Ahojte tento vikend sa nam stala taka vec. V piatok vecer sme grilovali a prislo k nam take odrastene maca. Vsetci sme ho odhanali az na jedneho a ten si ho zobral na ruky a zacal mu davat spekacky. Na druhy den rano vyjdeme von a ta marha tam stale bola. Zobrali sme dcerku. Najprv sa hrali no potom ked uz sa mala nechcela hrat tak to maca to nepochopilo a zacalo skakat po nohach. Dcera sa zacala bat. Museli sme zaroven vyvencit psov tak sme ich pustili ze ved zlakne sa a zdrhne a aj tak bolo vyskocilo na najblizsi strom a sup k susedovi mali sme pokoj. Po obede sme si vsimli ze sedi pred nasim domom pod autom. O par minut stekali psi ako besne pod auto vo dvore nakukli sme a pod autom to maca. Tak sme si zavolali psov ze ked ma rozum tak zdrhne. Ale ono nieee. Po asi hodine sa vybralo spod auta ale to uz psiska si to trielili k nemu. Myslela som ze zdrhne ale ono sa najezilo a moje 2 bordeL kolie sa zlakli. Jeden je zvyknuty na macky a druhy ma rad deti, ludi a psov 😀 tak vcera cely den bol ten druhy nepokojny maca sa prechadzalo pokojne po dvore a pes kruzil okolo neho. Dnes zase to iste. Podvecer idem skontrolovat dvor a maca nikde hovorim slaaava. Ale pri ceste do domu kukam na parapetu a ona tam. Vecer zamykam dvere a ona zase je tam. Co mam robit? 😀 ona je proste vsade
@marsmykkok ako ktore, moj mental si to uziva 😂
@ninka1991 blahozelam, mate macku :D
@marsmykkok skusili sme nepomaha 😀
Ked ju to prrsane bavit odide 😊 je jej u vas dobre, u nas nechcu byt macky 😂 skusala som všemožne ich prilakat a bez uspechu😂 a veru zisli by sa nam.
@ninka1991 tak potom nech si ten "jeden" pán čo ju krmil zoberie domov. Alebo zistiť či nikomu nepatrí a darovať cez bazos, mladé mača, sfarbené celkom pekne, možno by sa našiel záujemca.
@taskataska ja potrebujem riesenia 😂😂😂 gratulovat mozes potom ked odide 🤣
keď u vás nebude mať čo žrať, prestane chodiť..
ale keďže máte psov, asi máte vonku aj papaníčko..
@marsmykkok nemoze zobrat doma ma uz 3 😂 cely vikend bol u nas ale odisiel bez neho 🙈
@simca06022011 nejako sa mi nechce verit ze jej je u nas dobre, k nam ani motyle nazavitaju a to mame plno kvetov 😄
@ninka1991 Macky su proste take, prikrmis a uz sa ich nezbavis 😀 Tuto vojnu asi nevyhras, jedine, ze jej najdes novy domov :D Prepac, ze sa smejem, ale zlate to je ako sa rozculujes a maciatko si chilluje a uz sa u vas udomacnilo :D Ja milujem macky, ale byvam v byte a som tehotna 😕 Inak by som si ju aj vzala 😀
@ninka1991 tak jedine niekomu darovať... Tento rok bolo veľa myší a už sa pomaly sťahujú dnu, tak niekto zúfalý, kto bojuje s mysami by mačku privítal.
@ninka1991 nemozte si ju nechat? Ved macky vo dvore, na dome nie su narocne a su este uzitocne. A bude mat domov. Trochu jedla, vody, kastracia a psi maju novu kamosku :D a hlavne ju len tak nasilu nikomu nedavajte nech chudera nedopadne zle. Bud si ju nechajte alebo ju nerieste alebo ten utulok ale to ju len tak nejaky nezobere. My mame macku a je to nenarocne zviera ale velmi citiace. Kto nema macku, mysli si opak.
