Je tu nejaký šikovný muž, mačka mi rozhrýzla kábel pri koncovke na blikačkách od stromčeku, boli drahé… 🤣, včera som ich chcela vytiahnuť a začalo to iskriť 🙏 je to ešte opraviteľné a následne použiteľné či mi skončilo svietenie tento rok 😄 myslím či existuje na to niečo, je to preseknuté zubami nie rozpolené…
No prepáč, že šikovný chlap, ako keby tu nebolo dosť šikovných žien, ktoré vedia opraviť rozhryznutý kábel aj bez chlapa! 😀
Daj fotku, ako to vyzerá, poradíme. Možno stačí len zalepiť izolačnou lepiacou páskou. Ak by boli káble úplne oddelené, dajú sa spojiť svorkovnicou (tzv. čokoládka). Len neviem, či to máš doma.
@h2 možno aj toto je jedným z faktorov, prečo je teraz toľko žien aj mužov bez partnerov. Ženy nepotrebujú mužov a muži nepotrebujú ženy. Sme dokonale "emancipovaní", dokonale samostatní, dokonale sami... Bojíme sa požiadať a prijať pomoc, že by z nás ubudlo. A poskytnúť niekomu pomoc je tiež "základná potreba" normálneho človeka...
@madeincssr Ja som doma už 20 rokov nič elektrikárske neopravovala, môj muž má elektrotechnickú priemyslovku, takže ja maximálne tak žiarovku vymením, aj to len vtedy, ak práve nie je doma. Ale predtým som nemala problém so žiadnymi takýmito prácami. Keď človek nemá inú možnosť, tak si musí pomôcť aj sám. Partnera som si hľadala z iného dôvodu, než aby mi mal kto doma opravovať "elektrinu".
ukaz foto ( a nech na foto je aj ten problem vidiet) a vybavime
Mozno by pomohlo dat fotku toho kabla. Opravitelne by to ale malo byt na pockanie.
Zvycajne su tie kable dvojzilove. Kazdy kovovy drat obaleny samostatne (plus zaliate dokopy, aby to bol len jeden kabel, pohodlnejsi na manipulaciu). Ak su prehryznute iba obaly a dotykaju sa preto tie dva kovove draty vo vnutri, treba to v tom mieste oddelit, kazdy drat zaizolovat samostatne elektrikarskou paskou a je to.
Ak je preseknuty aj kovovy drat vo vnutri, treba uz rozobrat hlavicu zastrcky, kabel skratit a naspat zasrobovat (alebo napajkovat) do zastrcky. Ale to uz by mal robit elektrikar, akebo niekto skuseny. Nech to spravne zapoji, aby si si neodpalila svetielka, alebo nevyhorela.
zatial sa zabav - macka so stromcekom
Malo by sa to dať opraviť. Priemerne zručný muž s pájkovačkou a teplom zmrštiteľnými bužírkami. Nemáš v blízkom okolí nejakého kutila resp. elektronika (kedysi sa to volalo rádioamatér)? Aj ak by to bolo úplne pri koncovke (myslím zástrčke do zásuvky), aj to sa dá opraviť jej odstránením a zapojením novej (rozoberateľnej). Kutilovia majú takýto materiál spravidla doma.