Mainská mačka

24. jan 2024

Prosimvas mate niekto kontakt alebo poznate niekoho kto chova tieto mačičky? Odporučili by ste tuto mačku do bytu?

cafelatte
24. jan 2024

Nie nepoznám, aké kamarátka v zahranici ma také 2 a sú strašne veľké, mňa to príde ze to už nie je mačka ale šelma.

doris11
24. jan 2024

Neviem odporučiť, ale naši mali mainskeho kocura, už ale zomrel.
Úžasný kocúr, priateľsky, vôbec nie agresivny, len trocha obor 😀

ariannazara
24. jan 2024

Môj muž po nej túži, ale je obrovska😂

autor
24. jan 2024

Ano prave to ze chceme taku velku, belmi sa nam paci

doris11
24. jan 2024

Je fakt obrovská ale strašne milá a prítulná macka, ten nás kocúr neublížil nikomu, či už deťom alebo dospelemu, strašne bol priateľsky no úžasný. Len treba si dať pozor pri výbere, od nejakého skúseného overeneho chovateľa. Aj starosť o nich je troska iná ako o klasickú mačku lebo majú strašne hustú srsť, čo si pamätám tak sme vycesavali pravidelne aj dvakrát denne, ľahko sa mu urobili take “dredy”. Aj kvalitnú stravu, skrz ich veľkosť môžu mat problém s kĺbmi. Ale inak fakt úžasná macka, odporúčam určite, obrovský mojkac 😀

cafelatte
24. jan 2024

Taky tygrik, ale mojkave sú obe.

majlo1234
24. jan 2024

Prijemne priatelske plemeno, taky pes medzi mackami. Strazievala som dvoch kocurov, keby som chcela macku, vyberiem si tuto. Ale chovku neviem odporucit

kiki68
24. jan 2024

Kamoska ma dve a su super. Daju sa cvicit ako pes. Je to taky kockopes trosku. Su dost velke, je to naozaj velka macka oproti beznej domacej. Su nadherne a inteligentne.

benit
24. jan 2024

My mame od vianoc taku zmenseninu. Chovatel ju chcel vyhodit, tak sme sa jej ujali. Fakt je ako hsvinko, chodi pri nohe. Ma svojho panicka. Komunikuje, je strasne zlata.

tarra6
24. jan 2024

@benit nemohla by si dať fotku? 🙏

benit
24. jan 2024

@tarra6 ale ona je mala, nenarastla obrovska, preto ju vylucili z chovu. Prisla zubozena, podvyzivena, dava sa do poriadku, uz aj zverolekar ju chvalil. Zatial ju chuda nebudem zverejnovat. To je taka nasa zachranena macka pred mraznickou. Dcera miluje macky, tak sa jej ujala a ta sa jej odvdacuje. Vecer uz pride dceru volat do postele, sama tam hnusoba lezat nebude😁.

lenkusik
25. jan 2024

Zdravim ja mám takéto mačky, čo potrebujete vedieť kľudne sa pýtajte.

autor
25. jan 2024

@lenkusik Su nadherne, ake specialne starostlivosti, alebo ako sa liši starostlivost o ne od inych mačiek? Hodi sa aj do bytu?

lenkusik
25. jan 2024

Žiadna špeciálna starostlivosť nie je potrebná, akurát potrebujú väčšie pelisky na spanie a mohutnejšie skrabadla keďže sú veľké aby keď sa zapru nespadlo 😁, samozrejme vycesavat každý týždeň, viac sa im srsť zamotáva ale to tiež záleží od genetiky napríklad tu s bielymi packami cesel raz za mesiac vôbec sa jej srsť nemota ale za to ten kocúr to je iná káva každú chvíľu ma dredy. Do bytu sú vhodné sú to inteligentné mačky, rýchlo sa učia ale treba im stanoviť hranice aby neotravovali, konkrétne naše nie sú moc mojkaci iba ak chcú iní prídu sa pomojkat aj to väčšinou ráno o 5:00 keď pýta jesť 🙊. Sú rozumné, rýchlo sa učia, dá sa s nimi chodiť na vodítku, naše poznajú kopec povelov fakt sú ako psíci, s tým rozdielom že sa nemusia venčiť. Treba rátať že chlpy budú všade a bude potrebné každý deň upratovať.