Mačka mala po odčervení v exkrementoch mŕtvych parazitov

1. okt 2023

Ahojte, máme malé mačiatko, ktoré má cca 10 týždňov...je u nás už 3 týždne a až vcera som mu podala tabletku na odcervenie z lekárne (keďže údajne bolo už odcervovane)...u veterinára sme neboli, kázali nám ísť na očkovanie až okolo 12 týždňa ..
Dnes som v exkrementoch našla parazitov, niečo ako špagety...no a tu nastávajú moje obavy. Či sa nemohli deti niečím nakaziť, keďže mačiatko máme vnútri a sú s ním v kontakte každý deň 😩 keďže očividne malo parazity, tak už čítam kadečo..

simona20201309
1. okt 2023

Nie neboj. Pokiaľ nejedli macacie hovienka, deti by mali byť v poriadku. To ze si nasla červy je dobre. Vyšlo z nej to, čo vyjsť malo.
Tie červy v stolici sú bežné, preto treba mačku odcervovat pravidelne. Myslím ze každé 3 mesiace. Zápis si niekde dnešný dátum a daj si pripomienku aby ste potom nezabudli

autor
1. okt 2023

@simona20201309 ďakujem, snáď máš pravdu 😊 hovienka nejedli, ale predsa chodí do mačacieho záchodu a ja už "vidím" ako mohla mať na labkách vajíčka, keď to zahrábavala...no pracuje mi už myseľ, keď som čítala, že pri nakazení škrkavkou sa pri vylučovaní môžu dostať von tisíce vajíčok...tak podľa toho už máme zamoreny celý dom 😬
No zajtra pôjdeme na veterinu, snáď som niečo nezanedbala a nebudú mať decká nejakú pliagu 🙏

queeninthenorth
1. okt 2023

Ahoj neboj sa mali by to byt okej ona si predsa labkypoumyva a nemala by deti nakaziť 😊 ale pokiaľ viem že keď bolo mača odčervene a malo parazity mala by sa podať ešte jedna tabletka o 10 dni ale určite sa ešte poraďte s veterinárom 😊

euka210
1. okt 2023

My mame teda macky len vonku, neodcervujeme a deti 10r nic od nich nechytili.