Ahojte, neviem či tu je niekto kto by nám vedel poradiť. Ale máme tak probleem, že naša mačka ktorá je už dosť stará, no nie je sterilizovaná nám všade ciká - topánky, koberec, deky, nedávno sa nám stalo že sa vycikala na tričko ktoré bolo na posteli. Toto predtým nerobila robí to asi pólroka aj to nie vždy. Zdá sa mi že to robí v období pred háraním, tiež sa hára dosť často. Myslíte že je možné sterilizovať aj starú mačku? Môže to byť kľudne aj tým? Trochu sa o ňu aj bojím aby to nebolo niečo vážne. No naozaj to aj znepríjemňuje život, veľa vecí sme museli vyhodiť, lebo to nejde vyprať najmä teda topánky.
hlavne sterilizovat...aj po tom to moze robit...macky su potvory, staci, ked ju niekto nahneva a vycura sa mu do topanok 😀
Tak to uz je celkom stara cica, odporucila by som navstevu veterinara, mozno jej bude vediet pomoct.
Urcite sterilizovat a macky sa dozivaju v domacom prostredi aj 16-18 rokov, takze "stara" ani nie... macky sa vycuravaju kade-tade, ked su v strese...staci male vrestiace dieta, co im neda pokoj (obrazne) alebo pribudne iny clen domacnosti (zviera) a toto sa moze zacat diat...
7-8 rokov na mačku ani tak stará nie je si myslím takže nemyslím si že problém by bol vo veku😅Skúste s nou ísť k veterinárovi..naša robila to isté a chúďatko mala zápal močových ciest tak skúste ju dať skontrolovať či tam nie je náhodou nejaký problém keď to predtým nerobila..ale tiež určite ju dať sterilizovať to taktiež pomôže
nam sa toto stalo. macka roky ok a odrazu zacala s ocikavanim. citali sme si fora a uplne seriozne - oma chcela dva zachody! proste si po rokoch zmyslela, ze jeden nie je dost. zaviedla sme dva na radu z for, ze vyskusame. - a odvtedy pokoj. ma ich zasadne rozdelene na cikanie a kadenie 😂
Ked macka z niciho nic zwcne curat mimo wc na 90% je chora....vacsinou zapal mocovych ciest....
Treba cicu zobrat k veterinarovi.az potom skumat psychiku ci chce 2 zachody alebo co sa jej nepaci
Ono co to znamena starsia macka. Kolko ma rokov. No ak sa objavil takyto problem, tak najlepsie bude, ak to budes konzultovat priamo s veterinarom a ten vam s nad bude vediet poradit