Zdravím, naša mačka má na krku až krvavé miesta, neustále si to škriabe, aj po antibiotikách, aj po liečení rôznych alergií, nič nezabralo a mačka je z toho sama nešťastná, nechce sa maznať, ani chodiť domov. Veľmi prosím o radu.
@tana2308 zoskrab robil veterinár?
Skúsila by som ísť k inému veterinárovi. My sme mali takýto problém, ale Smorcatom, stále sa skrabalo a kusalo, malo veľmi veľa krvavých chrasticiek, už sme boli zúfalí. Veterinár nám neviem co všetko možné dal, vždy účet vyše 30 eur, chodili sme na injekcie každé 2 dní, takto to bolo asi týžden.. A stále nič nezabralo, kázal nám ho kúpať 2x denne, dávať mu lieky 3x denne cez striekačku, bolo to strašne aj pre nás, nie ešte pre to zvieratko, veľmi trpelo.. Potom som sa nasrala a išli sme k inému doktorovi, ten krútil hlavou, nakvapkal mu niečo za uška, za týždeň znova, platili sme smiešnych 3.5 eura a morča bolo zdravé, všetko s azahojilo. Takže môže byt problém aj vo veterinárovi, ale to je len moja skúsenosť s iným zvieratkom.
@miskooo1987 lebo z popisu a skúsenosti zo zvieratami, ho vyzera buď na mykozu, alebo svrab... ale oboje veterinár na zoskrabe vidí...
Odporúčam kliniku v Martine viem že je to ďaleko od vás ale tam pomôžu. Prídu na to kde je problém
@tana2308 Tanicka, nemoze mat usny svrab? Je to velmi iritujuce, svrbi to a macicky sa vtedy skrabu za usami/na krku. Ked pozriete do usuek, alebo jemne, nie hlboko, jej prejdete dnu po stenach uska palickou na usi, ostane na nej hnedy povlak. Lieci sa to lahko, kvapkami do usi Otibiovin.
TReba vymeniť veterinára. Asi lieči niečo s čím problém nemá. Tak sme to mali aj my so psíkom, ktorého liečil na roztoče a po pol roku sa ukázalo, že sú to nakoniec kvasinky a tá správna liečba zabrala v podstate hneď
@miskooo1987 nie
@kristina2015 kde v Mt
@tana2308 Klinika pre zvieratá je tam iba jedna . Mali sme podobný problém ale u psa. Chudák dva roky nezral kuracie nič nezaberalo a bolo to úplne niečo iné ,tyzdnova záležitosť a žerie uz všetko. Je už slepý čo sa dalo tiež spomaliť. Ja som s nimi Max spokojná a keby máme v budúcnosti problém idem uz iba tam.
Tu chodíme https://images.app.goo.gl/PDmwTfqoDLvKB91v8
@kristina2015 neviete ako sú cez sviatky otvorení?
@tana2308 Netuším skúste zavolať na číslo. Nech ste čo najskôr zdraví želám .
@tana2308 nerobili stery? Tak naozaj skús iného veta...
@miskooo1987 a aký ster to má konrétne byť? Aby som sa vedela opýtať
@biela_sova
@biela_sova Dobry den, hladam co zaberie na usny svrab, lebo som zobrala male maciatko a budem musiet vsetkym nasadit, co si nemozem dovolit ist veterinarovi, mozem sa spytat, ci tie latky ho znicia ? Dakujem. P.s. teraz beru vsetky styri antibiotika od veterinara, tak svrab sa bude nicit asi az po dobrati cca tyzden ? Dakujem.
@tana2308 ešte by som chcela dodať, že jej to krémujeme protizápalovým aj striekame aloe