@surama aj ja mam rada macky a to take co su len v byte alebo v dome a su ockovane a vsetko okolo toho kym som byvala u rodicov zaobstarali si brita modreho a to je taky kocur salamista ze sa hra len v tedy ked ma na to naladu a nie vtedy ked si myslis ze sa chces hrat ty a nejako som si na to uz zvykla 😅
@ninka1991 ja by som to nejak nesilila. ak sa jej tam paci, bude tam chodit.
obehni susedov, ci niekomu nepatri
ak nie, ja by som sa s tym radsej zmierila, investovala par eur do edcervenia, odblsenia a ockovania a nech sa paci...jo a do kastracie. mas pokoj od hlodavcov a skodcov a dlhe roky
@taskataska no toto je prave to comu som sa chcela vyhnut. U kocurov je to jednoducha zalezitost ale u maciek je to velky zasah bude si to ziadat aj vacsiu starostlivost okolo nej 🙄
@ninka1991 netreba z toto robit velku vedu. den/dva v klude, pripadne dostane lampion a za par dni si ani nespomenie
@taskataska 😀 lampion 😁 ja to volam satelit. No ono ja viem aj komu patri ta macka...no patri ako patri. O dva domy dalej maju tiez deti a psov a oni si ju naucili na dvor a podla vsetkeho aj do domu kedze sa snazi dostat dnu vzdy ked sa otvoria dvere. Ale vies pridem za nimi a poviem im: hej tu mate maca, postarajte sa onho lebo ho dam vykastrovat a bude moje! 😂 ja by som ho mozno pustila aj do predsiene ale muz ma alergiu preto chodi k mojim rodicom len vynimocne 😃
@ninka1991 k nám tiež došla mačka.aj sme odhanali aj nekrmili .ale stále sa tam promenadovala.nastastie u nás vydržala necelý týždeň .mám 2 deti .3 roky a rok a pol a oni sa postarali že sa už nevrátila stále ju nosili,naháňali,celý parádny že máme mačku ale mačka to nervovo nevydržala a išla. Odvtedy sme ju nevideli😂
Zato ja by brala aj milión mačiek… mame kocúra ktorý sa narodil u nás, teda jeho mama už nikam zmizla a on ostal.. potom sa k nám dostala macka od suseda ( môjho deda) a teda ona bola príživník. No a ona mala teraz nedávno tiež 4 mačata s našim kocúrom lebo žijú von, a mne nevadí že mame macata ani rodine. No ale dve mačiatka nám zmizli ( niekto ich vzal alebo si proste našli nový domov) no a teraz dva ostali u nás. A okrem toho mame ešte aj 2 psy. Jedna je borderka druhý je dedinský kríženec. A nerobia im nič lebo sme ich to tak naučili. A skús to s tou mackou vydržať lebo časom si ju zamilujete. Aj moja rodina na začiatku neboli dvakrát milovníci mačiek a teraz chodí kocúr do domu s tým že ma svoj peliesok a vonku časť dvora patrí len mačkám. Mačky sú fajn partaci ak potrebujete spoločnosť. Aj psy aj mačky. Skúste to. Ona si vás vybrala, možno na to ma dôvod
škoda že si tak ďaleko - pritúlili by sme...
my sme pred pár rokmi zobrali 4 - pani dala inzerát že kto by mohol zobrať a zostala nám len jedna... po čase sa všetky porozliezali po susedoch, dvoroch, humnách.
Máme aj psa, ale zvykol si....
@ninka1991 Skutocnu naklonnost od macky si nezyskas jedlom, hladkanim ani hrackami. Macka sama si vybera cloveka, ktoreho bude mat rada. Uz len najst niekoho, koho bude mat este radsej ako vas.
Chytit, dat do tasky, krabice, odviezt na druhu stranu mesta a pustit. Ak bude doma rychlejsie ako vy, tak mate novu macku.
Naložiť do auta a odviezť
Takéto túlavé mačky by sa mali vziať, nechať vykastrovať a pustiť zase von. V inom prípade jej môžete nájsť nový domov, alebo kontaktovať OZ/útulok, či si mačičku môžu vziať.
Postriekat vodou. Vody sa mačky boja ako čert kríža. 😀