Chcem prítulnú mačku, akú poradíte?
Toto neni o rase, ale o povahe... treba si vybrat maciatko podla toho, ako sa sprava v kolektive -idealne je lenive, stale spiace, tie "akcne" aktivne jasiace sa nikdy az take mojkacie nebudu, to su proste lovci ;) To chce proste lenivca s bruchom hore, ten ma mojkanie rad...
no my mame lenivca ale na ruky ci mojkanie absolutne nie je utecie a schova sa. skor to chce od macata si ho naucit na mojkanie...
macka je macka :D bud ma naladu alebo nema naladu :D to nie je plysak ani pes :D a to jen nieco co sa mne na nich paci :DD
@anita1978 skúste pogoogliť... Ja mám 4 mačky: britskú striebornú, ragdoll a dve obyčajné. Najmaznavejšia je ragdollka, táto rasa to má v povahe. Pri mačiatkach domácej mačky nikdy neviete, akú bude mať v dospelosti povahu. Každé mačiatko je zvedavé a hravé. To už potom radšej dospelú mačku, tam už je to jasné 🙂
Ja mám kocúra,ktorý prítulný teda vôbec nie je. Občas okolo neho stačí prejsť a sypí. Ale naopak mačka je prítulna. Stačí aby som ju ohlásila Agatka pod a už letí klbko malé. Potom sa motá okolo nôh a občas aj sama na mna vyskočí. Rada sa hra s vlasmi a volám ju kadernicka 😂😂 ako je spomínané vyššie naozaj to závisí od povahy mačky.
Na mackysos.sk majú aj sekciu hľadá sa domov a tam sú vyobrazené mačky a s popisom o povahe.
Máme mainsku myvaliu 🙂 hrozne sa tuli, stále potrebuje byť s nami . Keď náhodou zatvorime dvere mnauka pokiaľ ho nepustíme 😊 stále sa k nám tisne
Odporúčam main coon 👍
@anjelicek26 ideálne zohnať Garfielda 😉
My sme mali siamsku aj dlho žila aj bola velmi pritulná dokonca až moc by som povedala aj vtedy ked nebolo treba.Mala taký ritual že vždy ešte pred spanim ked som sa natrela telovým mliekom tak počkala a ked som bola natretá tak rýchlo ešte vyskočila na mňa sa tuliť😀 teraz by som chcela britku bielu lenže tie sú asi také studené povahy ale nevadi
@h2 bože to je krásna cicka 😍 ten neodolateľný pohľad 💗
@h2 tá má nadherné očká
je to aj o povahe, ale napriklad perzske mavaju taku povahu, aj nasa je taka ze by sa stale mojkala, ale to je macka "gaucova" t.j. prespi cely den na gauci :D
@liusa82 mame britku 8 rokov. Je to taký flegmatik, tvári sa, že nikoho k šťastiu nepotrebuje, nosenie na rukách neznáša...😆 to ale neznamená, že si nevie pohladenie užiť. Aj studené cumaky potrebujú lásku 😊 kdesi som čítala...Britka je dáma, která se bude s váma povalovat. Občas se i přitulí. Presne to sedí 👍
prečo práve mačku ? 🙂
@nelinka888 A čo iné navrhuješ? Mačky sú veľmi populárne domáce zvieratá. Práve pre to, že sú také prítulné a "mojkacie". Škrečky, zajace a ostatné domáce hlodavce také nie sú. A psík je síce super, ale je náročnejší a nie každý má možnosť mať ho doma. Ani vtáky a plazy nie sú veľmi "mojkáči", hoci, samozrejme, môže sa aj taký medzi nimi vyskytnúť. Ale mačka je vždy príjemnejšia na dotyk, než napríklad korytnačka. 😃
na mna napriklad macka posobi tak, ze clovek aby sa jej doprosoval aby ju mohol mojkat, mam osobnu skusenost aj so psom aj s mackou tak viem povedat 🙂
@anjelicek26 vôbec nemáš pravdu. Mame lenivu, nonstop spiacu macku a ta sa teda nebude mojkat. Radsej kdesi zaleze aby mala svaty pokoj a mohla spat 😃
@mogaa jednu takú vymojkanú mám doma.
Az by si chcela. Je to 6 mesačný kocurik, velmi rad sa hladká. A veľa pradie 🙂