Dobry den mamicky prosim o radu. Mame doma macicku 3 rocnu hravu milu a adoptovali sme si k nej maleho kocurika. Macicka nanho aj na mna s mamzelom velmi syci a vrci, maly novy kocurik si ju nevsima. Ale trapi nás macicka domaca, ako jej pomoct aby akceptovala noveho clena rodiny?uz takto syci prska 3 dni v kuse žiadna zmena Dakujem.
U nas to trvalo 2 mesiace, daj tomu cas, mozes kupit macaci difuzer.
@sense krasne macky. Dufam že aj nas pribeh bude positive.
Tri dni je malo... ale nask kocur neakceptoval nasu macku ani po dvoch rokoch, u maceniec, co mame teraz, to vyzera, ze ani to proste nepojde... nastastie on chodi von a ony su dnu, takze sa nazerie a odchadza, ak vobec dojde...zerie pravidelne u 5 dalsich domov 🙄
Dajte im čas, múdre knihy vravia o postupnom zoznamovaní. Co vsak nie je vzdy možné. U nás sme k 5 ročnej britke priniesli malú krpatú zachranenu z ulice. Zvyknúť si zvykli, ale Britka ani po štyroch rokoch nie je nadšená 🤷♀️ dajte tomu čas a nič nerobte nasilu. Malý je vyhúkaný z nového prostredia a pachov a veľká je vyhúkaná lebo v JEJ teritóriu je " votrelec " 🙂
Treba čas, tri dni je málo musí si zvyknúť, feliwei do zásuvky by mohol pomôcť
Postupne zoznamovanie nebolo zial mozne a tak k macicke musel maciatko-kocurik ist hned. Dakujem za povzbudenie dufam ze to bude kazdy den lepsie lebo zatial pocuvame s manzelom len vrcanie sycanie od rana do vecera:(
Ja som tiež prichýlil kocura z ulice,za každým bežal a mnaukal. Tak som ho prichýlil.povodne som ho chcel dat do utulku,aj som nejaký kontaktoval. Urobil som mu miesto v komore,ale hned som si to po hodine rozmyslel,a dal som ho dnu. Samozrejme privítanie nebolo prívetivé-mám 2+psíka. Tak som ho zatváral do mojej izby,on neprotestoval,bol rád,že má čo jest a spí v teple. Postupne som ich k sebe puštal,vždy pod dozorom. Utulok sa mi neozval a ja som si ho oblubil,takže už patrí mne a nedám ho nikomu. Teraz je už s osadenstvom velký kamarát,aj sa spolu vela hraju. Chce to ale čas.
@brembo ďakujem za záchranu a aj za príspevok ❤️
@retatka zatial sme riešili niečo iné,2 týždne po tom,čo som ho prichýlil začal škaredo kašlat,takže dostal antibiotiká a sirup. Už je v poriadku. Je slušne vychovaný,neznačkuje,netrhá nábytok,len škrabadlo. Určite to bol vnutorný kocurik,ale niekto sa ho takto hnusne zbavil chudáka.
Ako píšu vsetci, chce to čas. Naša si tiež dlho zvykala na druhú mačku a kamošky nie sú ani náhodou doteraz. Ale nevrcia uz po sebe, proste sa totálne ignorujú. Takúto ignoráciu iba mačka dokáže predvádzať, dobre sa na tom bavíme. 😁
Dat im čas... U nás to trvalo 3 týždne kým staršia mačka 2 r, začala akceptovať druhu mačku resp mačiatko.(potom sa už vedela ta mala aj viac brániť) ... My sme stále striehli aby jej nerobila zle aby ju nechala nazrat, najviac ju atakovala na záchode, keď sme par hodín neboli doma zrejme jej nedovolila na záchod tak urobila potrebu inde... Teraz sú kamošky, aj sa po hrajú, aj po vadia, aj potulia (biela je staršia ale menšia, rozdiel 2 roky medzi nimi)