Mačka divne dýcha

22. okt 2021

Ahojte niensom chovatelka mačiek a nemam skusenosti preto by som rada pohladala nejaku radu ci skusenost od vas. Nedavno sme kupili stary dom (nie na byvanie) a byvaly majitel tam mal macku ktora tam aj zostala a starame sa o nu. Vsimla som si ze nejak divno dycha, akoby chraplavo. Velmi vsak aj pradie a je pritulna. To dychanie je vsak pocut stale preto neviem ci je to pradenie? Co by to mohlo byt? Mna uz aj napadlo ze mozno je stara, neviem. Poradite?

syslik81
22. okt 2021

tazko poradit .. moze byt nachladnuta ale moze to byt ozaj len pradenie .. ked chodi dicha normalne? macka pradie ked je spokojna .. ked ste s nou .. ked si ju nevsimate ako je na tom? ak stale divne aj po case tak ju vezmite na veterinu ak je to len obcas tak je v pohode..

autor
22. okt 2021

@syslik81 vsimla som si ze vacsinou len ked nic nerobi ked si ju nevsimame alebo ked stoji, lezi... len mi jej je luto ze ci jej nieco nie je 😔

daridari11
22. okt 2021

Ideálne by bolo vziať ju na veterinu. Pradenie by si asi rozpoznala. Navyše mačky pradú nie len vtedy, keď sú spokojné ale môžu aj pri zdravotných problémoch.

mariaveronikag
22. okt 2021

Bolo by dobré zájsť na veterinu. Možno je to z prechladnutia, také akoby syčanie, pritom jej možno tečie z nosa a očí, ale to nevidno dobre, lebo si to čistí. Veterinár by jej dal asi kvapky, prípadne antibiotiká a šlo by to. Naša mačka toto rieši teraz.

lindusss2016
22. okt 2021

Aj nasa suseda mala kedysi kocura, co pri dychani vydaval chrapot. Zil s tym roky, netusim, co mu mohlo byt, ale tiez ma to vzdy zarazalo.