Ahojte. Priateľova mačka začala v poslednom čase špiniť vedľa záchodu.( píšem priateľova,lebo s ním bývala skôr ako ja a my sa nejako “nemusíme”).Som z toho na prášky... Robí to aj napriek tomu,že mačací táchod má čistý. Počas dňa nájdem “nakakané” pomimo aj tak 3 krát. Fakt už som zúfalá, lebo ja dom momentálne tehotná a ani sa mi nechce po zvierati, ktoré sa nevie trafiť, upratovať a savovať dlážky každý deň. Vojdem do bytu a tam ma vždy okamžite ovalí strašný smrad. Ani nevravím ako to vyzerá, keď sa náhodou zastaví mama a prvé , čo vidí je ho*no na dlážke. A v neposlednom rade mám 5 ročného syna a každú chvíľu sa nám narodia ďalší dvaja a ja absolútne nemám záujem popri starostlivosti o domácnosť a novorodencov sa ešte babrať s nejakým zvieraťom. Nechápem , čo tej mačke je. Predtým sa to nestávalo takmer vôbec ale posledný mesiac je to horor. ☹ a priateľ má nočné a cez deň spí, takže vstáva až niekde poobede, čiže keď sa “cica” vykadí vedľa záchoda tak to tam je koľkokrát sj pol dňa.
Macka sa vyprazdnuje vedla zachoda z dvoch dovodov,bud ma zdravotny problem,je stolica v poriadku alebo hnacka?A chce na to upozornit.Alebo je to psychickeho povodu a to tym,ze citi,ze ju neznasas.Skus sa prekonat a akceptovat ju a pohladit ju ale nie tak falosne,normalne,spravat sa k nej ako by bola clen vasej rodiny,neodhanat ju.Este dotaz parazity,odcervujete pravidelne raz za tri mesiace?Neva ze von nechodi,cerby sposobuju bolest v brusku a moze upozornovat ze ma problem.Takto sa vyjadroval aj nas kocur ked mal problem.A posledne,skus vymenit este podstielku za iny druh.A cica do spinaveho zachoda nechodi ale to vies isto.Drzim palce,upravi sa to.
@mondolina ma otvoreny zachod... odkedy je tu tak ma ten isty takze by mala byt zvyknuta sa trafit 🙄 no ale ked ja ju nemam rada prave preto ze ja som ta co po nej nonstop upratuje, lozi mi na kuchynsku linku kradne jedlo zo stola uplne bez respektu aj ked je par centimetrov odomna... a vyvaluje sa mi permamentne na opranom pradle aj napriek tomu ze ma svoj pelech :-/
@denisa098 ja som ju mala celkom rada kym som sa sem nastahovala... zachod jej cistime to je jasne. A podstielku sme uz tiez menili za inu znacku. Odcervuje sa taktiez.ja mam pocit ze mi to asi fakt robi naschval...kedysi som ju aj pohladkala aj som sa s nou pobavila, ale ako som sa sem nastahovala tak zacala byt strasne zla a ja som si voci nej vytvorila averziu. predpokladam ze je to tym ze ziarli na mna a na syna ze sme tu. Ale priatel spravil chybu ze si vobec bral macku ked na nu nemal a ani nema cas. Prenho je to len take zviera na pohladkanie...ked pride z roboty. Ale na to ze jej treba vycistit hajzlik, upratat po nej, ze by mohol kde tu aj dlazky vytriet a ze ju ma ist zaockovat a podobne..na to ho musim upozornovat ja. Ta macka je proste nevychovana a jej “pan” mi tiez moc nepridava ☹ ja neviem. Co mi ine ostava ako to nejako prekusnut... ale pri malych miminach to fakt takto nepojde.ja neviem co budem robit
Toto iste robil Lucifer,akurat,ze on si pockal na vypraty kos s pradlom,skus jej vyprat pelech aby jej stale vonal,a spravi sa to fakt len ked si k nej vytvoris ako taky vztah nech neziarli,na linku a stol nie to je jasne a chlapovi vyhubuj nech cisti,u nas som to tiez stale robila ja,nechala som mu stolicku a na nu vonavu deku,potom s tym prestal,to bolo ked bol chory,my mame ale dom takze momentalne cavarguju vonku,vnutri ich mam len ked je zima alebo su chory.Je vykastrovany?Sterilizovana?Asi len ziarli.
