Prosím vás našej mačke začalo strašne smrdieť ucho že to razí až . Má ho čisté , žiadne chrasti , špinky ani nič nechápem to .. začala si to aj škrabať ..
Neviete čo by to mohlo byť? V sobotu ideme na preočkovanie tak sa určite opýtam aj veterinára ale nemôžem pri nej ani sedieť je to hroza , dá sa jej to nejako " vyčistiť" či radšej nie ? Ma napadlo či to nemôže byť aj svrab
@ki_ki2 Nevyznám sa do mačiek, ale ak jej ucho zapácha a škriabe si ho, tak tam môže mať aj zápal. Isto ju to bolí. Radšej by som šla skôr nech jej veterinár pomôže. Do soboty je dosť ďaleko. Ja by som sa jej v ušiach moc nerýpala, len max. vonkajšie zvukovody, ale keď ich má čisté, tak to bude niečo hlbšie.
Svrab nesmrdi. Usny svrab su drobne cierne supinky, vyzera to stary usny maz.
Aj svrab može prejsť do zápalu.
To sa chytá od druhých mačiek prosím Vás ? ?
Primárne faktory sú schopné vytvoriť zápal zdravého zvukovodu, pričom niekedy spôsobujú len veľmi jemné zmeny a tak môžu uniknúť pozornosti majiteľa. Tieto faktory priamo ovplyvňujú vnútornú výstelku zvukovodu a dávajú tak možnosť pre rozvoj sekundárnej bakteriálnej alebo kvasinkovej infekcii. Medzi primárne faktory patria parazity ako je ušný svrab, ďalej cudzie telesá- osiny, alergie (atopia, potravinová alergia, kontaktná alergia), ochorenia, ktoré sú sprevádzané nadmernou tvorbou šupín – seborea, endokrinologoické ochorenia- hypotyreóza (nedostatočná funkcia štítnej žľazy) a iné. Medzi sekundárne faktory patria baktérie a kvasinky. Prispievajú k patologickému procesu len v abnormálnom zvukovode, teda zvukovod je už nejakým spôsobom poškodený a sekundárne sa rozvinie bakteriálna alebo kvasinková infekcia.
Môže tam mať cudzie teleso,ktoré hnije,nech pozrie veterinár.
My sme mali nieco podobne u psika. Nakoniec veterinarka zistila, ze tam ma kvasinky.
Dúfam že to není prenosné lebo máme ešte 2 psíkov .. zajtra pôjdem radšej veterinárke , zatiaľ nevyzerá že ju to boli chvalabohu akurát to len strašne smrdí 🤢
@abbey1
Nasim nesmrdel. Fakt nie, liecili sme im ho kvapkami dobre vyse mesiaca. Na zaver som im zbytky este vysparchala vatovymi tycinkami.
Doniesli sme si domov dve zanedbane dedinske maciatka so vsetkymi moznymi neduhmi od svrabu, cez crevne parazity az po chlamydie a herpes.
Ale nikdy nesmrdeli. To bolo asi to jedine, co na nich bolo ok. A este nemali blchy. Inak boli chore skrz na skrz.
Ale vyliecili sa a maju sa k svetu 🙂.
Tiež si myslím, že pokiaľ si to už škrabe a zapácha to, radšej ísť k veterinárovi hneď ako sa dá a nečakať.
Mame sice psika ale tiez mal zvlastny pach okolo ucha, suchal si ho o koberec, boli sme u vet, mal zapal, dostal atb.
podla mna bude mat zapal niekde hlbsie. ak si ho sucha a skriabe, isto by som ju vzala k veterinarovi, aby sa problem nezanedbal a bude to potom len horsie
Ďakujem za rady, má zápal zvukovodu dostala injekciu antb a ešte zajtra a piatok pôjdeme na ňu .svrab to našťastie nebol , mala tam nejaký predmet vyzeralo to ako chrobák brr
@ki_ki2 skus jemne na vatovy tampon dat kusok borovej vody a jemne cistit, ako dezinfekcia.. o tomto som este nepocula, snad to bude “len” zapal…
Drzim palceky