Mačky v pivnici bytového domu - hrozný zápach

nika1983
20. apr 2016

V našom bytovom dome sú mačky ( sú to mačky z ulice ) jedna suseda ich púšťa cez okno do pivnice ( pivničný priestor si prenajíma) problém je ale ten že celý panelák zapácha od tých mačiek a samozrejme tie mačky aj kŕmi a to pod oknami paneláku vonku takže aj tam je zápach ( cítiť to hlavne v lete) a zvyšky jedál. Ako to riešiť? Ten zápach je naozaj neznesiteľný. Domový dôverník sa vyjadril že on stým nič nemôže robiť. Ďakujem každému za radu .

guinevre
20. apr 2016

@nika1983 Podajte otravu mackam, alebo ich normalne pozabijajte, ved to su len zvierata! Ked sa k nam zatula macka, prve co robim je beriem ju k veterinarovi aby ju skontrolovali a sterilizovali, to je to najmenej co mozem pomoct. Hovorite o zapachu ako keby tam bolo 30 maciek, kolko ich tam ma?? Ked ma tam zopar maciek, ze je to nejaky neznesitelny smrad - pochybujem.

mata1001
20. apr 2016

Domovy dovernik je na to aby riesil aj taketo situacie....takze poradim len tolko ze kazdy den mu trepa klopat na dvere a potom to zacne riesit.nie je to v poriadku ze jedna pani z celej butovky si robi co chce a obtazuje tym druhych...

mata1001
20. apr 2016

Jaj a zabudla som dopisat ze
@guinevre tu prvu vetu nemyslis vazne,ze?

sissy27
20. apr 2016

@guinevre ver tomu, že aj pár (doslova) mačiek, ktoré špinia hocikde vnútri domu a nikto po nich neuprace, dokážu narobiť poriadny smrad... ale len tak zabiť, lebo "sú to len zvieratá"? to snáď nie...a ono aj tú mŕtvolu treba nejako zlikvidovať...
@nika1983 domový dôverník ten smrad necíti alebo je jedna ruka s tou pani? ak to odmieta riešiť on, tak sa rovno obrátiť na správcu, miestny úrad, hygienu, veterinára... určite to nie je v poriadku...
ja teraz riešim holuby na balkóne ☹ tiež "chuťovka" 😝

misel0806
20. apr 2016

Pokial ste z dediny skuste to riesit zo starostom... Pripadne zavolat slobodu zvierat nech ich pochytaju a odnesu.... Zabijat??? Clovek si povie zabit ale aj zviera ma pravo zit ono zato nemoze.. Keby ich suseda neurobila chybu a nenaucila si ich krmit tak by tam neboli.... Otravu bych nechadzala predsa ak su tam male deti je to pre nich nebezpecenstvo.. Vsetko sa da ale nie zabijat sak aj zviera ma dusu😀

guinevre
20. apr 2016

@mata1001 Jasne, ze prvu vetu nemyslim vazne! 😀 Je to taky okaty sarkazmus, ze by bolo skoda aj vysvetlovat, ze je to sarkazmus.

mata1001
20. apr 2016

@guinevre 🙂

guinevre
20. apr 2016

Akoze, nechce sa mi ani verit, ze niekto UVERIL, ze to bolo myslene vazne... ale jak citam komenty, tak neviem, no, strasne 😀 😀

nika1983
autor
20. apr 2016

@quinevre nikto tie mačky zabíjať nechce
@sissy27 ale jasné že ten smrad cíti ale býva v druhom schodišti tak ho to moc nezaujíma ☹
@misel0806 bývam v meste, mestský úrad sa s tým pokiaľ viem nezaoberá ale pozriem sa za tým 😉

mata1001
20. apr 2016

@guinevre tak ale prepac ale mala si tam xat aspon smajlika alebo dopisat ze to myslis ako sarkazmus...ved si to precitaj po sebe a zistis, ze to tak vazne znie ;)

misel0806
20. apr 2016

@nika1983 skus sa popytat musi existovat riesenie😀

kristiii
20. apr 2016

@nika1983 no tak neviem či ťa poteším, ale ak sa ti to podarí nejak vyriešiť tak ťa poprosím ako. My teraz riešime v paneláku niečo podobné, akurát že u nás chová jedna stará pani mačky priamo vo svojom byte. Smrad z jej bytu je hrozný, kto nezažil - neuverí. Smrdí celá chodba na jej poschodí a čo je pre mňa najhoršie, tá ženská býva nado mnou a ja mám doma smrad jak v kočinci lebo sa mi to do bytu všetko tlačí cez stupačky. Písala som už sťažnosť na mestský úrad, na okresný úrad-ten to preposlal na hygienu, na bytové družstvo, volala som políciu /nielen ja aj iní susedia už predo mnou/, kontaktovala som slobodu zvierat a výsledok...žiadny. Každý mi akurát odpísal že oni nie sú kompetentní...realita na Slovensku. Takže jediná a posledná možnosť je súd, len neviem kto ho zaplatí.

guinevre
20. apr 2016

@mata1001 Ok, teraz je toto uz mimo temy, ale len pre ujasnenie do buducna, ked si sarkasticky a k tomu este aj napises, ze si sarkasticky, tak sarkazmus uz nema zmysel, je to potom taky gycovy sarkazmus... no asi mi uz prepina z ucenia... :D

mamulka211
20. apr 2016

Macky vychytat a odviest niekam daleko.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajka94
16. jún 2017

Prosím ta ako ste to vyriesili? Mame v dome presne tu istu situáciu a neviem na koho sa obrátiť presne mi domovnicka povedala ze co ona s tým. Mam volať mestskú políciu?