Mačka po sterilizácii

erikqa
7. feb 2019

Dobrý večer, nebude to bežný príspevok ale ale skúsim napísať či ma niekto skúsenosti s tým.
Mám mačku ma cca + - 8 mesiacov . Presne pred týždňom sme boli s ňou na kastrácii. Veterinár jej dal analgetiká a taktiež aj antibiotika na 10 dni. Samozrejme som jej zmenila pomaly aj stravu granule som jej začala najprv miešať s tými čo mala a potom upne len pre sretelizované mačky . približne 3.-4. deň po kastrácii sa jej spravila taka dosť tvrdá hrčka tam kde ma zošité bruško a už asi 4. deň má hnačku. Má niekto podobné skúsenosti ? S mačičkou ideme až v pondelok na kontrolu v tedy sme objednaní skôr ani nemôžme tak snád to nebude nič vážne

alami
7. feb 2019

Tak 4. deň hnačku by som riešila s veterinárom hneď zajtra. Nečakala by som. Prípadne skús napísať sem do skupiky https://www.modrykonik.sk/group/6052/

moonlight1210
7. feb 2019

@erikqa moze mat v tej rane zapal. Isla by som hned zajtra.

elimu
7. feb 2019

Hnačku môže mať aj zo zmeny stravy. A tá hrčka, môže byť krvná zrazenina. To sa veterinári väčšinou snažia najskôr rozmasirovat, ak nepomôže, dajú nato lieky. Ale pre pokoj v duši by som zbehla už zajtra na veterinu.

17juraj17
8. feb 2019

@erikqa Dievcata ti uz odpovedali. Mna skor zaujala ta zmena krmiva. Okrem napisu na obale, v com je rozdiel medzi granulami normal, steril, vonkajsie, domace ? Mne to pride cele velka blbost.

erickatt
8. feb 2019

@erikqa Naša to mala. Vraj reakciana stehy. Dal jej infekciu proti opuchu. Hrcku sterilne prepichol. Islo trosku krvy a bolo to ok. Kamoškina macka to isté, len jej to aj zahnisalo. Vycistili, dostala antibiotiká.

erickatt
8. feb 2019

@erikqa a my sme granule nemenili. Kupujem len u veterinára a dostáva ešte surové mäsko

dominika_sk
8. feb 2019

@17juraj17 ja mam sice psov, ale rozdiel v normal a steril je že sterilizovane mačky maju tendenciu priberať, takže maju nižšiu energeticku hodnotu, vonkajšie maju viac pohybu a su vonku aj v zime takže granule maju viac tukov atď...

17juraj17
8. feb 2019

@dominika_sk No prave ze sa mi to cele nezda. Ja mam 2 macky jedna sterilna druha nie. Zeru od beznych granul cez nejake tie zbytky masa az po velke psie granule (lebo mam este aj goldena) aj nejake tie mysi. Zda sa mi preto uplne zbytocne co len mysiet na to ake granule kupujem. Maximalne pozriem prichut a ani znacku neriesim. Proste ktore mi padnu do oka. To iste riesim aj u psa. A vsetci dobre prosperuju....

dominika_sk
8. feb 2019

@17juraj17 zbytočne vysvetlovať niekomu kto nerieši či krmi psa granulami ktore maju 4% masa alebo 40% a rieši prichuť. neznamena že keď maš na vreci napisane jahňacie že najvačši podiel nema kuracina. no schvalne povedz čim krmiš?

17juraj17
8. feb 2019

@dominika_sk Vselicim. Od Propeska po Brit . Nevyjimajuc pecivo a maso.

lenadka
8. feb 2019

@erikqa hnačka môže byť aj po ATB. Veď e ňou choď k veterinárovi na kontrolu 😉

dominika_sk
8. feb 2019

@17juraj17 propesko
Zloženie:
Obilniny (min. 4% ryža v červených granulách), mäso a výrobky živočíšneho pôvodu (min. 4% hydinové vo svetlohnedých granulách, min. 4% jahňacie v červených granulách), vedľajšie výrobky rastlinného pôvodu (min. 0,2% inulín ), oleje a tuky, zeleniny (min. 4% zeleniny v zelených granulách), minerálne látky. Omega mastné kyseliny 1,2%.

takže z jedneho kila granul maš 8 gramov masa, mńam, mňam...vyživne a krasne farebne

0silvia0
8. feb 2019

@17juraj17 to propesko je sajrajt, brit je v pohode, tie sú tuším so 40 percentami mäsa.
Tých 10 euro, ktoré dáš za propesko môžeš dať za kurence v akcii, uvariť a je to lepšie investovaných 10 euro. Jasné, granule sú pohodlné, bez roboty, ale 8 percent "mäsa" je fakt trapas ako píše @dominika_sk

0silvia0
8. feb 2019

@erickatt aké surové mäso dávaš mačke? A nechávaš ho minimálne 24 hodín premraziť ako je to všade odporúčané? Náš kocúr najprv žral kuracie srdcia alebo žalúdky, potom to už nechcel, teraz žerie hlavne granule, ale musím mu pozrieť nejaké kvalitnejšie, keďže zrazu prestal žrať surové mäso. Poradíš nejaké kvalitné? Díky.