@denisa098 vykastrivana nie je... to jej ked pridu tie dni tak neraz ostala kde co aj postel...ale pisem ze je to v prvom rade zviera ktore si zadovazil priatel a je od neho podla mna nezodpovedne ze do neho uz rok hucim aby ju dal vykastrovat a podobne... pelech len tak mimochodom nemala ziadny.kym som sem neprisla tak mu spavala pomaly na hlave v posteli na vankusi.takto raz prilahla syna v noci co ma zobudil krikom...je ti des. Ved ked chcem mat zvieratko tak sa onhi staram nie ? Nie ze si hi vezmem domov polozim mu zachod misku s vodou a zradla v style:tu mas ty samorast..a rob si co chces. A tak to teraz aj vyzera :( podla mna zvierata do postele nepatria a je mi fuk ci nikdy nebola vonku ta macka a ci je zaockovana. Priatel mi tvrdi ze je cista a ze co panikarim ze som chora a hystericka...ale nech mi nevravi ze je cista ked si zahrabava vykaly a prechadza sa po chodbe kde sa vyzuvame z topanok... 🤔 este ma napadlo ze to mozno bude aj preto ze sme prerabali izbu masu v auguste a davali tam dvere klasicke namiesto starych roletovych ktore si vedela otvorit... cize bola naucena spavat jde chcela a teraz som zaviedla novy system ze je proste na noc a vzdy ked ideme prec na chodbe.brani sa kolkokrat zubami nechtami,zalezie pod postel a syci na mna ked ju chcem dat von. Ale ja tu uz mam detske vecicky postielky a vsetko poprane a pozehlene a ta macku tu proste nebude robit bordel a nechavat chlpy na veciach pre mimi..odtial potial... no macka bohuzial nema byt ako vonku lebo sme v malom byte kde je este aj kuchyna spojena s chodbou 🙄😭 a s priatelom ied sa snazim viest nejaku rozumnu diskusiu co sa macky tyka tak sa vzdy strasne pohadame lebo jeho prva reakcia hned ze : daj mi pokoj s tou mackou uz tebe sibe...ty by si bola najradsej keby tu nebola..VED ONA NIC TAKE NEROBI... apod... (jasne nic take nerobi 😂) a nechcem byt teraz panikarka ozaj... ale to sa este obavam aka bude interakcia s malymi ked ich donesieme domov z porodnice... ja uz som rozoberala s priatelom aj moznost ze by si tu maxku aspon niekto docasne zi zaciatku zobral(napr.jeho mama) na par mesiacov..ale to neprichadza v uvahu podla neho... on sa sprava ako uplny magor co sa tyka tej macky... ja by som tuto situaciu rada ruesila ale druha strana nema zaujem a nesnazi sa...no je to peklo celkom
A pardon za chyby..pisem narychlo na telefone
Mačku nevychovas, bude si robiť to čo ona chce, je to tak.Ani moja nemá pelech, nie je to pes.
Poradiť ti neviem, nakoľko ja som milovníčka mačiek, takže by som bola zaujatá.Drzim palce.
No.... moj chlap bol mackar,vravi,ze to moze byt aj tym ze si tehu,ze sa tak sprava,ja som toto presne ako ty riesila ked bola mala mala.Dajte ju vysterelizovat,ona sa do dvoch mesiacov ukludni,nas kocur bol ako blazon a tri mesiace po kastracii je uplne iny,kludny,doma o nom an neviem,bud spi na stolicke alebo na koberci a dvihne sa ked ide jest,pit a maznat sa.Skakanie na stol a linku ovplyvnis iba tak,ze na tom stole okrem nejedlej dekoracie nebude nic.Neviem aka je stara,ale okolo dvoch rokov sa ukludni.Ked ju vysmaris von,myslim,ze tam neprezije,ochladieva sa nema zimnejsiu srst a nebude vediet co tam.Ked mal kocura doma u mamy,riesil to tak,ze bol v jednej izbe,pocas dna bol aj vonku po byte,ona mala vtaciky
@lullita je to preto, pretoze s najvacsou pravdepodobnostou nema cisty zachod! Macka je zviera mimoriadne cistotne a inteligentne, ale 2x do toho isteho hajzlu nepojde. Predpokladam, ze sa o nu teraz viac staras ty....
