Ahojte (hlavne) mackari 🙂 mame doma par dnove babatko a konecne mozme chodit von na prechadzky. Po prechadzke by som ho rada nechala dospat v kociari, ale nas kocur vcera po chvilke skocil k decku priamo do kociara. Nic sa nestalo, vyhodila som ho von, ale pokial by babatko nebolo zakryte/skocil mu az na hlavu, moze ho pridusit/posrabat. Mate niekto podobne drzu macku/skusenosti? Ako to riesit a zabezpecit, aby sa babatko v klude vyspalo?
@majlo1234 presne pre toto sme sa rozhodli radšej pre psa 🙈 mačka je všade pánom. Ale inak súhlasím s
@lenuska9999. Normálne by som ju natvrdo vyšmarila, treba asi kočík spojiť s trestom aby jej bolo jasné že to nie je jej miesto a nemá tam čo hľadať.
@majlo1234 ahoj, tvoja mačka nie je drzá, je to mačka, cíti teplo, pohodlie... Máme 3 mačky, riešila som to slnečnou clonou na kočík, ktorú som uchytila, aby sa deťom nedostali k tváričke. A samozrejme hneď ako išli ku kočíku, tak som odháňala. Dávaj pozor https://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1983856_trag...
Nam tak zvykli skakat maciatka k mojej do kocika, tri macky okolo hlavy. Natvrdo isli von z kocika a potom som na kocik davala plastenku. Nakoniec macata suseda rozdala a bol svatky pokoj. Macky su mega drze, keby to boli nase macky, tak sedim pri koci a neustale by som striehla... Ved hadam ti je prednejsie babo ako nejaka macka
Dakujem za vsetky tipy, samozrejme, ze mi je prednejsie dieta ako zviera, ale macka tu bola pred nim, tiez si asi potrebuje navyknut. Ale je pravda, ze so psom je to lahsie😒i ked ten tiez napcha celu hlavu do kociara, nemusim sa aspon bat, ze mu lahne na hlavu. Slnecna clona mi pride zatial ako najschodnejsie riesenie, vonku je este teplo, nemozem balit kociar do prsiplasta, to by sa tam nedalo dychat. Vyskusam dnes dat spat von a budem striehnut na macku, aby som ju vymakla hned ako to bude skusat.
Mačka je všade pánom ale skús ako radia tu, dať na kočík sieťku alebo pláštenku 🙂 my nachádzame bežne mačky v kočíku pre bábiky 😁😁😁
Sak sietku cez kocik a je pokoj. Potom sa nic nestane
Alebo vtedy macku zatvor do izby.
Sietka na komare je super napad, to ma nenapadlo! Tym by sa to malo vyriesit. Muz nechce macku v dome, kym som bola v porodnici, tak ju naucil byt vonku a nepchat sa dnu, neviem ci by mu to nebolo proti srsti. A zas ani ja nechcem teraz vsade jeho chlpy, kym je maly taky malicky
@majlo1234 nachystaj si rozprašovač s vodou! A keď sa len pozrie na kočík,tak ,,strieľaj"🙀!
@dusankomoj aj frcky do nosa a fúkanie do tváre neznesú
@triana s vodou môže brániť aj zo zálohy! Alebo ma napadlo,že existuje taký gel,čo sa dáva na miesta,kde nechceš aby išli psy a možno existuje aj na mačky. Natrieť spodok kočíka. Ten pre psy vonia po citronovej tráve,čo sme mali.
Porazi ma z tych zvierat 😀 kym som nemala dieta, bola som zaryty zastanca chovu vsetkeho mozneho, ale musim priznat, ze teraz ma to obtazuje, dost mam starosti sama so sebou a deckom, a do toho zvery. A o chlapovi ani nevravim…
Moj otec trenuje macky vodou. Ked nechce aby niekam liezli, tak ich ostrieka vodou. Ani do domu nevojdu. Moze byt otvorene a budu sediet pred dverami. Vyskusala by som ju vystriehnut a ked sa bude pokusat skocit, tak jej dopriat malu sprsku. To si zapamata.
My mame psov, je pravda, ze nelezu do kocika, ale pre zmenu pri nom stekaju na vsetko co sa pohne, lebo strazia.
@majlo1234 ahoj, tiez som riesila podobny problem. Dcerka sa narodila s vahou 2600g a strasne som sa bala aby ju neprilahol v postielke a nezadusil tak som len vzdy preistotu zavrela dvere do spalne kazdy vecer. Samozrejme sa v noci dobijal semtam do spalne lebo bol zvyknuty spat tam ale nemusela som celu noc striehnut ci nahodou neni v postielke. Takze ked bude tvoje dieta spat, zavri ho dovnutra a mas pokoj a nemusis stale vybehovat ci tam nahodou neni. Ale nas kocur neni drzy, nechodi ani do postielky k malej ani po linke. :D sietka neni dobry napad, to je lahke, este sa tam zamota a doskrabe ho.
@majlo1234 ja macky zboznujem, ale macka je jedno svojhlave nepredvidatelne zviera dost casto ziarlive, s ostrymi pazurmi a zubami, sekunda nepozornosti a dieta ma pamiatku na cely zivot...nepochopim ako moze niekto rozmyslat stylom, ze obmedzi dieta kvoli zvieratu...dieta zacne lozit, chodit, hybat sa, na ociach ho mat nebudes kazdu sekundu
@mabenn a co ho mam zobrat do krabice a vyhodit na poli? Alebo ho mam zabit, nech je pokoj? Myslim, ze dietatu by to spanie neublizilo, ja hladam ale hlavne sposob ako ho naucit respektovat ten kocar, ze to neni jeho postel. Ked uz bude vacsi, nebude treba ho tak strazit, macky nie su nepredvidatelne
@mabenn samozrejme, hned ju podarujem, lebo raz skocila do kociara. Ja sa cudujem, ako vedia zeny pekne a rychlo odsudzovat ine zeny…nic nie je automaticke, aj krkavcie matky su, aj barsjake poprodne depresie napriklad, co nakoniec tiez byva obcas zosilnene presne takouto formou “podpory”
Potom je tolko vyhodenych a nechcenych zvierat lebo niekto zmysla ako @mabenn 🙄 kazde zviera je nepredvidatelne ale to neznamena ze sa ho mame zbavit ked sa narodi babo. Pre dieta je super vyrastat so zvieratami, ma to viac vyhod ako nevyhod. Samozrejme ak nie je agresivny voci dietatu a zamerne na dieta neutoci ale toto neni ten pripad.
@tara42 ty ako vies aky je toto pripad ked dieta ma par dni? A prosim ta nevyjadruj sa o mne akoby som vyhodila 5psov a 3 macky...apelujem na bezpecnost...akonahle je niekto majitelom zvierata a nevie ako ho ma usmernit, potrebuje sa o tom poradit, tak tam ta bezpecnost chyba zjavne
@majlo1234 treba dávať pozor a drzo ju vyhodiť. Nie pekne položiť na zem ale doslova vyhodiť z kočíka. Potom sa naučí.. my keď sme mali mačku, tak nám takto zo začiatku liezla na kuchynskú linku a tam ja mačku ani iné zvieratá neznesiem.. stále potom z tej linky letela a potom sa naučila tam nechodíť