Dobrý deň, rada fotím na makro ale na mobile a rozmýšľam nad kúpou nejakého príslušenstva, ktoré by mi pomohlo lepšie zachytiť štruktúru ale vôbec sa v tom nevyznám. Pozerala som niečo ako difuzor ale vôbec netuším či je to to čo hľadám a či vôbec to bude na niečo dobré. Môžte mi vysvetliť na čo je dobry ten difuzor a prípadne dať nejaké rady prosím? Ešte raz fotím s mobilom a tak mi to vyhovuje ale viem že foťák by bol lepší ale neplánujem si ho ešte kupovať. Ďakujem vopred za reakcie.
Najnovsi iphone ma makro rezim/objektiv. Tak ti postaci kupit si kvalitny telefon
@adriana_9705 nedavno som potreboval precitat cislo a vyrobcu na mikrocipe o velkosti polky zapalkovej hlavicky ... ani makro rezim na mobile akosi nepochopil, ze by mohol este viac priblizit (alebo uz nedokazal), tak som zobral 30x lupu (taka slzicka) a tu supol pred cocku fotaku na mobile - uzasne pekna a citatelna fotky cipu z toho bola .. 😄
@vanilkovazmrzka aj si skúšala fotiť tým ajfónom? lebo o každom mobile výrobca píše,že robí úžasné fotky aj v noci aj makro😀
difúzer slúži na rozptýlenie svetla z blesku.To nie je podstatné na fotenie makra.Nikdy som to nemala,fotiť sa dá aj bez toho.
Potrebuješ makroobjektív.Ja som fotila na zrkadlovku,takže s mobilom ti nepomôžem,ale vygúglila som
https://www.google.com/search?sca_esv=f8a6a0f19...