17juraj17
8. feb 2019

@dominika_sk Preto mu tie granule miesam a striedam. A preto dostava i klasicke maso ku granulam. A celkovo nech to ma trosku pestre. Tiez by ma nebavilo jest cely zivot len rozky so sunkou.

dominika_sk
8. feb 2019

@17juraj17 a to berieš ako zdravu stravu, hej? keď zamiešaš "hamburger s chia semienkami"? 😀

penelope11
8. feb 2019

Kazdy mame na zdravu stravu evidentne iny pohlad @dominika_sk 😀

dominika_sk
8. feb 2019

@penelope11 veď je to každeho vec čim krmi, ale nemože tvrdiť že dava dobru stravu, lebo mieša lacne granule s niečim lepšim... o tom že varene maso sa tiež nedava psom sa nejdem ani zmieňovať, je priliš komplikovane vysvetlovať čo je barf.

17juraj17
8. feb 2019

@dominika_sk Ano. Beriem to ako zdravu stravu. Nevidim v tom nic zle. Nemam chovnu stanicu ani nechodim na vystavy ako par znamich. Tam to ma opodstatnenie ked predavas steneta po celom svete ale ak je zviera a zverolekar spokony tak je to OK. A bohuzial poznam aj takých co nedaju na zver dopusit aby sa zdravo stravovali a vlastne decka na zakladke uz vyzeraju tak ako keby zozrali spoluziaka.
Je zbytocne rozvadzat tuto debatu. Kazdy sme zodpovedny sami za seba aj za svoje zvierata.

dominika_sk
8. feb 2019

@17juraj17 tvojmu veterinarovi je šumafuk čo žeru tvoje psy...

17juraj17
8. feb 2019

@dominika_sk Ale ak mi zverolekari povedia ze je zdravy v dobrej forme tak mi to staci.

dominika_sk
8. feb 2019

@17juraj17 a zistil to pohladom, alebo urobil krvne testy, ekg, zobral moč? keď im kupuješ granule za 10 eur dal si u veterinara 300 za vyšetrenia? veď non vidi že ty na neho nedbaš, tak on ti akurat tak povie hej, v pohode nič mu nie je.

17juraj17
8. feb 2019

@dominika_sk 😴 Ty sa chytis jednej z mnoha informacii a tej sa zarputilo drzis len aby si si presadila svoju pravdu. Je to nudne a zbytocne spamujes temu. 😴

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ufatess
8. feb 2019

Ťažko povedať, čo jej je, no išla by som s ňou osobne nazad k veternárovi. Tá hnačka môže byť kľudne spojená aj s tou hrčkou ale aj zmenou stravy. On ti podľa mňa na otázky odpovie najlepšie

pajinka91
8. feb 2019

Mojej macke kvoli veku (9 rokov) urobili preventivne rozbor krvi a musela som zmenit granule na specialne. Novy rozbor uz dopadol lepsie. Volnym okom zmena ziadna, mna by ani nenapadlo, ze ma zacinajuci problem. Aj predchadzajuce granule boli kvalitne, ale s pre nu nevhodnym zlozenim.

pajinka91
8. feb 2019

@erikqa Hnacka moze byt z novych granul, aj zo stresu, aj nasej sa to uz stalo. Ale tu hrcku by som skunzultovala, skus tam aspon zavolat.

erickatt
9. feb 2019

@0silvia0 90% bolo v mrazaku. Ale keď sme zabijali sliepky ušlo sa jej aj z čerstvého. Inak dostane kuracie, rybu, divinu, bravčové. Vlastne úplne všetko co idem variť. Pecienku zboznuje, ale srdiečko napr. nechce...

erickatt
9. feb 2019

@0silvia0 pravidelne ju odcervujem,. Keďže naša behá aj po vonku, tam neviem na com si ešte pochutí. Granule kupujeme u veterinára. Tri príchute. Ale názov neviem. Chutia jej, ine nechcela.