Mačke smrdí ucho

ki_ki2
2. nov 2021

Prosím vás našej mačke začalo strašne smrdieť ucho že to razí až . Má ho čisté , žiadne chrasti , špinky ani nič nechápem to .. začala si to aj škrabať ..
Neviete čo by to mohlo byť? V sobotu ideme na preočkovanie tak sa určite opýtam aj veterinára ale nemôžem pri nej ani sedieť je to hroza , dá sa jej to nejako " vyčistiť" či radšej nie ? Ma napadlo či to nemôže byť aj svrab

terkaaa248
2. nov 2021

@ki_ki2 skus jemne na vatovy tampon dat kusok borovej vody a jemne cistit, ako dezinfekcia.. o tomto som este nepocula, snad to bude “len” zapal…
Drzim palceky

janci05
2. nov 2021

@ki_ki2 Nevyznám sa do mačiek, ale ak jej ucho zapácha a škriabe si ho, tak tam môže mať aj zápal. Isto ju to bolí. Radšej by som šla skôr nech jej veterinár pomôže. Do soboty je dosť ďaleko. Ja by som sa jej v ušiach moc nerýpala, len max. vonkajšie zvukovody, ale keď ich má čisté, tak to bude niečo hlbšie.

demetria
2. nov 2021

Svrab nesmrdi. Usny svrab su drobne cierne supinky, vyzera to stary usny maz.

ckocka
2. nov 2021

Aj svrab može prejsť do zápalu.

ki_ki2
autor
2. nov 2021

@janci05 uška má čisté , čistíme ich ale teraz sa bojím aby som jej neublížila , zajtra skočím radšej na veterinu

ki_ki2
autor
2. nov 2021

To sa chytá od druhých mačiek prosím Vás ? ?

ckocka
2. nov 2021

Primárne faktory sú schopné vytvoriť zápal zdravého zvukovodu, pričom niekedy spôsobujú len veľmi jemné zmeny a tak môžu uniknúť pozornosti majiteľa. Tieto faktory priamo ovplyvňujú vnútornú výstelku zvukovodu a dávajú tak možnosť pre rozvoj sekundárnej bakteriálnej alebo kvasinkovej infekcii. Medzi primárne faktory patria parazity ako je ušný svrab, ďalej cudzie telesá- osiny, alergie (atopia, potravinová alergia, kontaktná alergia), ochorenia, ktoré sú sprevádzané nadmernou tvorbou šupín – seborea, endokrinologoické ochorenia- hypotyreóza (nedostatočná funkcia štítnej žľazy) a iné. Medzi sekundárne faktory patria baktérie a kvasinky. Prispievajú k patologickému procesu len v abnormálnom zvukovode, teda zvukovod je už nejakým spôsobom poškodený a sekundárne sa rozvinie bakteriálna alebo kvasinková infekcia.

janinah
2. nov 2021

Môže tam mať cudzie teleso,ktoré hnije,nech pozrie veterinár.

andrea_82
2. nov 2021

My sme mali nieco podobne u psika. Nakoniec veterinarka zistila, ze tam ma kvasinky.

ki_ki2
autor
2. nov 2021

Dúfam že to není prenosné lebo máme ešte 2 psíkov .. zajtra pôjdem radšej veterinárke , zatiaľ nevyzerá že ju to boli chvalabohu akurát to len strašne smrdí 🤢

0silvia0
2. nov 2021

@ki_ki2 urcite chod, mozno ani nie je vhodne preockovanie, kym nie je vyrieseny zdravotny problem...

abbey1
2. nov 2021

@demetria Svrab nesmrdi? Fuha, to musím povedať mačkám z ulice, keď k nám nabudúce s usnym svrabom zavítajú.

ki_ki2
autor
2. nov 2021

@abbey1 ja si myslím že to je svrab ale fakt ma tie uška čisté úplne , prosím ťa to sa chytá medzi mačkami? Ešte som sa s tým nestretla veru

abbey1
2. nov 2021

@ki_ki2 Áno, môže to chytiť pri kontakte s inými mačkami. A pokiaľ je ešte v počiatočnom štádiu, môže byť hlboko v uchu a takto bežne to neuvidis. Aké môže to byť i iná infekcia. Najlepšie s ňou behnut k veterinárovi. Držím päste.

ki_ki2
autor
2. nov 2021

@abbey1 ďakujem , zajtra pôjdem , snáď to bude ok

demetria
2. nov 2021

@abbey1
Nasim nesmrdel. Fakt nie, liecili sme im ho kvapkami dobre vyse mesiaca. Na zaver som im zbytky este vysparchala vatovymi tycinkami.
Doniesli sme si domov dve zanedbane dedinske maciatka so vsetkymi moznymi neduhmi od svrabu, cez crevne parazity az po chlamydie a herpes.
Ale nikdy nesmrdeli. To bolo asi to jedine, co na nich bolo ok. A este nemali blchy. Inak boli chore skrz na skrz.
Ale vyliecili sa a maju sa k svetu 🙂.

lija22
2. nov 2021

@ki_ki2 ahoj. pred tyzdnom umojho kocura toto iste.akurat, ze on mal v uchu ranu a vznikla mu tam infekcia. vycistili, pichli antibiotika.

moniqzrtm
2. nov 2021

@ki_ki2 pravdepodobný absces hlboko v ušku, ak už tečie hnis, zvykne zapáchať. nečakajte do soboty, až jej to nevôjde až do hlavičky, okamžite k veterinárovi

eri444
3. nov 2021

Tiež si myslím, že pokiaľ si to už škrabe a zapácha to, radšej ísť k veterinárovi hneď ako sa dá a nečakať.

panda6
3. nov 2021

Mame sice psika ale tiez mal zvlastny pach okolo ucha, suchal si ho o koberec, boli sme u vet, mal zapal, dostal atb.

klarik707
3. nov 2021

podla mna bude mat zapal niekde hlbsie. ak si ho sucha a skriabe, isto by som ju vzala k veterinarovi, aby sa problem nezanedbal a bude to potom len horsie

ki_ki2
autor
3. nov 2021

Ďakujem za rady, má zápal zvukovodu dostala injekciu antb a ešte zajtra a piatok pôjdeme na ňu .svrab to našťastie nebol , mala tam nejaký predmet vyzeralo to ako chrobák brr

madeline1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz