovné pod seba ..upevnit takým nosníkom ci ako sa to volá. Tak dik, musim sa to naucit, uvidim.

autor
20. jan 2023

@jabadabadu ze to je dobre vyskusam ako? Zavesim sa na tu policu ci drzí?