Prosim Vas, vy co mate mačku v byte.
Moja mačka celu noc lovi, klasika, beha a sudedia sa stazuju.
Viem nejako “prinutit”mačku sby v noci spala? Pripadne nejako zmiernit hluk?
@modrykolibrik odkedy pridem domov z prace sa s nou hram. Mojkam škrabkam. Len problem je ten, ze ja kym som v praci, ona prespi cely den a potom je v noci cula a skace z gauca na podlahu, ked beha.
Musíš ju zničiť ale riadne 😁 nám to robil kocúr keďže cez deň spal a v noci bol akčný tak sme sa s ním hrali večer 😁😁😁
@shewinka moje tiez cez den spia ale ja mam 3 micky a vyhraju sa medzi sebou takze nastastie ten problem nemam. Vecer im svietim avetielkom lietaju za nim jak sialene a ked sa zhasne vedia, ze sa ide spat. Ale moje su naucene tak odmala
Aká stará je cica?
@shewinka moja bola podobná, celu noc rachoty, škrabanie na dvere a pod. Najskôr som išla na ňu po dobrom - vyhrať sa, unaviť ju. Až tak nepomohlo, tak som už na ňu v nervoch nakričala akurát keď vyvádzala 😄 pochopila 😙 A to je dospelá mačka z ulice. Teraz už sa ukladá večer o 10 a ked sa zhasne, prespí prípadne je ticho celu noc. Cez deň sa hrá. Držím palce
nic ineho ako ju poriadne znicit. vies ako ona sa cez den len prevaluje, spi a potom sa nie je comu cudovat, ze ma vecer proste vela energie. no casom by sa mohla naucit, ze sa ma v noci spat a hotovo. nie je to este mlada macicka?
teraz v auguste mala 2 roky, je to mačka z ulice a hlavne rok a pol zila pri dome, teraz je zatovrena v byte. Cez den je tam uplne sama, tak spi a nudi sa.
V kazdu noc o 3tej rano začne mačacie rošambo. Skoky z kresla na gauc na zem mnaukanie, behanie po celom balkone. Som z toho unavena ale velmi :(
Uz som rozmyslala, zeby som ju dala k rodicom do domu.
Ale mne zas samota nerobi dobre.
Adoptovať jej kamoša, s kým sa môže cez deň vybesniť 😺
Možno sterilizácia ju trochu ukľudní. Je ešte mladá, hravá... na život v byte si o chvíľu zvykne, aj u nás to tak bolo ( ale okolo 24-tej hod.)
@shewinka boli sme v tej situácii boli sme susedia musela som presťahovať spálňu, koberce by mohli pomôcť tlmiť..
presne tak, treba ju unavit 😀 ale neviem, ci kazda macka je v tomto rovnaka alebo ci to teda funguje na kazdu 😀
@shewinka skúsila by som možno vyhrať sa s ňou s tým lejzrom, nech si zabeha. Ale môže byť že vekom sa tiež ukľudní . Máme 4 a zvykli tiež v noci " buntosit" teraz už idú spať spolu s nami a ani o nich v noci neviem a cez. Deň sú tiež menej aktívne tak môže to byť vekom ( mame9rocnu,8, 6 a 5)
Bud ju riadne unavit, alebo ju naucit na prepravku. Nic sa jej nestane ak by v nej mala spat zavreta, o nic horsi majitel nie si.
A inak ano, ked je to macka z ulice zvyknuta na volnost... Niektore taketo macky si sice uzivaju aj ineterier, byt a pritomnost ludi, ale vela z nich sa praveze naopak nudi a v tom byte potom trpia, lebo boli zvyknute na nieco ine. Ano hovorim z vlastnych skusenosti, nie vzdy je to "zachranovanie" maciek, ked ich ludia zbieraju zaradom po ulici a potom ich zavru do dvojizboveho bytu...
Ak nemrauci v prepravke, asi by som ju na nu naucila a mas zabezpecenu pokojnu noc, nebude pobehovat.
ona je adoptovana z ulice ako male mačiatko. Chvilocku sme zili v byte, potom bola rok a pol v dome.
@shewinka aj naše sú všetky z ulice a jedna dokonca už také väčšie mačiatko bola keď sme ju vzali
Ja si myslím že si zvykne po čase. Možno tam pri dome mala v noci podnety a myslí si že sa budete s ňou v noci hrať. Naše si postupne zvykli a v noci idú spať kedy my,už aj skôr. Dokonca jeden čaká kým zhasnem aby si mohol k nám ľahnúť 😀🤭 skús ozaj to vyhratie sa predtým,možno aj nejaký rituál. Náš je večerné mlsky napríklad
@shewinka alebo možno ešte nájsť hračky ktoré nie sú hlučné,možno plyšák s catnipom. Alebo možno kamošku a cez den sa vyhrajú spolu
@modrykolibrik a naše mačičky tak isto 🙂
Až od malinka som ich to učila
@shewinka zober k nej druhe mačiatko, vyblaznia sa spolu vyhrajú, a budú spinkat lepšie v noci.
A hrať sa budú aj keď budeš Ty v práci
Takze určite budú tak prirodzene unavené večer a spokojné.
Ten plyšák s cantipom tiež dobrý nápad
Naši majú plyšovú lamu s vôňou cantipu
A teda úplne ju milujú, sa s ňou mojkajú 😉
@shewinka treba sa s nou pohrat pred spanim. Ja mam doma 3 micky tiez obcas v noci maju sajbes ale nikto sa nastastie este nestazoval. Inak prespia celu noc