Problem bude v tom, ze jej dostatocne necistis zachod. Mozno sa ti piesok zda cisty, ale pozor ! ak sa macka vycika do piesku, uz do toho isteho piesku nepojde znova...a to ani na malu, uz vobec nie na velku. Dokonca aj ked bola v piesku pohrabat a jednoducho si to rozmyslela, je pravdepodobne, ze do toho isteho piesku viac krat nepojde....Takze cistit!cistit!cistit! piesok! nie hovienka mimo nadobky s pieskom. Tam nejde o vychovu macky...ona vie, kam ma ist.... ved to robi priblizne tam :D len nie do piesku. Lebo ho nema dostatocne cisty. Takze, upratovat piesok, to je cele. Najst si vztah k macicke.
@denisa098 ona ma uz tri roky 😭 no ja dufam ze ju co najskor da vysterilizovat a budem sa modlit aby sa to nejako spravilo lebo z tohto mi je fakt zle a strasne ma to stresuje ked to vobec musim riesit este popri starostlivosti o dalsie male dieta... sama by som si macku uprimne v mojej situacii domov nebrala kedze viem ze by som na nu proste nemala pri deckach a pri tom ako fungujem cas...
@madeline1 pozri chapem co tym chces povedat ale nie je to moje zvoera a odmietam sa hrabat v hovnach macky ktora nieje zaockovana a ani odcervena 😂 ako fakt nie... a este aby som po nejakej panicke tu ja cely den nic ine nerobila len vyberala hovna kedze ona serie aj 5 krat za den..to by vyzeralo. Zachod ma cisty,cisti sa jej kazdy den, ale behat jej za ritkou s prepacenim a kontrolovat ci sa princezna nahodou nevykakala medzi tym jak som robila ranajky synovi a umyvala si zuby tak to je na mna tazka kava...
@madeline1 stve ma to lebo ja som sa o tom s priatelom rozpravala a vysvetlovala mu ze ja nemam zaujem sa nejako podielat na jej vychove ( aj napriek tomu jej davam vodu zrat atd...) kedze sama mam dost roboty s bytom,so synom ktoreho vozim kazdy den dva krat cez cele mesto do skolky,plus rodit pojdem kazdu chvilku...a ide o princip.to zviera je nejakym stylom “nase” ak to tak mam napisat ale ja som si ho mezadivazila a ani sa onho nechcem naplno starat len preto ze priatel je lenivy,zobral si domov maca a to tu tak nejako preziva uz tretim rokom ani nevie ako. Vies mam trochu ine zaujmy ako cistit hajzliky. Ak ma chapes. Neni to myslene zle len ide o to,ze uz bez toho doma robim vela roboty a ak priatel tu macku nezvlada tak by ju asi mal podarovat niekomu kto sa k nu dokaze postarat.
Nezadovazila*
Je na to taka lopatka len to odtial vytiahnes,nemusis to vysypat 5 x denne.Ak ale ma naozaj nakadene v zachode tak ti tam fakt nepojde,macka to nenavidi,je to ako clovek na zachode urobis to tam raz,nesplachnes a tiez sa tam nepojdes s prepacenim vykadit znova.Odcervovanie je dolezite,u veterinara to stoji 1,50 max za 3 eura je to raz za tri mesiace,musi sa to robit obzvlast ked mas male deti.Ved to neni narocne,vycisteny zachod,najedena macka,cisty pelech doma klud a mas vyrovnanu kludnu domacu chlpacku co nerobi brajgel.
@denisa098 okej ale povedz co mam robit ked kazdy tyzdem pripominam priatelovi uz xty mesiac ze to treba urobit ze ju treba odcervit zaockovat a on si mysli ze pohoda chill a dalej na to veselo kasle a dni utekaju a nic...Mne to pride tak strasne nezodpovedne od chlapa co ma pomaly 30... ako keby si myslel ze ta macka je uplne okej ziva zdrava ked beha a nic s nou netreba riesit a neda sa mu vysvetlit ze pri miminach proste musi... cele zle :-/ ja dom mu presne toto hovorila ze ju treba odcervovat castejsie a on to fakt spravi len vtedy ked uz na neho toacim lebo preslo vela casu...
A uprimne ma desi ako budeme fungovat ked jemu ani nepride dolezite pripravit nejak tu maxku na prichod malych deciek... tak ako to bude vyzerat potom😂 psychiatria cista🤷♀️😩
Chod proste k veterinarovi a vypytaj si tabletu na odcervenie macky,povedz mu vahu,prides domov tabletku supnes do kuska sunky,macka zje a mas pokoj.To je cele.
@lullita no vies, ked nebudes cistit hajzliky, budes cistit hovieka mimo hajzlikov...to je podla mna horsie. A tiez som to nemyslela zle.
,,Vzala" si si priatela, tak aj s tou mackou. Bola tam skor a hoc je jeho...o takmer vsetko sa musi o kusok viac starat zena... Skus zmenit tvoj vztah k tomu zvieratu.
@denisa098 no po dnesnej hadke a potom ako macka v priebehu par minut šco som bola z kuchyne prec vliezla do plechu s buchtaˇi a vsetky ich vyoblizovala...komecne uznal ze by bolo vhodne ju odcervit uz zase raz a kupil tu tabletku..aspon cosi...
@madeline1 ja viem lenze je rozdiel robit o nieco viac ako pises a robit vsetko kedze mam doma rozmaznaneho chlapa ktoremu ied dojde hajzlak tak zavola mame aby mu ho priniesla namiesto toho aby siel do vecierky co je dve minuty od nas..tak si skus predstavit ako ja fungujem doma a ze vazne robim uplne vsetko lebo priatel neni schopny ani povysavat a je mi zle z toho ze sa mam do toho starat este aj o macku na ktoru tu ocividne kazdy serie a muz ju ma len ako take “hladkatko” kde tu... ced kolkokrat jej zabudol dat vodu alebo si po dni a pol spomenul ze jej zabudol kupit granule... takto sa o zvierata proste starat nema :-/ keby som tu ja nebola tak je ta macka aj tyzden hladna
Kazdopadne... chyba bude asi v tom,ze sa mi nedari si tento problem a zalezististi tykajuce sa chodu domacnosti apod. Odkomunikovat s chlapom 😭😭😭 co z toho ze nieco urobi, ked to nema mat dlhodoby charakter a o par tyzdniv sa to bude riesit tak ci tak..macka nemacka.. asi mi neostava nic moc len robit za neho dalsiu vec navyse...smutne
No budeš to mať s chlapom ešte ťažké...a to nemyslím jeho vzťah k mačke.
Podla
@lullita podla mna si precitlivela,lebo si tehu.... v dobrom......,chlapovi by som macacie wc premiestnila do spalne pod nos k posteli aj s lopatkou a sackom nech mu to tam pekne smrdi a cvakne mu,co ma robit,ze je cica odcervena super,mozno sa ti den dva vykadi ak by mala parazity,vylezie z nej vsetko von.Blbe je,ze cakas deti s lenivcom,na tvojom mieste by som si riesila to, ze mas byt kludna,vylozila si nohy,nech neporodis pred terminom a nech sa aj tatik stara.Cicu pohladkaj,ona za to nemoze,ze nema cisty zachod.A pokazde ked vidis hovienko povedz tatikovi nech si vezme savo a utierky a si to pozbiera,alebo nech cisti wc.Nakoniec bude este ta macka tvoja kamoska.Musis si to doma zorganizovat.Su len tri body v klude sa porozpravat s polovickou,cisty zachod,nazrata macka,spokojna macka,spokojna ty.
@anatalia77 presne to mi napadlo a to som necitala tvoj prispevok.....
Podľa mňa ti to robí naschvál, lebo cíti že ju neznasas. Má kryty záchod?alebo otvorený?